Odgovori na vaša pitanja!

by - January 11, 2017


  Zaista mi je mnogo, mnogo vas postavilo pitanja za ovaj Q&A, a ja ću, kao što sam i obećala. odgovoriti na doslovno svako pitanje koje ste mi postavili. Stoga, bolje bi bilo da počnemo, jer pitanja ima zaista mnogo, pa će ovaj post verovatno biti najduži post koji ste ikada čitali, ali ćete svakako svi u njemu pronaći odgovore na svoja pitanja, pa e savim logično da nećete morati da čitate sve. ;)

Makeup Infinity

1. Najveći strah?
-Najviše me plaši razmišljanje o onome što će tek uslediti, tako da bi se moglo reći da mi je budućnost najveći strah iako joj se jednim delom radujem.

2.Planiraš li da se blogom baviš i dalje?
-Naravno, blog će biti moja zanimacija sve dok u meni bude bilo želje i volje za pisanjem.

3.Koje gradove/države želiš posetiti? :)
-Kada bih mogla, posetila bih svaku državu i svaki glavni grad na svetu. Ipak, to verovatno nije moguće, ali mogu sebi dozvoliti da maštam o tome. Svakako, najviše bih volela da posetim velike američke gradove poput Njujorka, Las Vegasa, Losa Anđelesa i Sanfranciska, a zatim i Kinu, Japan i Ujedinjene Arapske Emirate... Želje su neograničene haha :D

Katie

1. Kako dobijaš ideje za postove?
-Nekada jednostavno radim nešto, pa me to nešto inspiriše za post na blogu, dok u drugim slučajevima šetam gradom i fotografišem, pa me te fotografije inspirišu za nešto sasvim treće, a u krajnjem slučaju inspiraciju dobijam na Pinterestu i Instagramu, gde me sve jednostavno pokreće. :)

2. Omiljeni parfem?
-Nemam, zaista.

3. Kako si otkrila svoj talenat za crtanje?
-Sada si me definitivno podsetila na činjenicu da već par meseci (od kada je počela škola) ništa nisam nacrtala u svojoj svesci za doodle art, ali moraću to da promenim. Što se odgovora na pitanje tiče, i ne mislim da sam baš neki talenat, ali me crtanje 'škrabotina' umiruje i na neki način mi daje verar u leđa, te uživam u svakom nacrtanom simbolu. A tu ljubav sam otkrila lenčareći jednog dosadnog aprilskog dana 2015. godine kod kuće bolesna, kada je na početnoj stranici mog WeHeartIt naloga iskočio jedan doodle art crtež.

4. Koja je knjiga koja je na tebe ostavila najveći utisak?
-Verovatno svi znate da sma trenutno opsednuta Završnicom, o kojoj sam vam pisala i ovde, ali ću kao odgovor na ovo pitanje izabrati Orkanske visove, pošto oni predstavljaju prvi klaski koji sam samovoljno pročitala i koji je na mene ujedno ostavio ogroman utisak.

5. Da možeš opet da biraš srednju školu koju želiš da upišeš, da li bi tvoja želja ostala ista?
-Nisam sigurna da li sam o tome govorila na blogu, ali srednju školu je za mene izabrala moja mama, a ja sam se sa njom složila znajući da mi je stvarno svejedno šta ću upisati, jer mene generalno sve interesuje, a ništa naraočito specijalno. Stoga, mislim da bi konačna odluka ostala ista, ali možda bih ipak nešto promenila pošto mi je zaista jasno da ovo u neku ruku, koliko god se ja dobro snašla, nije  nešto što mi odistinski prija.

6. Koje je najlepše mesto koje si ikada posetila?  
-Koji god grad i ma koje god mestašce da sam obišla, ništa od toga nije ostavilo na mene jak utisak kao moj rodni grad. Prosto u Beogradu odrastam i u njemu provodim svoj život, a koliko je on lep grad, gotovo je nemoguće opisati rečima.

Sofija Pacariz:

Čime slikaš? 
- Moja kamera je Sony Steady Shot DSC S-2000 (da, znam da je iz praistorije).

Otkud tolika inspiracija za slike i postove? 
-Iz života ponajviše, iz svega onoga što me okružuje i što želim da saznam i vidim.

Omiljeno godišnje doba? 
-Proleće, rekla bih. Ni previše toplo, a ni previše hladno- taman onako kako treba.

Šta najviše voliš da radiš u toku zime?
-Da pijem čaj i čitam knjigu ušuškana u toplo ćebence.

