Kako zavoleti prvo jutro u nedelji? :-)

by - February 29, 2016


  Na neki način, koliko svi sve više i više kukali na ponedeljak i žalili se kako je on najužasniji dan u nedelji, ja ga uto sve više i više volim. Da li je to zbog toga što mi je to u školi dan sa najjednostavnijim predmetima ili zbog nečega drugog, nisam baš sigurna. Ali ipak, slobodno mogu reći da je ponedeljak postao moj omiljeni dan u nedelji, pogotovo kada idem popodne u školu, pa imam slobodno jutro. Iz tog razloga, odlučih da vam dam par saveta koji meni pomogli da zavolim ponedeljak. Pa, počnimo! :)

Ustajte rano!
Ja sam definitivno osoba koja ne bi mogla da živi ukoliko ne bi ustajala rano. Mislim da je ceo naš dan mnogo duži ukoliko ustanemo na primer u sedam sati, a ne u deset ili jedanaest. Na taj način, dobijamo  dosta na vremenu koje možemo posvetiti sebi ili pak nečemu drugom. Možda vam to sada zvuči malo nemoguće, ali ukoliko bar dva dana zaredom budete ustajali malo ranije, trećeg dana će vam to preći u naviku i nećete moći sebe više da zamislite kao nekoga ko ustaje u 11 h ujutru.


Završavajte svoje obaveze dan pre
Ukoliko  znate da sutra u školu idete popodne, sve domeće zadatke završite u nedelju uveče kako bi vam celo jutro bilo slobodno i kako biste imali vremena za neke druge aktivnosti. Isto je i sa drugim stvarima. Na primer, ukoliko pišete blog, post spremite dan pre i onda ga ujutru samo objavite. :)


Uživanje u hrani i kupovini
Ukoliko želite od ponedeljka možete napraviti svopstveni produžetak vikenda. Na primer, pnedeljkom sebe častite nekom čokoladicom ili nečim tome sličnim ukoliko ništa slatko niste okusili cele prošle nedelje. Možete otići u jutarnju kupovinu u nekom supermarketu i odmah jutru obezbediti sve za kuću umesto što ćete čekati da to urade vaše mame ili bake. Zapravo, kupovina kućnih namirnica jeste nešto zaista zanimljivo, smao se trba navići na to.


Pijte belu kafu ili čaj
Čitala sam jedan članak o tome kako je kafa, bilo da je bela, nes, ili pak obična crna veliki stimulator energije.  A isto je i sa čajem. Zato, ujutru počastite sebe jednom šoljicom. Moja preporuka vam je da pijete belu kafu jer ona ne izaziva kofeinsku zavisnost kao druge, ali ukoliko ste već 'navučeni' na kafu, onda nastavite po svome. :)

Jutarnja šetnja
Mislim da sam vam ovo rekla 100000 puta, ali jutarnje šetnje su definitivno nešto što će vam ulepšati ceo dan, a ne samo ponedeljak jutro. Bilo da živite u centru ili na periferiji grada, izlaskom napolje se uvek možete nadisati vazduha, malo se razonoditi i ukoliko ste voljini uslikati neke lepe slike prirode ili građevina, zavisno od toga gde živite. Takođe, možete otići rano ujutru u neki park i posmatrati izlazak sunca sa klupice. osećaj je neprikosnoven, obećavam vam. I da, ne zaboravite da povedete nekoga sa sobom, bilo da su to pas ili mačka, u društvu je uvek lepše, pa makar ono ni ne bilo ljudsko.


Eto, to je bilo par saveta kako da zavolite prvo jutro u nedelji ukoliko idete popodne u školu ili ste u to doba jednostavno kod kuće, nadam se da sam vam pomogla. :)


Koji je vaš omiljeni dan u nedelji? 
Jeste li ranoranilac?
Volite li ponedeljak?


