NY TAG: Ovo je bila divna godina?!

by - December 28, 2016


  Vrativši se na prošlogodišnje decembarske postove naletela sam na OVAJ i odlučila da ga ponovo napišem, a ovoga puta na malo drugačiji način. Zaista volim Novu godinu, a i sam način na koji me vreme menja, pa kako bih mogla da uporedim sebe sada sa sobom od ranije, mislim da bi bilo dobro da ponovo odgovorim na ova novogodišnja pitanja i vidim šta se to  na meni promenilo, a šta je ostalo isto.

1. Šta je bila najbolja stvar koja ti se desila prošle godine?
-Sve! Apsolutno sve! Naravno, sve ono što se u ovoj godini desilo, desilo se s razlogom, pa mi je stoga apsolutno drago zbog svakog novog iskustva i događaja koji se odigrao u prethodnom periodu. Ipak, hajde da kažemo da mi je najdraže što sam dobila svog prvog pravog keca, koji nije bio iz likovnog.


2. Šta je bio najveći izazov za tebe u protekloj godini?
-Upisati željenu srednju školu, možda. Ova godina je za mene zaista bila stacionarna i nisam pred sebe stavljala ogromna očekivanja, tako da mislim da bih u predstojećoj godini to zaista morala promeniti.


3. Šta je bila tvoja neočekivana radost u protekloj godini?
-Definitivno sam se najviše radovala tituli đaka generacije koju sam ponela, a takođe mislim da je i više no sjajno bilo upoznavanje sa nekoliko mojih blogodrugarica.


4. Šta je bila neočekivana prepreka?
 -Hmm, jedina prepreka koju mi je ova godina donela je bila razdvajanje od mojih prijatelja iz osnovne škole. Zaista je malo reći da mi neke osobe jako nedostaju i da mi je teško da se priviknem na svakodnevni život bez njih.5. Izaberi tri reči da opišeš 2016. godinu.
-Stresna. Vesela. Tesla.


6. Izaberi tri reči kojima bi tvoje drage osobe opisale tvoju 2016. godinu.
-Marijana prestani učiti!


7. Koje su bile najbolje knjige koje si pročitala ove godine?
Pročitala sam zaista mnogo knjiga i ne mogu reći da mi je neka od njih omiljena, pošto ih zaista sve obožavam, ali ako bih morala da izaberem, izabrala bih Završnicu Džejmsa Freja i Nilsa Džonsona Šeltona kao i Poštene iluzije Nore Roberts. Takođe, mislim da bih mogla što skorije da napišem jedan post o Završnici, jer ga taj serijal knjiga definitivno zaslužuje.

8. Sa kime si imala najvredniji odnos?
-Kao i uvek, sa mojom bakom. Zaista, kada nju ne bih imala osećala bih se apsolutno izgubljeno i ništavno.

9. Šta je bila naveća promena tvoje ličnosti od januara do decembra ove godine?
-Zaista sam dosta sazrela na emocijalnom nivou iako me i dalje mogu rastužiti i dovesti do ludila zaista nebulozne stvari (da, razredna, nikada vam neću oprostiti tu četvorku na mom omiljneom sastavu), ali svakako sve više gradim svoju ličnost i iz dana u dan učim sebe kako biti dobra osoba.

10. Na koji način si emocijonalno odrasla?
-Prestala sam da mislim kako moram biti najbolja u svemu. Ne, ne moram i ne, nisam.  Ipak, to nipošto ne znači da sebe moram stavljati u drugi plan i zadovoljavati se malim stvarima (naravno, treba biti tako, ali uvek moramo stremiti ka nečemu boljem i većem).

11. Na koji način si duhovno odrasla?
-Ne mogu za sebe reći da sam verujući čovek, jer i pored toga što sam optimista, ja sam i realsista i prvenstveno verujem u ono što je sigurno i garantovano utvrđeno, te se u pitanje duhovnosti i crkvenosti baš i ne mešam.


12. Na koji način si se fizički promenila?
-Izgledam apsolutno isto kao što sam izgledala i u šestom razredu, te se ne bi moglo reći da sam se promenila. Ipak, moglo bi se reći da je mala fizička promena nastala kada sam stavila fiksnu protezu. Eto, ipak ne uzgledam apsolutno isto kao ranije.

13. Šta je bio najprijatniji deo tvog posla?
-Da bismo nešto mogli nazvati poslom, to nešto nam mora donositi i neke prihode, ali ipak, dozvoliću sebi da svoj blog nazovem poslom. Svakako, mislim da je najlepši deo mog blogovanja bilo gotovo svakodnevno druženje sa čitaocima i njihovo sve bolje i bolje upoznavanje. Dvni ste, ljudi.