Ako moraš da biraš između bloga i dečka, šta bi izabrala? :)
-S obzirom na to da dečka nemam, (a ko na da li ću ga ikada i imati...) trenutno bih izabrala blog, ali ukoliko bih tog momka zaista volela, onda bi on zasigurno bio ono što bih izabrala.
 
Kad si prvi put ostvarila neku saradnju na blogu?

-Prošle godine, čini mi se, kada sam sarađivala sa jednom devojkom koja prodaje narukvice. :)

Koliko imaš godina?   
-15. :) Jovana Delibašić:

Gde pronalaziš inspiraciju? 
-Kao što rekoh, trudim se da inspiraciju izvučem i iz najmanjih sitnica koje su sastavni deo naših života.

Kako si se odlučila da započneš blog? :)
-Svi znamo koliko je krajem 2014. i početkom 2015. godine bila popularna naša Tijana Minić kojoj su se gotovo sve devojčice dvile. Tada sam bila opsednuta čitanjem Bravo portala, a oni su vodili rubriku 'MOJ BLOG', gde se Tijana bila prijavlila. Tako sam naišla na njen blog, a zatim i na blogove mnogih sada već uspešnih devojaka, te sam odlučila da se i sama oprobam u ovom hobiju, pošto sam smatrala da ima nečega u pisanoj reči koju mogu podeliti sa svetom.

Da li te roditelji podržavaju u blogovanju?
-Oni to smatraju zaista sjajnim i zanimljivim hobijem i drago im je što sam pronašla nešto što će okupirati moju pažnju kada mi je 'dosadno'.


Marijana Milićević

Šta sve koristiš za fotografije?
-Generalno, samo svoju kameru i malo dobre volje. :)

Koliko često proveravaš svoj blog?
-Svakog jutra objavim poneki post, a svake večeri odgovorim na vaše komentare. Takođe, nekada, kada se vraćam kući iz škole, pa mi je jako dosadno u autobusu, volim malo da pogledam svoj blog i vidim ta se dešava.

Šta radiš kada nemaš inspiracije?
-Da se ne ureknem, u zadnje vreme sam puna inspiracije, valjda zbog ovog predivnog snega koji je napadao i Nove godine u koju smo uplovili. Mada, kada nemam apsolutno ni malo inspiracije, volim da se prošvrćkam Pinterestom, jer tamo uvek pronađem neku zanimljivu temu koju bih i sama volela da obradim.

Koji je tvoj omiljeni blog?
-Pratim zaista mnogo blogerki, te ne mogu izdvojiti samo jednu. Pa ću zato izdvojiti nekoliko blogova: Perfect High, TeenQueen, Geekly Chic, Kapege, Anja's diary, a o ovoj temi detaljnije možete pročitati klikom OVDE.

Jesi li zadovoljna trenutnom statistikom na svome blogu?
-Naravno! :)

Spring Melody:

1. Omiljeni glumac ili glumica?
-Uh, teško pitanje, ali ipak ću ostati dosledna sebi od prošle godine i reći da od glumacanajviše volim Roberta Patinsona, a od glumica Anđelinu Džoli.

2. Omiljeni film, i kakvu vrstu filmova voliš da gledaš?
-Pošto filmove gotovo uvek gledam sa tatom, a on je strasni ljubitelj horora, taj žanr je prešao i u moju rutinu. Definitvno najomiljeniji serijal filmova mi je Saw, a svaki od sedam delova je na svoj način sjajno odrađen, tako da ne mogu izdvojiti jedan. Obavezno pogledajte, ako volite horore!

3. Šta bi volela da budeš kad porasteš?
-Iskrena da budem, ni sama ne znam. Jako me privlači rad od kuće i mogućnost da budem freelence programer ili web dizajner, ali isto tako bih volela da radim i za neku veliku firmu kao što je Apple, Microsoft ili Google (eh kad bi se svako mogao zaposliti u ovim firmama! xD). Mada, ne smemo zaboraviti ni činjenicu da bih istinski volela da se bavim pisanjem u budućnosti, ali ponovo kažem- to je samo želja.

4. Koja 2 muška i 2 ženska imena voliš?
-Muška: Marko, Andrej/ Ženska: Nina, Vanja

5. Imaš li omiljenu marku automobila ili omiljenu manekenku? :)
-Po pitanju poznavanja automobila zaista sam duduk,ali modnu scenu zaista pomno pratim, pa ću kao omiljenu manekenku izdvojiti Karli Kros (molim vas, postoji li na ovoj planeti lepša devojka od nje? + visoka je 1,87m, mislim, zaplakaću sada...).

