Najbolji saveti koje dobijate od svojih roditelja!

by - August 19, 2016


  Još uvek sam dete. Dete kome su roditelji potrebni kako bi ga usmerili ka pravom putu i rekli mu šta je dobro, a šta loše. Ipak, isti ti roditelji su mogli da puste to dete da se samo bori, da samo udara u nepoznato i samo se izvlači iz svojih problema. Međutim, nisu. Odlučili su da će zauvek biti tu za njega, davati mu savete i truditi se da ga učine što samostalnijim.


 Istina je da često mislimo kako su roditelji izuzetno dosadni, kako ne znaju ništa drugo da rade izuzev da nam zagorčavaju život tako što nam dosađuju sa onim svojim: 'Pazi kako prelaziš ulicu! Ne pričaj sa strancima i ne druži sa lošom decom!'To su nam govorili kada nam je bilo pet godina, a govore nam i sada, kada smo znatno stariji. Ipak, oni ne prestaju da brinu iako će ih neki od nas poslušati, a neki neće.

  Imam tu sreću (ili ne sreću) da imam roditelje koji mi ne dopuštaju previše kada su u pitanju stvari poput neprimernog ponašanja za svoje godine, biranja prijatelja ili ipak ne čeg trećeg. Ne kažem ja da meni roditelji biraju sa kim ću se družiti, već mi ne dozvoljavaju da upadnem u ono takozvano 'loše društvo'. Ipak, mislim da je poverenje koje oni imaju prema meni zaista neograničeno, a što bi i oni sami rekli 'pustili bi me da idem na put oko sveta samu'.


  Ipak, tako nešto treba zaslužiti. Čime i kako? Povernjem i trudom. Roditelji su koliko god to glupo zvučalo naši najbolji prijatelji. Tu sa da nas posavetuju, da nam pomognu i kažu šta je dobro, a šta loše. Naravno, i oni nekada mogu pogrešiti, ali mi treba da imamo poverenja u njih, treba da im verujemo i budemo sigurni da je sve što oni žele samo bezgranično pružanje pomoći nama, njihovoj deci.


  Tudite se, pravite prijatelje sebi od svojih roditelja i verujte mi na reč, jednog dana će sve to uroditi plodom. :)

Da li vaši roditelji imaju uticaja na vaše odluke?

 

You May Also Like

16 коментара

 1. daa, definitivno imaju utjecaj na moje odluke iako imam 21 godinu... i zapamti mama ti je uvijek najbolji prijatelj..

  http://maggieblogspot.blogspot.hr/

  ReplyDelete
 2. Iskreno, mislim da mi roditelji zaista veruju, ali, nekada umem da odlučim nešto bez njih, pa onda dobijem grdnju ali je inače sve okej :)

  katieslittlecorner.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da, definitivno je super kada ti roditelji veruju, hehe.;)

   Delete
 3. Predivan post Marijana! Jako zrelo, i slažem se sa tobom. Naši roditelji su ujedno i naši najbolji prijatelji, brinu se o nama, pomažu nam, i trude se da nama bude što lepše i zabavnije uz njih. Volim da poslušam savete svojih roditelja, jer ipak su oni iprošli mnogo više nego ja. Drago mi je da ih uvek imam tu za sebe. Slike su fantastične, mnogo mi se dopada tema posta!<333

  geeklychiconmyway.blogspot.com

  ReplyDelete
 4. Stvarno me oduševljavaš izborom tema za postove! :) Ovaj post je jako zreo, slažem se da treba da prihvatano savete svojih roditelja jer nam oni misle samo dobro. Roditelji imaju dosta jaku ulogu u donošenju mojih odluka. Daju mi slobodu izbora, ali ipak be mogu da donosim bitne odluke bez njihovog znanja. :)

  http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti, Danice, slažem se sa tobom. :) <3