14. Koji je bio najbolji način na koji si trošila svoje vreme u proteklj godini?
-Pisanje bloga, svakako,a uz to i veliko posvećivanje pažnje fotografiji i njenom upoznavanju.

15. Šta je bila najvažnija stvar koju si naučila u protekloj godini?
-Da o tuđim osećanjima moram brinuti i više no o svjima.

16. Koja fraza opisuje tvoju 2016. ?
-Sve se može, samo treba istinski želeti! 


Pa, to bi bili odgovorina na ova pitanja. Reklo bi se da se nije mnogo toga promenilo u odnosu na prošlu godinu, ali nekako na samu sebe ostavljam utisak malo veće detinjastosti u ovom trenutku. Što bi moja mama rekla, što sam starija, to sam veće dete.

Instagram: @marsyly
E-mail: marsapetoevic@gmail.com 

 

You May Also Like

21 коментара

 1. Divan post i slike.☺ Nadam se da će ti sljedeća godina biti još bolja!♥

  My little corner

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti draga, upćujem ti identične želje <33

   Delete
 2. Fenomenalan post, oduševljena sam tvojim odgovorima. Slike mi se mnogo sviđaju, odlične su. Nadam se da će ti 2017 biti još bolja:)♥♥

  http://sosihappylife.blogspot.ba/

  ReplyDelete
 3. Fantastičan post, uživala sam čitajući! Marso, itekako bih ti rekla da si sada na vrhuncu, ali to bi značilo da jedino što možeš napraviti je pasti, zato ću reći da si na putu do vrha u svakom predelu svojeg života. Jedva čekam nove postove u novoj godini! Ih i smijem napisati isti tag?

  Fantastiko World

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti, mila moja <33 Naravno, jedva čekam da pročitam tvoje odgovore <33

   Delete
 4. Bas ti je ova godina bila uzbudljiva, moja bas i nije bila, nekako je bila monotona. Sve isto kao i prosle godine ☺

  MMara moj blog

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nadam se da će se u 2017. to promeniti i da će ti ta godina biti vredna pamćenja <33

   Delete
 5. Meni je ovo najbolja godina, mislim da cu raditi ovaj tag na svom blogu. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jedva čekam da pročitam tvoje odgovore!

   Delete
 6. Super post. Meni je ova godina donesla punoo promjena, od bloga, prvih suradnji, do polozenog vozackog, polozenog drzavnog strucnog ispita itd..

  Maggie's Blog

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti, Mrgi! <33 Svaka čast na postignutim uspesima, ne znam šta bih ti drugo rekla <33

   Delete
 7. Odlično !

  Marso, ove sam godine i ja počela redovno voditi blog ali jedna pozitivna činjenica bila je ta što sam igrom slučaja naletela na ovaj tvoj i kroz reči i savršene tekstove uspela da upoznam ovako pozitivnu i dobru osobu ! Nemam reči za tvoju kreativnost, slike su mnogo više od pukog savršenstva a pisanje neću ni da komentarišem !

  Tag je odličan, pitanja su veoma lepa. Ja sam, takođe skoro radila ovaj tag, međutim sa dosta izmenjenim pitanjima, tako da je dosta razlika bilo, međutim raduje me śto pronalazim i male sličnosti u stavovima. Divna si, zaista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti, draga moja <33 I meni je takođe bezmerno drago št sam imala priliku da upoznam divnu osobu poput tebe <33

   Delete
 8. Ovo jeste bila divna godina. Iako smo obe bile maturantkinje (ti mala, a ja velika) i iako smo iz jednog prešle u drugo okruženje, mislim da će ova godina zaista ostati u pamćenju kao jedna od lepših :) Divan post, Marso <3

  Anja's diary

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mnogo ti hvala, Anjice, sigurna sam da ćemo ovu godinu jako dugo pamtititi. :) <33

   Delete
 9. Divan post zaista! Jako mi je drago da si uzivala u protekloj godini. Meni je najlepsa do sada bila 2015, ali i ova mi je bila sjajna! Po prvi put ostvarili su mi se neki snovi koje odavno sanjam i po tome cu pamtiti ovu predivnu godinu. Tag je vrlo interesntan 😀💞

  http://bethanyismybae.blogspot.com/?m=1

  ReplyDelete
 10. Tag je presladak, tako u novogodišnjem fazonu, sa odličnim fotografijama, baš super post, svaka čast, nadam se da će ti i iduća godina biti dobra, kao i ova :*

  dnevnadozabloga.blogspot.com

  ReplyDelete
 11. Tag je presladak, tako u novogodišnjem fazonu, sa odličnim fotografijama, baš super post, svaka čast, nadam se da će ti i iduća godina biti dobra, kao i ova :*

  dnevnadozabloga.blogspot.com

  ReplyDelete