Nedeljno popodne: Šta reći sebi?

by - May 29, 2016
  U zadnje vreme se trudim da ostanem pozitivna i nasmejana i da se ne osvrćem na neuspehe već da analiziram uspehe i trudim se da budem što bolja. Ipak, to nekada može biti zaista teško, a nekada i toliko teško da  noćima ne mogu da sklopim oči razmišljajući o svim tim teškim trenucima koje mi sutrašnji dan donosi i načinima na koje te trenutke prebroditi.


  Priznajte sebi: Koliko vam se puta desilo da se uhvatite u samosažaljevanju? U onim trebucima kada ne želite da vas iko vidi jer i sami sebi izgledate očajno? Mnogo puta, zar ne? Ne brinite, niste jedini, i ja sam tu, naravno. Kao i mnoštvo ljudi širom sveta. A sada, zamislite tu istu scenu i sebe kako se sa osmehom na licu suočavate sa problemom. Da, u pravu ste, mnogo vam je lakše.


  Primetivši pre par dana da se moje slobodno vreme svelo na samosažaljevanje i kukanje zato što su moji nokti toliko užasni da će mi se na maturi svi smejati, odlučila sam da posetim Pinterest u nadi da ću naći neki savet koji će mi pomoći. Pinterest je zaista postao moj veliki izvor inspiracije i dobrih saveta, pa šta god bilo u pitanju- blog, život, ljubav- na njemu je jednostavno sve ono što treba jednom tinejdžru. I tako, malo pretražujući fotografije naišla sam na crtež koji možete videti na slici ispod i odmah odlučila da ga precrtam na jedan papir i držim uvek uz sebe.


  Šta mogu da kažem sebi?
Umesto...                             Probaj sa...

-Nisam dobra u ovome.   - U čemu grešim?

-Odlična sam u ovome!     -Na dobrom sam putu!

-Odustajem.                      - Probaću jednu od strategija koju sam naučila.

-Jedostavno ne znam matematiku.   -Treniraću svoj mozak u matematici.

-Napravila sam grešku.               -Greške mi pomažu da naučim!

-Ona je tako pametna, nikada neću biti pametna kao ona..   -Saznaću kako ona to radi, pa ću i sama                                                                                                  pokušati.

-Dovoljno je dobro.         -Da li je to zaista moj najbolji rad?

-Plan A nije uspeo.           -Dobra stvar: Srpska abeceda ima još 29 slova! 


  Tako da, samo zapamtite jednu stvar- sve može biti dobro ukoliko se trudite. zato budite pozitivdžije i suočavajte se sa problemima i nikada, ali zaista nikada nemojte biti jedna od onih samosažaljivih osoba. Znajte da uvek postoji neko kome je teže nego vama i da taj neko možda to uopšte ne iskazuje,a vi tu kukate i samo za džabe sebi upropaštavate dan! :)

Jeste li vi pozitivdžija ili se pak samosažaljevate?You May Also Like

8 коментара

 1. Koliko se ja samo divim tvojim postovima ! Odlično. Savršeno napisano. Ja sam jako samokritična prema sebi. I ja takođe provodim puno vremena razmišljajući o sebi i o svojim manama. Ovaj me je crtež oduševio i odmah ću ga precrtati :)

  alijindnevnik.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Ovo je fenomenalno, zaista, zaista divno!
  Sviđa mi se ideja da radimo na sebi i da se ne samožaljevamo jer od toga nećemo ništa dobiti.
  Svaka čast na ovom postu!
  Mislim da ću ga i ja, kao Alija i ti, precrtati :) <3

  http://modernastreberka.blogspot.rs/

  ReplyDelete
 3. Super ti je post !
  Učlani se u naš blog jer je to prvi jedini i pravi blog Blogger Balkan News.
  blogger-balkan-news.blogspot.com

  ReplyDelete
 4. Ovaj post je stvarno odličan i jako motivirajuć.Uvijek sam pozitivna,ali svatko ima te loše i dobre dane za koje je ovaj post stvoren!

  Pogledaj moj blog : https://thestarcounter.blogspot.ba

  ReplyDelete
 5. Bravo, draga, odličan post, jako lepo napisano :) ♥
  Fotografije su super, takođe :)
  Ja sam ipak pozitivdžija i trudim se da iz svega izvučem nešto pozitivno :)

  NEW POST -----> LITTLE BOX OF HAPPINESS <-----
  FOLLOW ME ON INSTAGRAM

  ReplyDelete
 6. Svaka ti cast. Ovaj post je bez preterivanja savrsen. Vidi se da si ulozila toliko sebe u njega, predivno napisan, prepun motivacije. Jos jednom, svaka cast. <3

  http://mojasvastaricams.blogspot.rs/

  ReplyDelete
 7. Odličan post! Sličice su predivne! :) Trenutno sam u onom periodu kada sam pretrpana školskim obavezama i često uhvatim sebe da se samosažaljevam umesto da učim. Evo, i sad dok kucam ovo ja jaučem jer neću sve stići umesto da krenem da učim. Jako inspirativan post. Meni je dao motivaciju da konačno počnem da radim nešto, umesto što se sažaljevam.❤

  http://aleksandrasmagicalworld.blogspot.rs/

  ReplyDelete
 8. Pozitivdzija sam, ali uvek dodjele rrenutaka kada se samosazaljevam. Nelada je i to lakse, zar ne? Mada je uvek lepse ici po pozitivnoj strani nego po negativnoj. Super post i jako kreativna ideja, taj Pinterest je perfektan! :D

  Teen Queen

  ReplyDelete