Deda, srećan rođendan!

by - July 14, 2016


.
  Davno je bila 1931. godina i davno je bio taj četrnaesti jul te godine. Ipak,  koliko god da je bilo davno,  taj datum ostaće upamćen članovima moje porodice.  Jer,  tog dana rođen je onaj čovek koga svi volimo zato što je šaljiv i veseo.  Čovek kome smo zahvalni zato što svojim optimizmom uvek ume da nas nasmeje.  Slobodno mogu reći da sam ponosna što je taj čovek moj pradeda.


  Svašta je on prošao tokom svog života za koji se nikako ne može reći da je bio dosadan ili jednoličan.  Svakako,  nikako se ne može reći da je pregrmeti Drugi svetski rat i njegove posledice mala stvar.  Isto tako,  nije ni mala stvar kao dete odgojiti svoja dva mlađa brata i o njima voditi računa kao pravi roditelj.  Zaista,  ako sam ponosna na nekog člana svoje porodice onda je to svakako on.


  Ipak, koliko god njegov život bio težak i pun uspona i padova on je i dalje ona osoba koja je uvek tu kada ti je potreban neko da te razveseli.  Tu je da te uteši i kaže ti kako je divno to kada ti se dopada neki plavi dečak,  a onda je tu i kako bi tog istog dečaka izvređao na razne načine i rekao svakakve neslane šale o njegovim obrvama.  Međutim,  koliko god on zbijao šale na moj račun,  sve će one proći nekažnjeno jer on će uvek biti tu da se izvini i pokunjeno nasmeje.


  Godine  će prolaziti,  to je neminovno,  stoga,  treba ih iskoristiti.  Zato,  srećan ti rođendan,  deda! Drago mi je da se osećaš odlično i mlado.  Drago mi je da si tako veseo i nasmejan i da ti je lepo sa nama.  Nadam se da ćemo proslaviti još dosta ovako divnih rođendana!  :) A u to svakako verujem posto i sam govoriš da se osećaš kao da ti je dvadeset pet godina,  a ne osamdeset pet.  :)


You May Also Like

12 коментара

 1. Sretan rođendan pradedi! Po samim fotografijama se vidi da je jako veseo i drag čovjek, sve najbolje mu želim, da ih još mnogo proslavi u sreći i zdravlju sa svojim najmilijima! :)

  Vildana from Living Like V
  TOMORROW BLOGIVERSARY --> Stalia Is BAE

  ReplyDelete
 2. Joj Marso, pa ti si divna, toliko si me raznežila ovim postom, bukvalno su mi oči pune suza.
  Divno je što imaš pradedu koji se oseća mladoliko i koji (dovoljno je videti i sa slika) pleni pozitivnom energijom. Nadam se da ćete proslaviti još mnogo rođendana zajedno! <3

  ReplyDelete
 3. Srećan rođendan pradedi! Nadam se da će imati još mnogo mnogo rođendana. Izgleda kao veoma prijatan čovek ☺

  katieslittlecorner.blogspot.com

  ReplyDelete
 4. Srećan rođendan pradedi! Želim mu da ih proslavi još puuno, i da uvek bude ovako veseo i nasmejan! :) Ja sam takođe bila jaako vezana za svog pradedu koji je proživeo dosta toga, obožavala sam kada bi mi pričao priče iz svog života. Danas njega nažalost više nema, ali njegove priče nikada nisu izbledele.

  http://introverted-dreamer.blogspog.rs/

  ReplyDelete
 5. Zaista savršen post draga moja Marso ☺!Srećan rodjendan tvom deki,zaista je fenomenalan čovek i to se vidi i sa slika i sa tvoje priče ❤!Stvarno si me razbezila ☺!

  ReplyDelete
 6. Pa ovo je predivno! Tvoj pradeda zrači poztivnom energijom, čak i sa slika. Uživajte zajedno!♥☺

  ReplyDelete
 7. Pobog, Marso, ovaj poost je PREDIVAN. U bukvalnom znacenju te reci. Mene si zaista odusevila, a verujem i sve koji su ga prcotali. Slike su tako divne, pune emocija, kao i sam tekst koji je prelepo napisan, i koji je olicenje toga koliko volis svog pradedu. Opisala si ga kao divnog coveka, sto ne sumnjam da jeste. Nadam se da si mu dala da procita ovaj post, ili mu ga bar ti procitala, jer mislim da ce mu biti vrlo drago da zna da ovako pises i mislis o njemu. Zelim mu srecan rodjendan, i da ih proslavite jos mnogo ovakvih, u veselje i potivnu energiju, a pogotovo njegov optimizam i mladalacki duh, koji je veoma bitan! ♥
  Teen Queen

  ReplyDelete
 8. Predivan post! Iz teksta se vidi koliko volis svoga djeda. Ja na zalost nemam djeda. A dobila sam ime po svome djedu :)
  Zelim mu sretan rodendan i jos puno takvih sa tako divnom unukom :)

  https://myfirsttextvm.blogspot.ba/

  ReplyDelete
 9. Iskreno savrsen post. Jako mi je drago da vidim da neko ima tako predivan odnos sa svojim dekom, i to je zaista predivno.♥♥

  ReplyDelete
 10. Marso,predivan post! Baš si me raznežila. I naravno srećan rođendan. :)

  ReplyDelete
 11. Definitivno jedan od najboljih i najnežnijih postova koje sam pročitala u zadnje vreme. Marso,želim srećan rođendan tvom pradedi i da vam još dugo bude tako pozitivan i dobar. :)

  ReplyDelete
 12. Jao, kako divan post. Srecan mu rodjendan, i moj pradeka ima skoro toliko godina. :)

  ReplyDelete