Anja Minić:

1. Da možeš da biraš, da li bi opet upisala istu školu ili bi odabrala neku drugu?
-Kao što rekoh Kaći, najverovatnije bih, ali ne mogu stopostotno da tvrdim da se nešto u mom izboru ne bi promenilo.

2. Koji fotoaparat bi volela da imaš?
-Da, znam da moja želja uopšte nije skromna, ali pitanje je bilo 'koji fotoaparat bih VOLELA da imam', tako da ću reći Canon 70d.

3. Da li trenutno gledaš neku seriju, koju i kakva je?
-Nažalost ne uspevam ništa da pratim zbog školskih obaveza, pa se tešim činjenicom da me letnji raspust čeka kroz 'samo' šest meseci. ;)


4. Koje svoje osobine najmanje voliš? :)
-Hm, mislim da je u pitanju to što ne mogu da prestanem da se raspravljam kada me neko ubeđuje da nisam u pravu, a ja znam da jesam. Takođe, često umem da budem naporna. xD

 Little dramer:

1.Šta najviše ceniš kod ljudi?
-Iksrenost, svakako, i spremnost da pruže pomoć.

2.Da li bi se vratila nazad u osnovnu školu?
-Iako sam se lepo snašla u srednjoj školi, rado bih se vratila u osnovnu. Jednostavno, nije najveći problem to što mi je kola 'teška', već činjenica da ova škola, koliko god mi bila zanimljiva u nekim segmentima, nije baš za mene, jer sam ja vše onaj tip osobe koji voli da ispoljava kreativnost, koji želi da komunicira i slično. Da, često znaju i u školi da mi kaži: 'Marso, filološka gimnazija je u onom pravcu'.

3.Šta za tebe predstavlja reč "prijateljstvo"?
-Ljubav, na neki način. Ljubav kakvu osećam prema rođenom bratu, samo što je ona usmerena na neku osobu sa kojom nisam u krvnom srodstvu.

Marija Bunić:

1.Planovi za budućnost?
-Generalno nemam ništa određeno izuzev veoma velikog napredka koji želim da ostvarim na mom Isntagramu i blogu. Takođe, pošto se trudim da stojim na obe noge u sadašnjosti, nemam neke velike planove za dalji period, ali tu su oni planovi za ovu godinu, pa o njima možete čitati OVDE.

2.Da moraš odustati od ili bloga ili instagrama koji bi zadržala, a od kojeg odustala?
-Ovo pitanje me je doslovno usmrtilo, ali reći ću da bih zadržala blog, jednostavno zato što je on moja prva i najveća ljubav. :)

3.Bi li menjala svoju školu sada?
-Sada, kada sma je već upisala, mislim da ne bih, jednostavno ne bih imala snage da ponovo prolazim kroz užasno upoznavanje sa novim društvom i profesorima.

4.Misliš li da su tvoji izbori na nekim poljima života uvek bili ispravni?
-Ne, naravno. Često znam da napravim pogrešan izbor, pa šta god da je u pitanju, tako da ne mogu sa sgurnošću reći da je na bilo kom polju života svaki moj izbor bio dobar.

5.Kakve knjige najčešće voliš?
-Akcione. :)

6.Leto ili zima?
-Leto! :D

7. Jesi li konačno pročitala Harryja Pottera?
-Ja sam želela da probam, i istinski sam želela da mi to pođe od ruke, ali prosto ne ide. Ne znam šta da kažem, shvatam ja da mnogo ljudi voli Harija, ali ja se u tim knjigama prosto ne pronalazim. Ali eto, bar sam pročitala prvi deo. ;)

8. Najdraži film?
-Saw, kao što rekoh. ;)

9. Najdraži blog?
-O tome možete pročitati OVDE.

10. Najdraža knjiga?
-Ovo je kao da mi kžeš da biram između leve i desne ruke, ali zaista. xD Ipak , reći ću Poštene iluzije, Nore Roberts.

11. Najdraža fotografija?

Koliko radosti ovde ima!

12. Najdraže putovanje?

-Definitivno najviše volim svoje godišnje odlaske u Hrvatsku kod pradede. :)

13. Životna želja?
-Postati romanopisac!

14. We heart it ili Pintarest?
-Pinterest.

15. Što bi prije odabrala - ljubav, zdravlje ili uspjeh/novac?
-Bez zdravlja je apsolutno besmileno poželeti iti jednu drugu stvar, a kada smo zdravi možemo učiniti mnogo toga. Stoga, zdravlje je moj odgovor.

