Monthly post :)

by - February 03, 2016


Da li je moguće da je već prošao januar koji je bio jedan veoma ušuškan i topao mesec? Mesec kada sam imala jako, jako puno toga da učim, ali sam ipak imala i dovoljno vremena za sebe i svoj blog.
Na neki način, čini mi se da vreme počinje sve brže i brže da mi prolazi i nerado priznajem da se osećam kao da ću za četiri dana, a ne četiri meseca sa svojim drugaricama otići put škole obučena u matursku haljinu.
Ne bih sada da zvučim kao stara bakica, ali vreme stvarno jako brzo leti, januar je prošao a da ga ja nisam ni osteila, u stavri, čini mi se da je juče bio dan kada sam užurbano izletela iz kuće kako ne bih zakasnila na autobus koji će me odvesti do sestre od tetke sa kojom sam slavila Novu godinu.
  Ipak, pomirila sam se sa činjenicom da je januar brzo prošao, jer znam zašto je to tako- bilo mi je lepo, a kada je nešto lepo, to kratko traje. :) Nadam se da je i sa vama isti slučaj.

Dobar deo januara provela sam ušuškana negde u kući čitajući knjige, tako da sam se ovog meseca malo povratila bar po tom pitanju.


Ujed pauka, Dženifer Estep
-Knjiga koja me je kupila samo zbog prve rečenice- 'Zovem se Džin i ubijam ljude'. Zaista sam mislila da će biti sjajna, međutim i nije me baš oduševila, što znači, ne veruj baš uvek onome što pročitaš u sižeu. Moram priznati da sam mnogo, mnogo više očekivala od ove knjige, međutim na kraju se ispostavilo da je veoma slična i svakoj drugoj knjizi o ubicama, tako da će onaj ko je stručnjak u toj oblasti biti pomalo razočaran ovom knjigom, kao što sam ja bila. U principu, knjiga nije loša, malo više nepristojna za moj ukus, a radnja je gotovo ista kao i u bilo kom filmu o ubici.

Odredište, Ali Kondi
- Za one koji ne znaju ovo je treći deo trilogije Izabrana. Što se tiče ove knjige ne mogu reći ni da sam razočarana, a ni da sam oduševljena. s obzirom na to da sam u prva dva dela uživala i da su oba imala veoma misteriozan kraj, kraj ove knjige je i više nego dosadan. Standardan srećan kraj koji vas ne tera da noću sanjate o onome što ste čitali. Šteta. Ipak, mislim da knjigu vredi pročitati, jer Ali Kondi je po mom mišljenju jedna zaista vrsna spisateljica koja će vas pre svega kroz svoje romane naučiti da cenite moć izbora i sve vrste umetnosti, pa čak i pisanje olovkom.

Gospodar igre, Sidni Šeldon
-Mislim da o ovoj knjizi ne treba reći ništa više osim da je Sidni Šeldon došao do vrhunca zapetljanosti radnje. knjiga se u principu jako brzo čita i veoma je mistična, a kraj je kao i uvek neočekivan. Preporučila bih ovu knjigu svima koji vole trilere jer je zaista neće ispušati iz ruku. Ako želite da pročitate o radnji knjige već sam je spominjala u postu OVDE.


Takođe, ukoliko je neko ovog meseca bio girly girl devojčica, to sam onda svakako bila ja. Moram vam reći da sam potpuno opsednuta svim tim stvarčicama koje devojčice koriste i stalno nešto pribavljam i donosim kući dok me mama zapanjeno gleda. tako da su ovog meseca na meniju bili razni magazini, kreme, šminka iako se ja uopšte ne šminkam, jer ne znam da se šminkam i to izgleda bolno užasavajuće, ali ipak, lepo mi je da sve to smao gledam ili pak fotografišem.
Od nakita ponovo je najnošenija bila narukvica sa motivom vuka, a pridružila joj se slična takva ogrlica takođe poručena sa Aliexpress-a:)


Takođe, malo sam se bavila slikanjem grada što je bio savršen razlog da konačno malo izađem iz kuće i prošetam. :) Više slika moćićete da vidite uskoro u nekom tematskom postu. :)

Verovatno se pitate šta je sa crtežima, bilo običnim tribalima ili crtežima po lišću, ali ovog meseca nije bilo ni jednog ni drugog, ali ama baš ni jednog. Jednostavno nisam imala vremena za to i nekako mi se nije dalo da crtam. Crtanje je za mene nešto što mi služi da ubijem slobodno vreme, a njega nisam imala baš puno tako da nije bilo ni crtanja.. A i ukoliko sam imala slobodnog vremena koristila sam ga za neke malo drugačije vidove kreativnosti.