   Delete
 5. Jao kada se setim kada sam imala 13 - 14 godina i uvek bila ljubomorna na drugaricu.Roditelji bi joj sve dopuštali,dok bi mene moji jedva do 23h pustili u grad,što me strašno živciralo.I uvek bi im govorila 'Kako druga deca,kako ____ ona u gradu do 1 ujutru,a ja do 23h' sada mi je na neki način drago što su mi roditelji bili takvi.I hvala im na tome.Tako su me vaspitali da budem dobra i kulturna osoba,i da poštujem druge!Sada sam već zrelija,pa mi sve dopuštaju,jer znaju da ne bih napravila neku glupost. I što se tiče lošeg društva,ne može ti ono nauditi,ako si ti normalna i znaš šta je dobro za tebe.Divan post♥

  ReplyDelete
 6. Fantastičan post! Drago mi je da imam svoje roditelje i što god oni čine znam da je to najbolje za mene *-*

  Ako imaš vremena posjeti moj blog i komentiraj novi post: petra-s-life-blog.blogspot.hr

  ReplyDelete
 7. Ne mogu reći da moji roditelji imaju utacaj na mene u donošenju nekih odluka, ali mi svakako daju neki savet. Neizmerno sam im zahvalna što imaju jako puno poverenja u mene, i baš kao što si ti rekla- pustili bi me samu na put oko sveta. Nisam zahtevna osoba, pa valjda zato kad im tražim nešto u 100 godina, dozvole mi. Jako mi je drago što imam roditelje koji imaju poverenja u mene, a ja se trudim da ih ne brinem i ne pravim neke gluposti :) Divan post Marso. ♥

  Milica's diary

  ReplyDelete
 8. Divan post, Marso! ♥
  Ako bih ada počela da da pišem o svojim roditeljima, išlo bi u nedogled. Mešutim, možda bi ih mogla uporediti sa tvojima, jer su po nečemu veoma slični. Veruju mi, i mislim da je to njihovo poverenje zaista dragoceno. Ne mešaju se u moje odluke, ali vole da budu obavešteni o njima i da me posavetuju, nekad iako znam nešvo, njima se ipak svidi da mi to ponove. A meni ne vrdi da se ljutim zbog toga, jer znam da neće uvek biti tu pored mene da mi kažu nešto što se govori maloj deci, pa zato treba da budem zahvalna što su takvi kakvi su i što im je toliko stalo do mene. Što ja i jesam. :)
  Teen Queen

  ReplyDelete
 9. Ne mogu reći da puno utiču na moje odluke...kada sam trebala da upišem srednju oni su rekli da izaberem koju god želim i šta ja volim nisu mi rekli ti moraš upisati to kao što su mnogima roditelji govorili.Roditelji mi samo daju savet i pomognu mi u donošenju odluke ali ipak ostave mene da donesem glavnu odluku.Jako dobra tema za post :)

  beautyandstylebyemma.blogspot.com

  ReplyDelete
 10. Divan post draga,moji roditelji pogotovo majka imaju veeeliki uticaj na mene.Ona je uvek tu za mene da me posavetuje i zagrli kada je to potrebno.Iako je nekada naporna,volim je najvise na svetu i ne bi je menjala ni za sta!!!Zaista divnoo draga <33!

  novi post perfecthigh136.blogspot.com

  ReplyDelete
 11. Odlična tema za post i divna izvedba!
  Moji roditelji, naravno, imaju mnogo uticaja na moje odluke iako mi veoma mnogo vjeruju i misle da sam zrela za svoje godine, u vezi svake odluke naravno , prvo se konzujtujem s njima pa onda vidim šta ću i kako ću :)
  <3

  Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

  ReplyDelete
 12. Super ideja i post!
  Moji su roditelji imali najviše utjecaja u odabiru srednje škole, ali uvijek im se obratim prije neke moje odluke! :)♥

  https://sretnisanjar.blogspot.hr

  ReplyDelete