Nedeljno popodne: Omiljeni citati

by - May 08, 2016


Kada je reč o citatima ja sam jedna od onih osoba koja imam punu svesku ispisanu tim divnim rečima i nikako ne može prestati da ih sakuplja sve više i više. Prošle godine, čini mi se takođe negde u ovom periodu, napisala sam jedan o vojim omiljenim citatima. međutim, moja mišljenja o nekima od njih su se promenila, pa sam stoga odlučila da ponovo napišem jedan post na istu temu i sa vama podelim one porukice koje svaki moj dan čine lepšim i produktivnijim. :)

Jedino je nada jača od straha.


  Mislim da će svet biti lepše mesto kada svi ovo shvatimo. Ljudi, nadajte se, budite veseli, nasmejani, ma koliko da ste tužni i koliko god nešto da želite verujte da je to moguće i onda će i biti. Ništa nije nedostižno, ali na tom našem putu do cilja uvek postoji nešto što nas ometa-strah od pada. Ali, vaša nada uvek mora biti dovoljno jaka da bi to smetnula s uma i nastavila dalje.

Ona sanja mnogo češće nego što spava.


  Iz ove rečenice jednostavno kao da zračim ja. Koliko vam se često desi da legnete da spavate i ne možete da zaspite do četiri ujutru budni sanjajući o svemu onome što vam donosi sutrašnji dan, os vemu što vas čeka i svemu što možete učiniti? Svako veče? Ne brinite, niste jedini, i sa mnom je isti slučaj.

Isplači reku. Sagradi most. Pređi preko toga.


  Nikad ne odustajte, nikad ne odustajte, to je jedino što mogu da vam kažem. Koliko god da je teško, vi ste oni koji mogu preći preko toga, naravno, samo ukoliko želite. Sedite, isplačite se, naka vam bude lakše na taj način, ali odmah zatim ustanite i krenite u nove pobede! :)

Nekada ne možeš znati vrednost trenutka dok on ne postane uspomena.


  Cenite sve što imate, volite svaki momenat svog života, budite srećni i radosni i ne, nemojte tugovati ako nešto krene po zlu. To će postati dobra uspomena, ona koja vam govori kako sledeći put da postupite! :)

Boli me zato što mi je važno.


  Nikada nas ne mogu boleti stvari koje ne volimo, koje ne cenimo. Boli nas ukoliko loše ide ono što nam je važno.

Koji su vaši najdraži citati?


You May Also Like

12 коментара

 1. Svi citati su predivni,treci citat me je odusevio.Moj omiljeni citat je:,,Sve će biti u redu na kraju,jer ako nije u redu onda nije kraj'' ❤

  ReplyDelete
 2. Divan post,uzivala sam ❤️!Jako lepo citati,meni je omiljen the world is a book and hose who do not travel read only one page ❤️!

  novi post perfecthigh136.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. Bravo, mila, bravo! Ovaj post je predivan i svi citati su tako puni motivacije, pozitivnosti, da se iskreno nadam da će što više njih pročitati ovo i slediti tvoje reči :)
  Divno je sve, ne bih ništa ni dodala, ni oduzela ❤️

  NEW POST -----> LITTLE BOX OF HAPPINESS <-----
  FOLLOW ME ON INSTAGRAM

  ReplyDelete
 4. Prelepo je <333 uvek me ohrabris :***
  tijanaqueenoffashion.blogspot.rs

  ReplyDelete
 5. Ostala sam bez teksta. Svi citati su predivni i puni motivacije.Svaka ti cast na izboru. Zapravo sam shvatila da se u neku ruku pronalazim u svakom od njih.
  Moj omiljeni cictat je 'Pazi sta zelis, mozda ti se i ostvari.'

  http://mojasvastaricams.blogspot.com

  ReplyDelete
 6. Pre par dana sam prošla neki kraći period tugovanja koji me je naučio mnogo toga. Ja sam želela nešto meni JAKO važno i nažalost, naišla sam na par prepreka koje me sprečavaju da se to i dogodi, međutim, nekako sam to prošla i onda sam se zamislila i sama smislila neku motivacionu poruku za sebe: Get over those bad things that happened, just be cool, don't let them see you crying. Then, get up, stand tall and just search for the best thing you can do to correct this.
  Što bi u prevodu značilo: Preboli sve loše stvari koje su se dogodile, samo budi kul i ne dozvoli da vide da plačeš. Onda ustani, stoj pravo i samo pronađi najbolju stvar kojom možeš ovo da ispraviše.
  Odličan post, mnogo mi se dopada ☺

  allKatie

  ReplyDelete
 7. Divna ideja za post! Poslednjih par dana sam u fazonu citata, ali bukvalno. Svaki koji nadjem stavim na pinterest jer me to ohrabri. Pisi cesce ovakve postove. <3

  Misseslandy.blogspot.com

  ReplyDelete
 8. Drugi,cetvrti i peti citat su jako lepi!Bas mi se dopadaju!Jako dobar past,imas odlican blog!! :)

  ksenijinkutak1.blogspot.rs

  ReplyDelete
 9. Iz koje je knjige poslednji citat,nešto mi je mnogo poznat?

  ReplyDelete
 10. Iz koje je knjige poslednji citat,nešto mi je mnogo poznat?

  ReplyDelete
 11. Super si citate izdvojila, a treći mi je najbolji. Također mi je super što si ih sama kreativno napisala u svoju bilježnicu. :D

  itsnina23.blogspot.com

  ReplyDelete
 12. Superost, draga Marso. Najlepsi mi je drugi citat, jer i ja imam obicaj da legnem u krevet, zagledam se u mracni plafon i mislim, sanjam, razmisljam... Volim da mastam. <3
  Teen Queen

  ReplyDelete