What not to do during elementary school

by - May 09, 2016


  Osnovna škola bude i prođe, ali samo jednom kao i većina stvari u životu. Pa stoga uvek postoji nešto zbog čega se kajemo, nešto za šta nam je žao što smo učinili, a nismo trebali, ali, ne trebamo očajavati- bilo pa prošlo, treba da gledamo da iste greške više ne ponavljamo. Pa, evo pet stvari koje ne teba da radite tokom osnovne škole, a koje sam ja radila i zbog kojih mi je žao. Uživajte! :)1. Izolovanje od drugih

Nikako, ali nikako nemojte ovo rditi sebi! Ja sam u početku petog razreda bila jako, jako stidljiva i bukvalno se ni sa kim nisam družila, a onda sam u jednom periodu počela da se družim sa svima, a onda je i taj period prošao i ja sam se ponovo izolovala od sveta i sad mogu da kažem da imam samo jednu istinsku drugaricu i jednog istinskog druga, a ostali? Pa, bila sam stidljiva, ni sa kim nisam pričala i nisam želela da me iko vidi, zato nisam ni stekla prijatelje. zato, bolje je da se družite sa svima, možda je osoba za koju ste se najmanje nadali veoma slična vama.


2. Svađanje sa nastavnicima

Ne mogu reći da sam se ztaista  svađala sa nastavnicima, ali u petom razredu sam prolazila kroz jedan period kada sam bila toliko svadljiva da sam za sve povisivala to. Tako sam par puta došla u situaciju da se istinski posvađam sa nastavnicom geografije oko Magelanovog puta. Kada bih mogla da vratim vreme, definitivno bih prvo otišla na taj nesuđeni čas geografije i lupila sebi šamar pred svima. Mada, na kraju se to ispostavilo kao dobra stvar, nastavnica je rekla da sam ja ipak dobra devojčica i da 'valjam' zato što imam karakter.


3.Dobacivanje na času

Sećam se kao da je juče bilo kada sam usred časa matematike pitala nastvnicu da li je posedovala vokmen. Jedino što sada mogu da kažem jeste- hvala bogu što nastavnica matematike nije neki mrgud, ali ipak malo se uvredila (iako moje pitanje nije bilo uvredljivo) i rekla mi da ne ometam čas. Tako da, moj vam je savet da je bolje da ćutite nego da dobacujete na času, pogotovo ukoliko vam predaje neko ko je odistinski mrgud.


4. Stalni odlasci u toalet

Verujem da mi u srednjoj školi niko neće praštaiti toliko odlazaka u toalet,ali ipak, nekada je zaista neophodno, šta da kažem. Koliko god se ja trudila da ne idem do toaleta, nekada zaista moram, i baš u tom trenutku dok sam ja odsutna, nastavnica kaže nešto što kasnije bude i na kontrolnom, pa ja ne znam da uradim. :/


5. Palačinke

Jedno vreme smo imali školsku kuhinju u kojoj su se pravile stvarno odlične palačinke, a ja nisam mogla da izdržim pa sam njih užinala svaki dan i tako nabacila malo salca koje me i dan danas proganja. Priznajte, stvarno bi trebalo ukinuti te slasne, ali masne palačinke namazane kremom.

Šta vi više nikada ne bi ponavljali?

You May Also Like

12 коментара

 1. - Ja ne bih ponovila onu lenjost koju sam imala od petog do osmog razreda. Nije mi se dalo da učim i radim domaće zadatke. Srećom, za sve petice mi nije bilo potrebno neko dodatno učenje i znanje od onog koje sam sticala na predavanjima. Međutim, u srednjoj školi sam ispravila to i sada redovno učim, ali i dalje ne volim da se opterećujem domaćim zadacima.
  - Slike su predobre, oduševljena sam, pogotovo drugom slikom! Drago mi je kad vidim da u svakom sledećem postu imaš sve bolje i kreativnije slike i da se mnogo usavršavaš po pitanju fotografije. Inače, tvoj Insta acc mi je definitivno među omiljenima! Super si, samo tako nastavi!