16. Voliš li nositi nakit?
-Pre sam to češće čiila, ali u zadnje vreme jako retko stavlajm nakit. Ipak, rećiću da volim.

17. Omiljeni odjevni predmet?
-Džemperi, džemperi i samo džemperi!

18. Dugi ili kratki nokti?
-Ja imam užasno kratke i grozne nokte, tako da su dugi i lepi nokti moj san. :D

19. Što općenito misliš o saradnjamaa i collab postovima? Bi li ijedno radila?
-Imala sam dosta collab postova ovde na blogu i mislim da je to zaista sjajan način da blogeri međusobno razmene čitaoce i malo se zabave. Što se saradnji tiče, mislim da su zaista interesantne, ali ukoliko se na blogu pojavljuju u granicama normale.


20. Treniraš li nešto?
-Nažalost, ne.

21. Omiljeni nogometni klub (morala sam!)?

-Jaoj, zaista slabo pratim fudbal, pošto je kod mene u porodici košarka bukvalno jedni i sveti sport. Ipak, pošto je moj deda ljubitelj Premijer lige, izdvojiću Arsenal, kao naš zajednički favorit.

22. Voliš li nogomet?
-Kao što rekoh, i ne pratim ga baš, ali mogu pogledati po koju utakmicu. ;)

23. Omiljeno jelo i piće?
-Pasta i Arizonin beli čaj od brusnice, ahh!

24. Preperativa ili dekorativa?
-Dekorativa. :)

Katarina Marić:

1. Omiljeni komad odeće za zimu?
-Džemperi, svakako. :)

2. Da možeš jednu stvar raditi celog života, koja stvar bi to bila?
-Pila bih Arizonu do iznemoglosti...

3. Koji su ti omiljeni tipovi postova za čitanje, a koji za pisanje?
-Najviše volim da čitam postove sa mnogo fotografija, kao što su to recimo vlog postov ili DIY postovi, ali takođe, obožavam i tematske postove. Naravno, iste te vrste postova volim i da pišem. :)

4. Da li razmišljaš da napišeš neku knjigu u bližoj ili daljoj budućnosti?
-Ukoliko sve bude kako treba, zaista bih volela...

5. Koji su ti najglavniji ciljevi u životu? 
-Glavno i osnovno jeste da se iz sve snage trudim da radim stvari koje volim i činim sebe i svoje bližnje srećnima. :) Smoothie Glam:

1. Da li si nekada išla u Petnicu i planiraš li?
-Prošle godine je trebalo da idem, ipak, neke stvari su se iskomplikovale tako da nisam otišla, ali svakako bih jako volela. :)

2. Kada čuješ reč "zima" na šta pomisliš?
-Na toplu šolju čaja i sneg.

3. Kakve knjige najviše voliš?
Akcione. :)

4. Kako vidiš sebe za pet, a kako za 10 godina? :)
-Za pet godina se vidim kao studenta, a za deset već kao uspešnog madog radnika. :)


Ema Marija:

1. Imaš li brata ili sestru?
-Imam brata. :)

2. Koja ti je najdraža boja?
-Crna.

3. Koji imaš mobilni telefon?
-Samsung Galaxy Trend Plus.

4. Najdraže jelo?
-Testenina, na bilo koji način. :)

5. Jesi li ikada putovala na balonu na vrući zrak?
-To je bilo baš moderno u mom kraju kada sam bila mala i doslovno su mi svakog dana kuću preletali baloni, a onda je to sve najednom nestealo. Nažalost, nisam imala prilike da putujem u jednom takvom balonu, ali bih istinski želela. :)

 Anonimno:

Gde vidiš sebe za 15 godina?
-Za petnaest godina sebe definitivno vidim kao osobu koja se ostvarila u ulozi roditelja.


Čime planiras da se baviš u budućnosti?
-Kao što rekoh, verovatno programiranjem ili web dizajnom, ali nikada se ne zna kakvi su putevi života i kako će to sve ispasti.

Da li voliš da učiš?
-Ukoliko mi je ono što učim zanimljivo, zaista volim. Međutim, ima predmeta koje zaista organski ne podnosim, pa njih ni ne volim da učim.

Omiljeni predmet u školi?
-Računarska grafika i multimedija.

Kako organizuješ svoj dan?
-U ovome mi najveću podršku definitivno pruža moj novi planer, a u njega ste mogli zaviriti u OVOM postu.

Koja ti je motivacija za učenje?
-Odlazak na studije u inostranstvo. ;)

Da li se šminkš?

