Monthly post

by - December 30, 2016


  Prođoše prvi dani decembra, za njima uslediše pripreme za slavu, a samim tim i tatin rođendan, a sam kraj decembra obeležiše dani odležani u krevetu sa telesnom temperaturom iznad normalne i šoljom čaja u ruci. Sve u svemu, iako bi se za ovaj decembar moglo reći da je bio izrazito naporan (pogotovo po pitanju škole), takođe bi se moglo reći i da je bio zaista divan mesec.


  Nekako sam i pored cele te školske gungule uspela da se odmorim i uživam u svakodnevnim trenucima. Definitivno, ovog decembra sam odgledala više filmova, nego ikada u životu,a takođe sam i uspela da napravim zaista mnogo sjajnih fotografija koje će definitivno obeležiti kraj ove godine. prosto rečeno, ceo decembar je bio nekako ušuškan i topao mesec koji je svakako obležila ta vesela praznična atmosfera koja je vladala u mojoj porodici.

 Što se pročitanih knjiga tiče- ovog meseca gotovo da ih nema, ali ipak tu je Završnica: Ključ neba, Džejmsa Freja i Nilsa Džonsona Šeltona, koja mi na neki način vadi ugled. Glupo bi bilo da se samoj sebi pravdam i govorim kako je opravdano ne čitati, zbog nedostatka vremena, jer sam ja vremena odista imala, ali volje nikako. Nekako sam sve vreme bila depresivna i smorena i u stalnom stresu kada je škola u pitanju. Ipak, ukoliko to izuzmemo, Završnica je zaista knjiga vredna pomena, a evo i zašto...


  Nakon to je pronađen Ključ zemlje, Igra se nastavlja. Ostalo je još devet Igrača, pravila se menjaju, Zemlja nestaje. Jedino važno jeste rešiti zagodnetku. Ko je dovoljno smeo da u tome uspe?
-Zaista obožavam akcione knjige, a po mom mišljenju je drugi deo Završnice još fascinantniji od prvog, tako da zaista imate moju toplu preporuku kada je ova knjiga u pitanju. Više o Završnici možete pročitati klikom OVDE, OVDE, a ja ću svakako ovom serijalu posvetiti ceo jedan post.

  Takođe, rekla sam vam i da sam bila bolesna što za mene zaista nije karakteristično (zaista se ne šalim kada kažem da sam poslednji put temperaturu imala u petom razredu, a sada sam, evo, prvi srednje). Kako bi moja baka rekla- to je od prevelikog stresa, jer da, zaista se previše nerviram oko gluposti. Mislim, da li biste vi došli kući iz škole i plakali sat i po vremena samo zato što ste dobili 4 na piismenom iz srpskog? Da, znam da sam jedina osoba koja je u stanju da tako nešto učini sebi ali znate onaj užasni osećaj kada ste sigurni da ste nešto učinili kako treba i kada ste na to nešto ponosni, a onda vam neko obori sva očekivanja u vodu, pa imate osećaj da vam je načinjena ogromna nepravda? Tri dana sam se svake noći prevrtala u krevetu i postavljala sebi jedno pitsanje: Marijana, zašto se opterećuješ glupostima koje ni na koji način ne utiču na tebe kao ličnost i kvalitet koji nosiš u sebi i svom pisanju? Ali jednostavno, kada vas nešto povredi ne možete tako lako prestati da razmišljate o tome.


  Ono što me takođe raduje jeste to što sam započela novu rubriku na blogu -Streets of Belgrade, pa mi je tako mnogo drago što je vaša reakcija na nju bila i više no pozitivna. Svakako, jedva čekam da napišem novi post iz ove rubrike i sa vama podelim još fotografija našeg predivnog grada. :)

Instagram: @marsyly
E-mail: marsapetojevic@gmail.com 

You May Also Like

9 коментара

 1. Ne brini se, nisi jedina koja je zbog jedne četvorke u stanju na padne u depresiju...
  I, zbog tvoje preporuke, naručila sam oba dela Završnice i ne mogu da dočekam da mi stignu. *--*

  http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

  ReplyDelete
 2. Divan post. Sad si me zainteresirala za ove knjige. Ako ih nađem u knjižnici, uzimam ih obavezno! :D Jedva čekam novi post iz nove rubrike, ne sumnjam u tebe i mislim da će super biti kao i prethodni.♥

  My little corner

  ReplyDelete
 3. I ja sam jedna od onih osoba koju sitnice skroz slome, ali i koja je naučila da je nepravda svuda oko nas.. Iako si dobila četvorku iz srpskog, ne tuguj. Ti svejedno imaš prevelik talenat za pisanje, a dokaz smo mi koji vrlo rado čitamo tvoje postove. Umesto plakanja, nabaci osmeh i kreni u nove pobede sa pozitvnim stavom! I tvom tati želim srećan rođendan..:)

  introvertna-holandjanka.blogspot.com novi post

  ReplyDelete
 4. Predivan post,fotke su super <33!Dragoi mi je da ti je decembar lepo prosao,i ja sam jedan period bia bolesna <3 :(!No,sada sam okrenuta 2017. :) <33!

  ReplyDelete
 5. Divan post! Inače, nisi jedina koja se nervirala oko pismenog iz srpskog. Ja sam takođe dobila četvorku i bila sam baš loše raspoložena.. No, ne vredi se nervirati.. Jedva čekam sledeći post iz nove rubrike! Slike su prelepe<333

  ReplyDelete
 6. Predivan post. Nisi jedina koja plače zbog četvorke, jer ja uvek plačem kada dobijem četvorku. I ja sam bila bolesna, jer je u našoj okolini vladao neki veliki virus, pa sam se i ja razbolela.

  ReplyDelete
 7. Sećam se da sam se i ja plakala zbog četvorke iz pismenog iz srpskog (bilo je to u trećoj godini). Bila je to moja prva i jedina četvorka iz pismenog ikada! Sada mi je smešno kada se setim toga, ali tada sam bila povređena, čak sam i posumnjala u svoje umeće pisanja. I to se dešava, nemoj da se obeshrabruješ, znaš i sama koliko svi volimo tvoj način pisanja! :) Sve slike koje si napravila ovog meseca su savršene! Ljubim te! :*

  ReplyDelete
 8. Mislim da nam je decembar svima brzo, ali i teško prošao zbog škole, ali ja ti ipak čestitam, jer uprkos školske 'gangule' ti si uspijela ostati aktivna na blogu, svaka čast. Inače super post :D

  dnevnadozabloga.blogspot.com

  ReplyDelete
 9. Ovako, decembar je po meni jedan od najradosnijih meseca. Žao mi je što si dobila 4 iz srpskog, i iako nisam pročitala tvoj sastav, verujem da si trebala dobiti 5. Žao mi je zbog tvoje prehlade i temperature, nadam se da si ozdravila. Šalim se, sigurno si do sada ozdravela. I iako su se događaji ređali ti si ipak uspela da ne izneveriš nas i da mi dobijemo redovne posove od tebe. Divim ti se.

  Blog: LifeInMyStyle | Novi post: New year special - Q&A

  ReplyDelete