Kako dobiti najbolje od 2017.?

by - January 14, 2017


  Dve nedelje od kako se stara godina okončala i od kako ju je smenila jedna nova i još zanimljivija. Dve nedelje od kako svi pričamo o tome šta ćemo u ovoj godini raditi i čemu ćemo pokloniti svoju punu pažnju- pričamo o tome kako ćemo završiti školsku godinu perfektnim prosekom, kako ćemo sa prijateljima ići na letovanje ili, pak, kako ćemo otići kod bake i deke na selo, razglabamo o tome kako ćemo štedeti novac i sebi kupovati raznoraze drangulije, kako ćemo otpočeti dijetu i svoje telo dovesti u savršenu formu. I to tako traje, zaista traje sve dok se o tome uporno govori prvih meseci u godini. Ipak, kada euforija s početka godine nestane, neki planovi padaju u vodu i godina prođe, a mi nismo uradili ono što smo planirali, te svoje želje i nade vučemo za sobom. Ipak, želim vam dobrodošlicu u post u kome ću sa vama podeliti načine kako da ovakve situacije izbegnete i kako da 2017. učinite najboljom godinom ikada!

ODLUKE ILI NAVIKE

  Na samom početku, veoma je važno da odluke koje donesete ne budu samo odluke, već da postanu navike- želite li te li da smršate? Nemojte onda samo pričati o tome! Pođite na vežbe, krenite sa trenizima i dovedite svoju liniju u red, a podsticaj na to vam može biti idealna figura za leto.

  Naravno, ukoliko ste doneli odluku da ćete ove godine redovno pisati dnevnik, da nećete kasniti u školu i da nećete imati ni jednu jedinicu, na tome bi trebalo da poradite. Ukoliko redovno svakog dana uradite po koji zadatak iz matematike, oblast koju trenutno obrađujete za vas će biti isuviše jednostavna, ukoliko svakog dana pročitate po 10 stranica neke knjige i čitanje će postati vaša navika, ukoliko svakog dana budete kretali bar petnaest minuta ranije u školu, više nikada nećete zakasniti na čas. I jednostavno, neke stvari će biti dosta jasnije i jednostavnije.

A sada su pred vama tačni koraci i moje preporuke za ispunjenu godinu!


1. IZABERITE TEMU

  Veoma je važno da na početku prvenstveno odlučite čemu želite da posvetite svoju pažnju.Trebalo bi da tema vaše godine bude sadržajna i da vam omogući da se u potpunosti prepustite svojim snovima i željama. Takođe, najbolje bi bilo kada pun 'naziv' teme ne bi sadržao više od dve reči, jednostavno kako bi sve bilo preciznije.

 Evo mojih predloga:
 • Ja (rad na sebi)
 • Škola
 • Avantura
 • Putovanja
 • Svakodnevica
 • Prijatelji
 • Porodica
Sada i sami možete završiti rečenicu: Moja 2017. biće posvećena _______

2. ODREDITE TAČKE SVOG FOKUSA

  Kada ste se odlučili za temu svog interesovanja u ovoj godini, trebalo bi sa se posvetite i određenim finesama.  Svakako, veoma je važno da znate šta su vam prioriteti i da im posvetite punu pažnju.

  Na primer, ukoliko ste shvatili da u ovoj godini želite da se posvetite radu na sebi onda možete odrediti i tačne komponetne koje ta stavka podrazumeva. Lako je reći: 'Ove godine ću biti bolji čovek', ali pravo je pitanje šta to zapravo znači i kako bolji čovek i postati. Stoga, pod temom svog fokusa izdvojte i dodate manje komponente koje će vam omogućiti da na svom cilju i radite.


3. ODABERITE 12 CILJEVA I 12 NAVIKA

  Sada, nakon što znate koje sfere života želite da unapredite, vreme je da to i učinite. Za svaki mesec u godini odaberite po jedan cilj i jednu naviku. U januaru naviknite na jutarnje šetnje, a u februaru jednom nedeljno izađite sa prijateljima. Iz mesaca u mesec, ove navike će se ponavljati, a vi ćete imati mnogo bogatiji i zanimljiviji život.

4. KREIRAJTE 'SREĆNE' LISTE

Zašto biste neku odluku nerado ispunjavali i zašto joj ne biste pristupili sa radošću? Vođeni tom mišlju, možete kreirati liste koje će vas podsticati na neke zanimljive radnje i na stvari koje nikada niste probali.

Evo mojih predloga:
 • Prespavajte letnju noć pod vedrim nebom (na ćebetu prostrtom negde na terasi).
 • Otvorite blog.
 • Radite na nečemu što smatrate velikim i važnim.
 • Učestvujte u maratonu.
 • Idite na klizanje.
 • Vozite se u balonu na vruć vazduh.
 • Organizujte pidžama parti sa drugaricama
5. MESEČNA 'ČEK' LISTA

  Svakog meseca birajte određene ciljeve i sfere kojima želite da se posvetite. Beležite najvažnije detalje i poklanjajte pažnju sitnicama. Činite sve ono što vas inspiriše i donosite velike odluke koje će od vas načiniti boljeg čoveka. Na samom kraju, sigurna sam, sve će to uroditi plodom, a sav trud će se isplatiti.