-Zaista jako retko, jer prosto nemam živaca za to, a i ukoliko se našmnkam to se sastoji isključivo od korektora kako bih prekrila neku nesavršenost na licu.

Koji su ti prioriteti u zivotu?
-Porodica i škola.

Da li bi volela da odeš iz Srbije nakon fakulteta,ako da,gde?
-Zaparavo jako bih volela da odem i na fakultet u insotranstvo s obzirom na to da mnogo bivših Teslaša ima na 'Berkleju' u San Francisku, aupravo mi je to i motivacija za učenje, pošto je i moja tetka prošle godine bila tamo na razmeni studenata i zaista je bila oduševljena. :)

Kada si počela da se pripremaš za Malu maturu?
-Prvog juna, bukvalno. Mislim, pre toga sam ja raduckala one zadačiće s vremena na vreme, ali onda sam shvatila da je vrag odneo šalu i počela sa malo ozbiljnijim radom.

Je l' tesko u ETŠ-u?
-S obzirom na to da nisam ja sama u potpunosti napravila izbor oko srednje škole, ponekad mi je zaista teško, pa pogotovo predmeti kao što su matematika i fizika koje zaista ne podnosim, a ovde su među glavnima. Ipak, radom i trudom, sve se to može prebroditi. ;) 

Dr Problem:

1. Najbolji poklon koji si dobila za Novu godinu?
-Iako je to bilo čak dva meseca posle Nove godine, i dalje je vejao sneg i napolju je bilo zaista hladno, a moj tata je u kuću, umotanog u ćebence, uneo malog zlatnog labradora.

2. Hoćeš li na blogu objaviti barem deo (ako ne i celu) svoje knjige jer me jaako to zanima?
-Ako misliš na onu knjigu čija je ideja propala, moram te razočarati, jer ne planiram da uradim tako nešto. Mislim da je to bio moj početak i nešto što treba da zadržim samo za sebe, tako da želim da to bude skrivano duboko u memoriji mog računara. ;)

3. Hoćeš li na blogu uskoro objaviti neki post vezano za crtanje?
-Očito vas ima dosta koji se sećate moje ljubavi prema doodle artu. Moraću da vam ispunim želju i vratim se crtanju, a onda sa vama i podelim neke radove.

4. Koji su ti omiljeni strani YouTuberi?
-Lajza Koši i Lili Pons, a ne smemo zaboraviti ni Rudija Mankusa- gospodara tekile.

5. Kako dobijaš inspiraciju za postove?  
-Kao što već rekoh, iz najrazličitijih živtnih situacija. :)

Anđela Mićić

1.Da možeš da biraš koji grad bi posetila kroz nedelju dana koji bi to bio?
-Njujork, svakako. ;)

2.Koliko knjiga planiraš da pročitaš u 2017.?
-Odlučila sam da ove godine počnem sa '52 weeks reading' izazovom, što samim tim znači da treba da pročitam 52 knjige, a ako sve bude išlo po planu, to ću i učiniti. ;)

3.Koji predmet ti je najteže pao u srednjoj školi?
-Iako fiziku imam samo jednu godinu, definitivno je to ona. Naime, iako je radimo po gimnazijskom programu za prvu godinu izrazito je jednostavna, ali ja sebe prosto ne mogu da nateram da sednem da je naučim, jer često pomislim: 'Jao, pa ovo je lako, dobiću pet, bolje mi je da učim OET' i onda, naravno, ne pipnuvši knjigu, dobijem zeku (keca, da).

4.Da možeš da vratiš jedan dan u prošlosti da ga preživiš ponovo koji bi to bio i zašto?
-Prvi dan u srednjoj školi, definitivno!Ne znam, znam da mnoge stvari tog dana nisu tekle po planu, ali bih volela da bar još jednom vidim zbunjena lica svojih prijatelja. ;)


Wednesday:

1) Čak iako si ove godine upisala srednju, da li imaš neke planove po pitanju studija?
-Elektrotehnički fakultet u Beogradu je moja sigurna luka, ali jako bih volela da konkurišem za studije u inostranstvu, jer kao što rekoh, dosta je bivših učenika moje škole na 'Berkleju' u San Francisu. Ipak, to je nešto što sada vidim kao kroz maglu, a ko zna šta će budućnost doneti i da li ću uopšte upisati nešto iole povezano sa trenutnim školovanjem.

2) Žanr muzike kojem se najčešće i najređe okrećeš?