To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopao, pošto znam da je ovo ujedno i najomiljenija rubrika moji čitateljkama. :)

A moja pitanja za vas su:
-Da li ste vi čitali nešto ovog meseca, ako jeste šta?
-Na koje načine ste iskazivali svoju kreativnost?
-Po čemu ćete vi pamtiti ovaj januar?

Prijavite se na giveaway OVDE

You May Also Like

12 коментара

 1. Baš lep post! Ja takođe volim da crtam, ali nisam imala vremena od obaveza ☺ Inače, jako lepo crtaš, jedva čekam post sa crtežima. Ja sam čitala knjigu ‚‚Čudo'', jako dobra knjiga. Kreativnost sam iskazivala kroz kupovinu kozmetike i balzama za usne, kao i ukrašavanjem kuće ☺ A januar ću pamtiti po savršeno provedenim praznicima, kao i zakasnelim snegom ☺

  katieslittlecorner.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Predivan post :) Znači od samog uvoda ja sam se naježila,predivno pišeš...Ja sam završila osnovnu školu prošle godine ali kako dani prolaze sve više uviđam koliko vreme zapravo brzo prolazi...Prethodnog meseca nisam imala baš nešto naročito vremena za crtanje,a inače obožavam da crtam...A januar iskreno nisam sigurna po čemu ću pamtiti... :)

  http://fashionawakebyb.blogspot.com/

  ReplyDelete
 3. Divan post. I meni je jako brzo prosao januar. Takodje sam dosta citala ovog meseca, a knjige koje sam procitala ovog meseca su "Zvezda je rodjena", "Central park" i "Sminkerka". :) ♥

  ReplyDelete
 4. Odličan post! Nisi jedina koja nije osetila januar. Pored svih tih praznika vreme provedeno van moje kuće, već u selu i još par gradova. Ovog meseca sam pročitala "Igre gladi-Lov na vatru" i "Vil Grejson.Vil Grejson.". Januar ću pamtiti po putovanjima i raznim slikama koje sam napravila!♥

  ReplyDelete
 5. I meni je januar jako brzo protekao.

  ReplyDelete
 6. Jedna knjiga koja me je zaista oduševila ovog januara je 'Uhvaćen' - Harlan Koben, radnja je veoma specifična, dok sam je čitala mislila sam da znam kraj, a onda, nešto skroz drugačije,svima preporučujem, jer svakog trenutka se nešto dešava, nema dosadnih momenata i uzbuđenje samo raste! :)

  ReplyDelete
 7. Jedna knjiga koja me je zaista oduševila ovog januara je 'Uhvaćen' - Harlan Koben, radnja je veoma specifična, dok sam je čitala mislila sam da znam kraj, a onda, nešto skroz drugačije,svima preporučujem, jer svakog trenutka se nešto dešava, nema dosadnih momenata i uzbuđenje samo raste! :)

  ReplyDelete
 8. Divan post Marso ❤️!I meni je januar prebrzo prosao,a glavni krivci,ako mogu tako da kazem,su praznici.Nisam nista citala,a planiram.Kreativnost sam pokazivala najvise preko fotografija kojoj od pocetka raspusta ima vise od 100 ❤️!Predivno,ne mogu a da ne pohvalim slike iz posta koje postaju sve lepse I lepse ❤️!

  ReplyDelete
 9. Slike su odlične! Mnogo mi se sviđaju ogrlica i narukvica. Imam istu paletu, boje su veoma pigmentovane, i iako ne znam da nanosim senku, po mami vidim da je paleta odlična :) Super postt


  smoothieglam.blogspot.com

  ReplyDelete
 10. Fotke su odlične! Neprevaziđeni Sidni Šeldon! Čitala sam puno njegovih knjiga i na polici imam i dalje neke njenove knjige koje nisam pročtala. "Gospodarica igre" je među tim knjigama i planiram da je pročitam čim završim sa knjigom koju sada čitam (Neizbrisivo sećanje) i lektirom koju moram da pročitam sada na raspustu (Sumnjivo lice) :) Ogrlica i narukvica su divne!

  Milica's diary

  ReplyDelete
 11. Ja sam se isto ovog meseca nacitala, kao sto nisam odavno.. Inace jdva cekam da vidim te slikice naseg divnog Beograda..♥♥

  ReplyDelete
 12. Predivan post ♥. Volela bih da pročitam neku knjigu Sidni Šeldona, jer nisam nikad, a tvoja se čini zanimljivo. Takođe sam dosta fotkala po gradu ovog meseca, pogotovo po centru, jer se bio predivno okićen, a ne idem tamo često, iako brzo stignem kolima. Slike su savršene, takođe ♥ :).

  ReplyDelete