Blog update: Changing blog's address

by - May 30, 2016  Dosta vremena mi je oduzelo to silno prečešljavanje raznih internet stranica, sajtova i blogova u potrazi za odgovorom na pitanje: 'Hoću li izgubiti svoje čitaoce ukoliko promenim adresu bloga?' I sada konačno mogu da zahvalim divnoj devojci sa bloga XOMISSE što uvek piše postove koji su od velike pomoći.


  Ukoliko već duže vremena čitate moj blog i redovno pratite moje spisotine sigurna sam da ste mogli da primetite kako se ime mog bloga i njegova adresa razlikuju. Međutim, kada sam otvarala svoj blog mislila sam da je to nešto potpuno nevažno i nisam ni slutila da pravim jednu veliku 'blogersku grešku'. Ali ipak, sada znam da je mnogo lakše, jednostavnije i bolje kada se link bloga i njegovo ime poklapaju, tako da sam odlučila da upravo na tome poradim.  Međutim, ono što sam saznala jeste da ukoliko promenim link blog ostavljajući domen blogspot.com, moj blog se više neće pojavljivati na takozvanoj Reading listi ostalih blogera koji me prate. Iz tog razloga odlučila sam da o tome ni ne razmišljam jer smatram da sam do sada izgradila jednu takozvanu 'blogersku' publiku koju ne želim da izgubim. Pa sam onda oblučila da malo proučim informacije o custom domenu to jest samo onom nastavku .com kakav ima većina profesionalnih blogera. Ono što je mala mana ovog domena jeste to što se plaća na nivou meseca ili godine, ali meni to ipak nije problem s obzirom na to da je ono što želim profesionalnost i originalnost mog bloga.


  Pa, ono što sam odlučila, dok još uvek nije kasno jeste da svoj blog preimenujem samo u MARSYLY, a njegov link prebacim u MARSYLY.COM, jer je to nešto što izražava svu moju kreativnost, a ponovo je jako originalno. Tako da, kako sam ja saznala, promena u custom domen neće prouzrokovati to da se moj blog ne pojavljuje na Reading listi drugih blogera. Pa eto, samo sam želela da vas o tome obavestim, takođe, ukoliko sve bude išlo po planu, link i ime bloga ću promeniti do nedelje, a ja ću vas do tada sigurno još bar jednom obavestiti ukoliko dođe do ikakvih promena. :)


  A ono što bih ja vas želela da pitam jeste:

Da li mislite da je dibro promeniti link bloga  (dok još nije kasno)?

You May Also Like

7 коментара

 1. Da, mislim da je dobro. I ja imam u planu da uradim isto što i ti, jer se ime mog bloga i link apsolutno ne poklapaju i to mi baš smeta. Sigurno ću i ja u narednom periodu uraditi isto, najpre zbog toga što je to dobro po moj blog. :) :**

  ReplyDelete
 2. Da. To će ti apsolutno pomoći prvenstveno kako bi te potencijalni članovi brže pronašli. Evo i ja ne znam kako do sada nisam, imaš odličan blog, sve pohvale! ☺

  ReplyDelete
 3. Mislim da je ova ideja odlična i potpuno te podržavam u njoj! Slažem se sa tobom po pitanju originalnosti bloga. Ja sam želela da promenim adresu svog bloga kada sam promenila i ime, ali već postoji blog sa tom adresom, koji čak i nije u funkciji. Nisam još uvek sigurna za domen .com ali ću ga verovatno srediti sledeće godine, kada budem finansijski spremna za to (pošto ne želim da moji roditelji plaćaju) :)

  katieslittlecorner.blogspot.com - novi post!

  ReplyDelete
 4. Slobodno promeni ime i link bloga ako ti smeta. Zaista izgleda profesionalnije i lepše, ja sam to uradila pre par meseci i zaista ne menja ništa oko čitaoca. :)

  misseslandy.blogspot.com

  ReplyDelete
 5. Menu se ideja svilidja. Pogotovo taj tvoj nadimak koji je sam pi sebi kreativan i neobican. :D
  Nisam znaka da se placa. A koliko ces placati? Teen Queen

  ReplyDelete
 6. Hvala ti, Ana!☺ Sve zavisi preko kog sajta kupujes link. U principu cene se krecu između 8 i 20 dolara po gofini.☺

  ReplyDelete
 7. Ja sam mijenjala link bloga i jako sam zadovoljna time što se većina blogerki opet učlanilo u blog. Samo naprijed, sigurna sam da će tvoj blog biti i dalje odličan! ♥

  Ako se ti nisi ponovo učlanila u moj blog nakon promjene linka, možeš to učiniti sada -> innisall.blogspot.com

  ReplyDelete