-Strani pop. :)

3) Crna, bela ili mlečna čokolada?
-Mlečna. ;)

4) Da li si posetila Narodno pozorište i ako da, šta si gledala?
-Zaista davno sam ga posetila poslednji put, pre dve ili tri godine, čini mi se, a gledala sam 'Pokondirenu tikvu'. :)

5) Najdraža lektira koju si pročitala?   
-Upravo smo u školi čitali 'Kad su cvetale tike' i zaista mogu reći da je ta knjiga na mene ostavila jak utisak.

Jana Milivojević:

Da li si nekada gledala balet?
-Nisam, ali zaista bih volela. Šta više, dodaću odlazak na balet kao jednu od stavki na svojoj godišnjoj listi ciljeva.

Koja knjiga te je najmanje oduševila u prošloj godini?
-Naletela sam na par knjiga koje mi na neki način nisu prijale, ali izdvojila bih San Oriona kao knjigu koja me je zaista razočarala, a više o tome možete pročitati klikom OVDE.

Da li si redovna po pitanju popunjavanja planera?
-Sada sam već došla do toga da bez planera ne bih mogla da zamislim svoj život, ali bukvalno. :D Tako da bi se moglo reći da sam zaista redovna. ;)

Da li se sećaš svojih misli pri samom početku blogovanja?
-Jaoo, sećam se da je meni to bilo kao špansko selo, ali zaista. Mislim da mi je trebalno dobrih par nedelja da shvatim šta je to GFC dugme preko koga mi svi traže da ih zapratim kako bismo ostali u kontaktu. Da, definitivno mi je trebalo dosta vremena da shvatim kako neke stvari funkicionišu. :)

Koje ti je omiljeno godišnje doba?  
-Proleće!

Petra Lalala:

1. Pet stvari bez kojih ne možeš?
-Fotoaparat, srećna minarica, Arizona, oksfordice, knjige.

2. Kad si počela popunjavati planer?
-Od prilike kada sam krenula u srednju školu, prosto tada mi je bilo neophodno malo više organizovanosti.

3. Misliš li ići na fakultet?
-Opšte je poznato da se danas gotovo ništa ne može raditi bez fakulteta, te mi je to svakako uplanu.

4. Šta najviše voliš raditi leti?
-Teško pitanje, ali reći ću da najviše volim da gledam zalaske sunca u Hratskoj u selu mog pradede. Ukoliko želite da vidite kako to izgleda, možete pogledati OVDE.

5. Mišljenje o tvojoj srednjoj školi?   
-Iskreno, meni je jako zanimljivo u školi i ne mogu reći da sam se pokajala upisavši je. Zaista, kako vreme odmiče, počinjem sve više i više da se prilagođavam, pa mi je samim tim i jako lepo. A naravno, ima jako malo devojčica, pa... može li biti bolje?

Danica Nikolić:

1. U kojoj državi bi najradije živela?
-Još sam isuviše mlada da mogu da sudim o tome gde je život najbolji, ali kao i svaka tinejdžerka sanjam o životu u SAD-u. ;)

2. U kom vremenu se dešava radnja tvoje knjige (ako bi da otkrivaš)? 
-Ukoliko misliš na knjigu koju sam ranije pisala, dešavalo se u budućnosti. Sada pak pišem o nečemu što se dešava danas.

3. Igre Gladi VS Završnica? (znam da voliš oba serijala, baš me zanima šta je tebi bilo bolje)
-Sada bez zrazmišljanja kažem Završnica, jer su Sara i Jago totalno #CoupleGoals.

4. Imaš li neku non-fiction knjigu koja ti se dopala?
-Orkanski visovi, Emili Bronte.


  Jane:

1.Kako nađeš vreme za fotografisanje?
-Prosto uvek imam fotoaparat uz sebe i kada vidim nešto interesantno zastanem da ga uslikam. Ili pak, ukoliko slikam kod kuće, volim da ustanem ranije i sve to odradim na tenane dok ne dođe vreme za učenje. ;)


2.Kako učiš? (shvatam da si našla metodu pomoću koje je bar malo zabavnije,ili nisi naučnik?haha šalim se,naravno)
-Definitivno je jedina prava stvar redovno učenje i ništa drugo, ali naravno, ja ništa ne mogu zapamtiti ukoliko šematski ne prikažem lekciju i ukoliko ne izvučem najvažnije u neku sveščicu. Takođe, post baš na ovu temu možete pročitati OVDE.