  XXXX

  ReplyDelete
 2. Definitivno ne bih rekla nastavniku tehnickog nesto sto sam mu rekla. Zapravo, ja sam mu nesto sa drugaricama pricala o nekom projektu i on je shvatio da ja želim da izolujem jednu drugaricu pa me je pitao kako bih se osećala da ja ne radim sa njima. Od tog časa sam se ''naljutila'' (to se uvek desi kada me neko pita nesto neprijatno, nebitno ko) i sada se nesto drugacije ponasam na njegovom času, drugacije su mi odnosi sa njim jednostavno, opustenija sam. :D

  misseslandy.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. Divan post,a slikama sam odusevljena.Sa sigurnoscu mogu da kazem da ne bih volela da natrag vratim i ispravim ijedan trenutak,jer su svi savrseni takvi kakvi su <3 :)!

  perfecthigh136.blogspot.com

  ReplyDelete
 4. Baš lepe slike! Baš dobra tema za post, mnogo mi se svidja. Ja se nikada nisam svadjala sa nastavnicima, tako da baš i nisam imala nekih gorih situacija od nekih svadjica. Volela bih samo da nisam verovala svakom ko se sa mnom družio samo iz koristi i da nisam pola školovanja provela kao "najbolja drugarica zauvek" osobi koja sada neće ni da mi se javi kada me vidi (tj. hoće ali kada ima neki razlog zašto sam joj ja potrebna).

  katieslittlecorner.blogspot.com

  ReplyDelete
 5. Baš lepe slike! Baš dobra tema za post, mnogo mi se svidja. Ja se nikada nisam svadjala sa nastavnicima, tako da baš i nisam imala nekih gorih situacija od nekih svadjica. Volela bih samo da nisam verovala svakom ko se sa mnom družio samo iz koristi i da nisam pola školovanja provela kao "najbolja drugarica zauvek" osobi koja sada neće ni da mi se javi kada me vidi (tj. hoće ali kada ima neki razlog zašto sam joj ja potrebna).

  katieslittlecorner.blogspot.com

  ReplyDelete
 6. Jaako dobar tekst, i slike, kao i uvek :) Ja bih volela da sam se možda malo više družila sa nekim osobama iz odeljenja, ali mislim da ništa više ne treba promeniti :) Odličann post!<3

  ReplyDelete
 7. Odličan post, draga! Predivne slike. ☺

  javelina03.blogspot.com

  ReplyDelete
 8. Fenomenalan post, kao i uvijek! Mislim da ti sve pomenula... Baš si me najsmijala ovim za palačinke. :D ♥

  Novi post ------> innisall.blogspot.com

  ReplyDelete
 9. Odlično napisan tekst, aposolutno se slažem. Svi saveti su na mestu! ♥

  P.S. Možete li, molim vas, da kliknete na ovaj link ----> goo.gl/Gz8pEm ? Hvala unapred! :)

  ReplyDelete
 10. Odlican i smesan post,hehe! :)

  ksenijinkutak1.blogspot.rs

  ReplyDelete
 11. Jako originalna tema za post. Slazem se sa tobom,ne volim kada neko stalno pita da ide u toalet ili slicno.Takodje, i ja sam bila dosta zatvorena u sebe do petog razreda,sada ne,uopste!
  Miljana Easy Skillful

  ReplyDelete
 12. Super post i jako originalan. Svidja mi se sto priznajes 'greske', ali znaj da sta je bilo, bilo je. Ne treba se kajati ni zbog cega preterano, jpjer, vreme se ne moze vratiti, pa treba energiju da utrosimo na buducnost, ne na proslost. :)
  Ali ako bih ja neke stvari mogla da promenim, onda je to definitivno da bis zelela da sam bila malo slobodnija i otvorenija, i i da sam manje marika za tudje misljenje. Sada sam u srednjos skoli, sa prilikom da ispravim ono sto mi se nije svidelo u osnovnoj oko sebe. :)

  I da, slike su perfektne!!! Pogotovo ove sa ocima! Savrsene su!! *______*
  Teen Queen

  ReplyDelete