Kako se što bolje spremiti za prijemni? :-)

by - January 23, 2016


Kao i svaki drugi osmak koji drži do sebe, i ja sam odlučila da na vreme počnem da se spremam za prijemni ispit. Istina je da sam do sada uvek imala sve petice i da samim tim nosim 70 poena iz škole, ali kako mi treba gotovo brilijantan rezultat na samom kraju da bih upisala željenu školu, i prijemni moram uraditi perfektno.

  Zato sam za današnji post odlučila da napišem par trikova kojima se možete služiti pri učenju. I da, da napomenem, prijemi je veoma značajan za sve, a pogotovo za one koji nisu konstantno bili dobri đaci, jer imaju drugu priliku da se iskupe i upišu neku bolju školu.

1. Pripremna nastavaPripremna nastava je nešto što je svaki nastavnik obavezan da drži svojim učenicima, a na učenicima je da odluče žele li da dolaze na nju ili ne. Ja najčešće pohađam pripremu iz razloga što je većina nastavnika u mojoj školi donekle ozbiljna i zna kako da učenicima razjasni nejasnoće. Naravno, ukoliko vaši nastavnici nisu baš takvi, onda možete sami raditi zadatke kod kuće, pisati po sveskama i popunjavati zbirke. Naravno, na pripremnoj nastavi nastavnici često pričaju važne stvari, ali ne govore đacima da ih zapišu, tako da se naorižajte blokčićem i raznobojnim hemiskama i hvatajte beleške!


2. Klasična muzika za bolju koncentraciju

  Ukoliko nikako ne možete da se koncentrišete i nešto vam stalno odvlači pažnju pokušajte da pustite neku klasičnu umirujuću muziku. Čitala sam u jednom časopisu da je za učenje matematike najbolji Mocart, a za jezike Vivaldi. Mocart je za matematiku dobar zato što su njegove kompozicije malo energičnije pa podiže nivo koncentracije i ubrzava tok misli.

3. Raznobojni papirići


  Ovo je definitivno jedan od mojih omiljenih trikova. Ukoliko neku belešku zapišete na šarenom pairiću koji bode oči, a onda je zalepite u zbirku zadataka, nema šanse da je nećete primetiti kada budete prelistavali knjigu. I na taj način ćete definitivno najbolje zapamtiti ono što ste napisali.

4. Označite zbirke sticky note papirićima

  Ukoliko označite svaki podeok udžbenika biće vam mnogo jednostavnije da se u njemu snađete, pogotovo ukoliko su sve boje različite, pa na primer na zbirci za kombinovani test znate tačno šta ste kojom bojom označili. Npr: plavo-biologija, narandžasto- hemija...

5. Washi trakice


Washi trakice u raznim bojama takođe mogu biti od pomoći kada je u pitanju vizuelno pamćenje, jer kada nešto označite njima definitivno ne možete, a da ne primetite i par puta ne iščitate informaciju.

3. Slatka nagrada


  Mislim da sam milion puta u raznoraznim magazinima pročitala kako je šećer nešto što nas pokreće, podiže koncentraciju i daje nam energiju za učenje. Tako  da se i ja vodim principom: 'Ukoliko sada završim sve zadatke iz matematike, poješću parče kolača' ili 'Uz ovu lekciju iz srpskog dobro bi došao gutljaj soka od višnje?.

Nadam se da vam se post dopao, kao i fotografije. Mada mi se čini da su ispale za nijansu lošije nego inače jer sam slikala u kući pošto napolju duva neki užasan vetar koji mi je stalno raznosio stranice knjiga. Nadam se da ne zamerate, sledećeg puta fotkice će dfinitivno biti bolje. :)

A moja pitanja za vas su:
-Da li ste počeli da se spremate za prijemi?
-Ako niste, kada ćete?
-Ako jeste, kako vi to radite?


You May Also Like

6 коментара

 1. Divan post draga moja <3!Jos nisam pocela pripremem,a planiram pocetkom drugog dela raspusta.Dala si mi divne ideje kako da se spremim kada pocnem,slike su savrsene nemam recii!!! <3

  ReplyDelete
 2. Verujem da sam ja bila među prvima koja je počela da se sprema za prijemni, još početkom školske godine. Uradila sam celu zbirku za kombinovani test i tu stala. I zato pod hitno moram da počnem da radim one zbirke inače ništa od dobre škole :) A što se tiče pripremne nastave, idem na istoriju. Biologiju- nastavnica nam je iskucala najbitnije i dala nam da iskopiramo. Ostalo imam stare sveske i najbitnije podvučeno :)

  http://milicasdiary389.blogspot.rs/

  ReplyDelete
 3. Htela sam odgovoriti na pitanja ali sam tek petak tako da nista od prijemnog sledeće 3 godine! :') Ja imam u poslednje vreme ogromnih problema dok vežbam matematiku jer je u opšte ne shvatam! Ili nikada nemam potpunu koncentraciju, btw! Baš ću probati da slušam Mozarta. Sjajan post. ♥

  Novi post: Senny

  ReplyDelete
  Replies
  1. Petak nije kao dan, već peti razred. xD

   Delete
 4. Odlične slikee!♥

  http://nevergiveup656.blogspot.hr/

  ReplyDelete
 5. Odličan post. Ja sam sedmi razred, tako da se ne spremam još. Inače, slike nisu loše, šta više, odlične su ☺❤

  Novi post
  milicinkutak123.blogspot.com

  ReplyDelete