3.Gde pronalaziš ideje za svoje postove (ovo ne pitam jer nemam šta drugo da pitam,već ti se jednostavno divim kako uvek smisliš nešto odgovarajuće a pritom atmosferu zasladiš divno uređenim slikama)
-Hvala ti mnogo! Kao što rekoh, meni su same te fotografije inspiracija i daju mi ideje kakve bih priče uz njih mogla razviti, a takođe se trudim da inspiraciju pronađem i u najmanjim životnim sitnicama koje ispunjavaju dan svakoga od nas. Ipak, kada ni to ne uspeva, tu je Pinterest. ;)

4.Da li je Tesla za one koji nisu u stanju da uče dosta i koji nisu baš za matematiku (pitanje se odnosi na srednju,naravno)
-U Tesli je matematika bukvalno, ali bukvalno sve- izuzev što imaš matematiku, tu je i OET (čista matematika), fizika, elektronika, ali sve se to da rešiti redovnim učenjem (samo da baciš pogled na sveku, biće u redu). Ipak, u Tesli postoji samo par jakih smerova gde se baš uči (informacione tehnologije, administratori računarskih mreža, elektrotehničar računara), a ostali smerovi su pak dosta lakši i nisu tako ozbiljni. Ipak, ono što je mene oduševilo jeste koliko je zapravo lako navići se na tu atmosferu, jer jednostavno, vremnom pređe u naviku svako veče pred spavanje uraditi pet zadataka iz OET-a ili ponoviti nešto za sutrašnji dan, a ujedno je i veoma zanimljivo ići u takvu školu (nastavnici, svaki na svoj način, su užasno posebni tipovi).


Milena Marmaković:

1. Da li stigneš uvek sve da naučiš? Da li se desi da si nekad otišla u školu a da nisi naučila nešto?
-Kao što gore napisah, užasno me mrzi da učim fiziku i onda sa njom imam problema, tako da je svakako istina da mi se često desi da u školu odem nespremna.

2. Da li si nekada dobila 1?
-Da, i to iz upravo pomenute fizike.

3. Na skali od 1-100% koliko je teško to što si upisala? Da li se kaješ zbog toga?
-Za mene koja baš i nisam za svet matematike i struje, ovo je maksimalno teško, ali, ponovo kažem, meni je lepo u školi. Što bi rekli, idem u školu vesela, a sve ocene i znanje se daju srediti samo dobrim radom, pa uopšte ne mogu da procenim koliko mi je teško. :/ A takođe se i ne kajem, ali mislim da bih, kada bih ponovo upisivala školu, sada možda i promenila svoju odluku, nikad se ne zna.

4. Da li ti se nekada desilo nešto loše sa prijateljima tj. da li si se svađala i kako se to završilo?
-Jako, jako često se svađam sa prijateljima, ali to su one neobavezne svađe koje se okončaju nakon tačno 1 minut i 59 sekundi. Ipak, jednom prilikom sam se posvađala sa najboljom drugaricom i to onako odistinski, pa nismo pričale čak mesec dana (ona ljuta na mene,a i ja ljuta na nju), tako da nam je bilo potrebno zaista mnogo vremena da se vratimo u normalu.

5. Koji je tvoj cilj što se tiče blogovanja?
-Jednostavno da uveseljavam sebe pišući postove, a samim tim i da inspirišem ljude koji svoje vreme izdvajaju kako bi moje postove i čitali. :)

6. Da li si nekada sklopila neku saradnju? Da li možda trenutno imaš neku saradnju?
-Jesam, ali to su bile saradnje sa manjim firmama, dok upravo sada čekam da mi pristigne prvi nešto veći paket.

7. Gde pronalaziš inspiraciju za postove? Ko te inspiriše?
-U kiši koja rominja po putu, u suncu koje je visoko na nebu, u šetnji sa svojom kucom, u dugačkom razgovoru sa bakom, u šoljici čaja koju popijem svakog jutra. Prosto, svuda je i trudim se da je u svemu i pronađem.

8. Koliko ti je vremena trebalo da naučiš da edituješ i fotografišeš ovako savršeno?
-Prvenstveno, hvala ti mnogo! S obzirom na to da sam prve nešto 'bolje' fotografije počela da pravim telefonom, nije mi toliko teško pala cela ta priča, ali ipak, onda mi je taj telefon ukraden (OVDE), pa sam ne znajući kud bih, morala da se vratim svom starom fotoapatu. Iskreno, bilo je zaista mnogo teže naučiti kako se dobro rukuje tom prastarom kamericom, ali uz malo truda fotografije su postale zaista zadovoljavajuće.

9. Planiraš li nešto posle srednje škole?
-Fakultet je zaista obavezan ukoliko želim da jednog dana imam dobr posao u struci, tako da svakako planiram.

