Apps which are recommended for bloggers

by - April 25, 2016


  Kako sam počela da se bavim blogovanjem, tako sam počela i da istražujem telefonske aplikacije koje bi mi mogle olakšati i učiniti zanimljivijim taj hobi. A volim ih baš zato što mi omogućavaju da uvek budem u toku sa onim što se dešava na blogu, da editujem slike, pronalazim inspiraciju i, naravno, ne zaboravljam na svoje obaveze i ideje kada je blog u pitanju. Pa, ovo je mojih top 6 aplikacija za blogere, nadam se da ćete otkriti nešto novo ili pak još više zavoleti nešto staro.

1. Bloglovin'
-Ova aplikacija je za mene definitivno novo, ali odlično otkriće. Mislim da je savršen način da otkrijete nove blogove, da dobijete inspiraciju za postove ili fotografije, a takođe da i drugima predstavite svoj blog. Ukoliko do sada niste, obavezno preuzmite ovu aplikaciju jer je zaista prepuna 'blog inspiracije' i druženja sa drugim ljudima. ☺

2. Instagram-Svi znaju za Instagram, o tome ni ne treba govoriti. Ali ipak, postoji li bolji način da sa svojom publikom podelite svoje fotografsko umeće, razmenite iskustva i družite se u direct porukama? Mislim da je Instagram društvena mreža koju bi svaka blogerka izabrala  pre Facebook-a, Twettera, Snapchat-a. I ono što vam instagram još omogućava jeste to da vas prate i ljudi koji ne razumeju vaš jezik jer vas oni tu ne slušaju i ne čitaju vaše reči, već samo gledaju vaše fotografije.  I naravno, ukoliko ih oduševite oni će svakako odlučiti da kliknu na taj link u opisu vašeg profila i saznaju o čemu vi to piskarate. :)

3.PinterestKada god sa sam u potrazi za nekim dobrim DIY projektom definitivno ću prvo obići Pinterest koji je prepun raznih ideja i inspiracije. Mislim da je ovo aplikacija na kojoj svaka blogerka može naći sve što joj treba bez ikakvih problema. :)

4. WeHartIt Ako na Pinterestu mogu da nađem profesionalne fotografije i DIY projekte, onda na We Heart It-u mogu da nađem razne girly slike koje su fotografisače obične devojke baš kao što sam ja. Mislim de ja ova društvena mreža zaista prepuna inspiracije i da ima tako puno lepih i šrenih slika koje će istog trenutka podstaći blogera da napiše post o nekoj sličnoj temi ili pak rekreira takvu fotografiju. :)

5. Picsart, Snapseed  Ovo su definitivno dve aplikacije bez kojih u najmanju ruku nikako ne bih mogla da funkcionišem. oba foto editora su sjajna i imaju odlične mogućnosti, pa samim tim čine da se mojim čitaocima i pratiocima na instagramu moje fotografije i dopadaju. Ukoliko ste jedna od onih osoba koju mrzi da plai kompjuter kako bi editovala sliku, izaberite jednu od ove dve aplikacije i stvar je rešena. ja zaista ne znam za koju bih se od njih pre odlučila, ali moram priznati da u zadnje vreme više koristim Snapseed, pošto mi je on relativno novo otkriće, pa ga malo izučavam. Svakako, oba editora su odlična i veoma jednostavna za korišćenje. :)

6. Diaro

  I poslednja, ali ne i najmanje vašna aplikacija jeste Diaro. Ukoliko imate neku ideju za post ili bilo šta drugo i nikako ne želite da je zaboravite, ova aplikaacija je svakako nešto što morate imati na svom telefonu. Nudi vam zaista originalne načine da hvatate beleške praveći razne foldere koje sami možete dizajnirati. Mislim da je ovo aplikacija koja će se zaista dopasti svim onim zaboravnim dušama koje  imaju potrebu da nešto zapišu, a ne vole da koriste sveske i planere. Svakako moja omiljena aplikacija ovog tipa. :)

Jeste li koristili neke od ovih aplikacija?
Kako vam se čine?


You May Also Like

9 коментара

 1. Mnogo mi se sviđa ovaj post! Veoma je koristan!

  http://overthemoonwithvanja.blogspot.rs/?m=1

  ReplyDelete
 2. Super post, cula sam i isprobala sve aplikacije osim poslednje, ali mi i ona zvuci kao vrlo zanilmjiva i korisna, pa cu je svakako instalirati. :) :*

  http://mojasvastaricams.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. Jos pre sam videla post o Snapseed aplikaciji instalirala sam je i odusevila se,ona mi je definitivno omiljeni editor za slike.
  Moracu da probam i ove ostale koje si rekla pa da vidimo sta me ceka ;)

  ReplyDelete
 4. Odličan post. Instagram, we heat it i Pinterest su od ovih jedine koje koristim. Mada ću sigurno i ostale isprobati. <3

  ReplyDelete
 5. Nikad nijesam prije čula za Diaro, tako da ću ga sigurno isprobati! Odličan post! ☺

  javelina03.blogspot.com - Novi sam član tvog bloga, bilo bi mi drago da uzvratiš! ☺

  ReplyDelete
 6. Super post vec sam probala neke od aplikacija,a one koje nisam cu odmah da instaliram ❤️!

  ReplyDelete
 7. Koristim većinu ovih aplikacija, ali Insta mi je najbolji. :)

  The Fashion Spell | NOVI VIDEO

  ReplyDelete
 8. Instagram je moja omiljena aplikacija, verovatno zauvek! Instalirala sam snapseed i sa sigurnošću mogu potvrditi da je sajajn! Čak je bolji od PM, pixlr i slično. :)

  misseslandy.blogspot.com

  ReplyDelete
 9. Čula sam za Blolovin' već par puta i kada si ga i ti spomenula odlučila sam odmah da ga skinem. I mnogo mi se dopada! Skroz se slažem sa tobom, Instagram je prva društvena mreža koju bih izabrala.☺ We♥It i Pinterest su moji izvori ideja za postove, sve te predivne slike uvek probude neku inspiraciju u meni. Odlična ideja, kao i ceo post! :*

  ReplyDelete