You May Also Like

10 коментара

 1. Ja takođe ne mrzim ponedeljak. Ne mogu reći da mi je omiljeni dan u nedelji (jer je petak ipak petak), ali svakako je bolji od nedelje koja je depresivna i u mom slučaju namenjena za učenje. Spavanje smatram gubljenjem vremena i nisam jedna od onih osoba koje bi provele život spavajući, ali jako teško ustajem ujutru, treba mi vremena da dođem k sebi, i zato mnogo više volim da idem popodne u školu. :) Odlični saveti! Šetnja, kafa i kupovina namirnica su nešto što posebno volim. :)

  Anja's diary

  ReplyDelete
 2. Omiljen dan u nedelji mi je petak jer tada imam istoriju i 5 casova i mogu ostati budna do posle 00:00 i mogu gledati seriju celu noc, i mogu spavati do 10:00 izjutra jerrrr nisam ranoranilac radnim danima, dok sam u nedelju kao vampir, haha. Ne volim ponedeljak jer su mi tada svi casovi smor, a pomisao da sutradan imam likovno me ubije. XD

  Sandrin-kutak.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. Lep post, i ja mnogo volim ponedeljak :) Moj omiljeni dan je ponedeljak, a malo manje volim petak :) Ponedeljkom sam odmorna pa mi nije teško da idem u školu a i imam neke bezvezne predmete, pa se ni tada ne umorim. Ja sam ranoranilac ali samo dok traje škola jer se naviknem na ustajanje, pa se onda budim i vikendom rano, oko pola sedam ili sedam. DA, VOLIM PONEDELJAK, zbog onih gore navedenih razloga ↑ :)

  ReplyDelete
 4. Ponedeljak po meni označava novi početak, novu nedelju punu svega i svačega, zato ga jako volim! :)
  Ipak, nije mi najdraži dan. Najdraži je definitivno četvrtak, uvek mi je jako uzbudljiv i zanimljiv. :) <333
  Ne volim dan da trošim na prekomerno spavanje (jer je potpuno nepotrebno), smatram da svoje vreme trebam pametno da iskoristim. Mrzim kada isplaniram da ustanem u recimo pola sedam, a probudim se u podne, iako se to jako retko dešava, kada desi tako se iznerviram. :D :D <3333333333333333333333333333333

  eslyisworldview.blogspot.rs

  ReplyDelete
 5. Ja sam jedna od onih 'čudaka' koja je oduvek volela ponedeljak. Početak sedmice lično meni predstavlja nekakvu mogućnost da ispravim sve loše što je bilo u prošloj. I jednostavno volim sve početke. Na tu tvoju listu bih samo još dodala da treba odgledati i epizodu neke humoristične serije, jer ćete tokom celog dana jednostavno biti pod utiskom te epizode i svega zanimljivog što je bilo u njoj. :) Odličan post, kao i uvek. :*

  silverlejdi.blogspot.com

  ReplyDelete
 6. Najviše volim subotu i svaki dan ranim. Mrzim raniti, ali moram. Odlični savjeti i post.♥

  http://welcometoownway.blogspot.ba/

  ReplyDelete
 7. Odlican post! Ja nrmam omiljeni dan u nedelji, ali ako bih morala da buiam neki,svakako bi to bio ponedeljak,jer mi je taj da kao neki novi pocetak. :D
  A spavalica sam samo u smislu da volim da legnem rano,jer smatram da svasta mogu ujutru uraditi umesto da spavam. :D
  Teen Queen

  ReplyDelete
 8. Odlican post ❤️!Ne mrzim nijedan dan u nedelji,a ponedeljak je po meni divan jer oznacava novi pocetak...Volim da ustajem ranije,osecam se lepse❤️!Savrsen tekst I slike!

  ReplyDelete
 9. Zapravo, takođe volim ponedeljak. Posebno kada sam druga smena u školi. Ali mi nije najomiljeniji dan, jer ipak petak je dan kome se najviše radujem.☺ A ponedeljke baš volim zbog stvari koje si nabrojala-jutarnje šetnje i čajevi.☺♥

  ReplyDelete
 10. I like your blog, its really dope.
  Do you want to follow each other?
  If you want, than follow me, and let me know in comments, so I can follow you back with pleasure.

  We can follow each other on Instagram @andjela.dujovic, let me know in the comments so I can follow you back.

  www.bekleveer.com
  xoxo

  ReplyDelete