Bez prijatelja- ČISTA LAŽ

by - May 25, 2016  Uvek se trudim da budem jedna od onih osoba koje su uvek nasmejane, koje nikada ne plaču i koje će ići u korak čak i sa osobama koje imaju različitza mišljenja o meni u nadi da će ih promeniti. Ipak, kada se desi da vas neko prezire i onda kada se vi najviše trudite, to počinje da boli i vi noćima ne spavate, što zbog toga što razmišljate o tome gde vi sami grešite, što od razmišljanja o tuđim greškama. Ipak, na kraju, kada uspete da zaključite da nije sve tako crno i da negde ipak postoji neko ko je uz vas osećanja se malo utišaju, a vi možete ponovo mirno da dišete.


  Prolazeći kroz godine i dane školovanja u osnovnoj školi par puta mi se deailo da budem načisto sama, bez igde ikoga, a onda bih se okrenula, osvrnula još jednom i shvatila da ipak, tu negde, sakriven postoji neko s kime ipak možete lepo da komunicirate. A ipak, svaki taj trenutak razmišljanja, oklevanja i takozvane 'tuge', uči nas nečemu novom, uči nas kako preživeti samostalno, kako se izboriti za svoje mesto i kako uvek ostati ono što izvorno jesmo bez velikih promena.  Desilo mi se par puta da se posvađam sa velikom većinom osoba u mom razredu, ali ipak, iza mene bi uvek stajao neko ko mi čuva leđa i ko zna kako da razgovara sa mnom, kako da mi pomogne i kako da me nauči i nečemu novom.


  Jednostavno, ono što želim da vam kažem jeste da je prosto nemoguće da budete apsolitno sami na ovom svetu bez igde ikoga. Uvek će tu biti neko ko je uz vas, nezavisno od toga da li sa njim idete u razred, da li vam je komšija ili pak kućni ljubimac, uvek postoji neko ko će biti vaše rame za plakanje.


Da li se nekada osećate usamljeno?
Kako se borite sa time?


You May Also Like

8 коментара

 1. Mislim da je ovaj post jako poucan. I u pravu si, cak i kad smo usamljeni ipak postoji neko sa kim mozemo razgovarati. Diiivne slike! ♥

  ReplyDelete
 2. Predivno si napisala ovaj post draga! Ja prva često pomislim da sam bez prijatelja, osjećam se usamljeno i zapostavljeno. Međutim, ne uspijevam taj problem da riješim, iako znam da postoji osoba koja mi čuva leđa. Ne znam šta bih ti još rekla, haha. :) ♥

  Spomenula sam te u novom postu, značilo bi mi da pogledaš -> innisall.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. Super post Marso <3!Do sada sam se mozda jednom u zivotu osetila usamljeno ali to je bilo kratko jer sam shvatila da je zivot prepel i kratak da bi se nervirala <3!Moj savet ti je da se ne nerviras zbog toga,jer i nekad kad ne budes imala nikog seti se da je tako bolje jer da su pravi prijatelji bili bi uz tebe <3!

  ReplyDelete
 4. Odličan post, stvarno ne znam šta da napišem u vezi njega a da ne bude suvišno. Veruj mi, uvek, ali uvek ćeš imati na koga da se osloniš u životu. Mislim da sam ovo već na nekom blogu napisala, ali, hajde, još jednom ću: Prijatelj može biti svako ko te ceni, voli, čuva ti leđa, sasluša te, pomaže ti kada ti je teško, nije ljubomoran na tebe ako ti je dobro u životu, pa makar to bila i osoba koja je 15 godina starija ili mlađa od tebe. Samo pogledaj i shvatićeš da postoji više takvih osoba oko tebe nego što si mogla i da zamisliš!

  allKatie - novi post!

  ReplyDelete
 5. Marso,potpuno se slazeem sa tobom da biko na ovome svetu nije sam u da sigurno postoji bar neko ko je slucan nama. U svetu je more ljudi koji su kao mi, sami ne treba ocajavati, vec malo bolje zagrebati ispod povrsine i iznenadicemo se sta ili kiga sve mozemo pronaci. :)
  Prelepe fotografije,,pogotovo ova sa mehurom! ♡Teen Queen

  ReplyDelete
 6. Odličan post jako mi se sviđa tvoj blog <3
  Ako želiš pogledaj moj blog i učlani se (uzvraćam) <3
  https://doroty4.blogspot.hr/

  ReplyDelete
 7. Post je odličan.
  Učlani se u naš blog jer je to Blogger Balkan News. Jedini i prvi pravi balkanski blog za promovaciju svih bloggera. Zaprati nas :*
  http://blogger-balkan-news.blogspot.hr/

  ReplyDelete
 8. Ista stvar je i kod mene!Uvek se trudim da budem nasmejana,ali ponekad ne ide od ruke,zato imam najbolju prijateljicu da mi pruzi pomoc i da bude tu uz mene! :)

  Slike su predivne! :D


  ksenijinkutak1.blogspot.rs

  ReplyDelete