Pa, nadam se da vam je ovaj post bio od koristi koliko i meni samoj, jer sam i ja pišući ga shvatila šta su moji prioriteti i na šta ću se u predstojćem periodu fokusirati. Nadam se da sam vas inspirisla da uskoro uradite nešto veliko!Instagram: @marsyly
E-mail: marsapetojevic@gmail.comYou May Also Like

27 коментара

 1. Obožavam tvoje postove. Imam osjećaj da ti je život perfektno organiziran. Jer znaš volju i želju za boljim prebaciti na nas.

  my-world-hanna.blogspot.hr

  ReplyDelete
  Replies
  1. Trudim se da ga organizujem, haha :) Hvala ti, draga <33

   Delete
 2. Jako lep post, draga. Predivno napisano. Ovi saveti ce mi sigurno pomoci da dobijem sve najbolje od 2017. godine. Jos jednom, jako lepo napisano.

  LifeInMyStyle

  ReplyDelete
 3. Odličan post, kao i fotkice. Definitivno se slažem, trebamo odmah odlučiti šta želimo od nove godine. Ja ne pravim ove mjesečne liste noga što želim uraditi, ali mislim da bih to mogla početi raditi, baš si me inspirisala

  Delilah's Stories

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti, draga, zaista mi je drago da jesam :)

   Delete
 4. -Predivan post!Oduševila si me,kao i uvek!Fotke su odlične!Prvenstveno ću se posvetiti školi,pa zatim drugim aktivnostima.Sležem se sa svim što si napisala!Ovaj post će mi definitivno biti od pomoći,hvala ti što si ga napisala!♥

  http://chelchiechelchie.blogspot.rs/

  ReplyDelete
 5. Ajoooj, kako je janje slatko! Predivan post, sigurno će biti od koristi ❤❤


  Chanceux

  ReplyDelete
 6. Predivan post draga moja,zaista si me inspirisala ☺❤!Fotke su savršene ja sam ousevljena ☺!Ljubim te,odo da sastavljam liste ☺!

  ReplyDelete
 7. Odličan post draga! Sjajno napisano i apsolutno se u svemu slažem sa tobom!

  http://lifella2.blogspot.com/

  ReplyDelete
 8. Hi! fantastic post and a very interesting blog.
  I like how you write, very pleasant to read.
  I am Polish, and not all fully understand, but it's great :)
  I have a question for you, if you agree to follow for follow?
  I like to be in contact with super bloggers :)
  Regards!
  ayuna-chan.blogspot.com

  ReplyDelete
 9. Ti curo pišeš tako savršene postove da ja nemam riječi. Tako originalno. Veoma motivaciono. Vjeruj da si mi dala par idejica i motivisala me. Hvala ti na tome. Prosto su ponovo oduvala postom, bravo!♥

  http://sosihappylife.blogspot.ba/

  ReplyDelete
 10. Divan post! Dobila sam inspiraciju i određene ideje, odmah idem da ih pribeležim na papiru. Jako dobra ideja, i dobri i korisni saveti, fotografije takodje! :)

  bbooklovers.blogspot.com

  ReplyDelete
 11. Svaka čast!Mislim da si ovim postom mnoge od nas motivisala da sve svoje želje u ovoj godini konačno ostvarimo.Kao i uvek,savršeno!

  mywonderland-xoxo.blogspot.com

  ReplyDelete
 12. Mnogo ti hvala na ovome postu, mnogo me je motivirao i dao želju za novim stvarima i da nastavim raditi stvari koje volim.
  Ja imam listu sretnih stvari koje želim uraditi u ovoj godini te kao što si ti rekla, svaki mjesec izaberem nekoliko ciljeva kojima ću se posvetiti. A, veliki ciljevi ove godine su mi da se posvetim blogu i kada imam vremena da objavim više zanimljivijih postova, te da budem svoja i opuštena u društvu. :)


  itsnina23.blogspot.ba

  ReplyDelete
 13. Još jedan savršen post! Postavila sam si nekoliko ciljeva i za sada mi dobro ide, osim onaj za svakodnevnim vježbanjem jer sam dobila zabranu od liječnika zbog bolesti. Užas, tješim se još 12 dana do isteka zabrane. :) Iskreno mrzim kada mi netko priča svoje odluke, a već tada vidim da od toga neće biti ništa. <3

  Fantastiko World

  ReplyDelete
 14. Vetuj mi, mene jedi inspirisala! Tacni znam kako je kada pises neki post i na kraju sebe najbise isnspirises! :D
  Genijakne si savete dala, itekaki korisne svakome. :))
  novi post:Teen Queen

  ReplyDelete