10. Da li si putovala nekad negde i gde si išla?
-Imala sam prilike da dosta putujem u dosadašnjem životu, ali nikada dalje od Balkanskog polustrva, ali ipak, posetila sam skoro sve balkanske zemlje. :)

11. Koj grad/državu želiš posetiti?
-Kao što rekoh, obilazak Njujork mi je najveći san.

12. Koliko ti vremena treba da napišeš post?
-Sve zavisi od toga šta pišem. Neke tematske postove mogu napisati i za desetak minuta, dok mi za postove poput ovog sada treba dosta sati kuckanja.

13. Da li si ponosna što se tiče dostignuća na tvom blogu? 
-Meni je na neki način, blog mesto na kome se trudim da predstavim deo svog života, a mislim da mi to zaista uspeva, te sam jako zadovoljna onime što sam postigla.

14. Tvoje omiljene blogerke?
-Kao što rekoh, o tome možete pročitati više klikom OVDE.

15. Da li sanjaš o tome da sutra dan možda postaneš kao Zorannah? 
-Sve zavisi u kom smislu, svakako mislim da je sjajno to što je uspela da ostvari svojim radom, ali meni svakako nije cilj da jednog dana živim od bloga.


Anonimno:

Da li ćeš uraditi room ili desk tour?
-Ja bih zaista jako volela da mogu, pošto sam jako zadovoljna izgledom svog radnog stola, ali ipak, ne verujem da će se to u skorije vreme desiti, iako me često pitate da uradim takav post. Jednostavno, moja soba se nalazi na mračnijoj strani kuće, a kako nemam tako jaku kameru, bukvalno je nemoguće uslikati neku lepu sliku u mojoj sobi. Iz tog razloga, jedino što mogu da vam obećam jeste room/desk tour kada, jednog dana, nabavim bolju kameru.

Je l' ti teško da postigneš sve oko škole?
-Zapravo i nije toliko, sve se to da srediti dobrom organizacijom.

Da li u srednjoj nastavnici i učenici pitaju iz koje si osnovne došao?
-Što se nastavnika tiče- kako ko, nas je većina nastavnika prvog časa pitala iz koje smo osnovne škole došli i koje smo ocene imali iz nekog karakterističnog predmeta usko vezanog za njihov predmet. Što se učenika tiče, naravno, kako se budete upoznavali, sasvim će biti normalno da te na početku pitaju u koju si osnovnu školu išla. :)

Ana Duracović:

1. Da li te u školi zovu Marijana ili Marsa? 
-Generalno, kako ko. Oni sa kojima sam se zbližila me zovu Marasa, a Marijana sam za one sa kojima i nisam baš bliska. ;)

2. Kako je tvoje novo odeljenje saznalo, a potom i reagovalo, na činjenicu da imas blog?
-U opisu mog profila na Instagramu, stoji link mog bloga, a oni su prosto to videli i tako saznali za moj blog. Svakako, reakcija nije bila ništa specijalno, više kao 'Okej, ovo je čudno...', ali ipak ima dosta njih koji stalno čtaju moj blog i uvek, ali uvek, me zezaju zbog gluposti koje ovde pišem. :D

3. Da li si razmišljala o tome da prvu knjigu koju je Laguna odbila, pokažeš novom izdavaču?
 -Definitivno neću to uraditi, pošto, kao što rekoh, nisam zadovoljna tom knjigom. Ipak, vreme je preda mnom i sigurna sam da će biti boljih i originalnijih ideja.

4. Koliko dugo radiš već na novom projektu koji je aktuelan kod tebe?
-Škola me zaista osporava u pisanju, te jedva čekam onaj duži zimski raspust kako bih mogla da mu se posvetim. Ipak, odgovor je par meseci sa veoma velikim pauzama.

5. Da li misliš da je u redu ostaviti nesto staro, na čemu dugo radimo, i započeti nesto novo, jer smatramo da se u tom starom ne pronalazimo dovoljno, a ovo novo se čini kao mnogo bolja i kvalitetnija ideja trenutno?

-Naravno da je u redu! Uvek je važno pratiti svoje srce i ono što nam ono govori, stoga, mislim da je zaista važno raditi ono što smatramo ispravnim, pa i u slučaju da nas to naše mišljenje odvodi od nečega na čemu smo dugo radili.  Uh, pa gotovi smo sa pitanjima! Drago mi je da sam uspela da odgovorim na sva pitanja koja ste mi postavili, pa samim tim svako od vas može ovde naći i svoje odgovore. Takođe, ukoliko imate još nešto da me pitate ili niste stigli da to učinite do sada, uvek mi se možete oratiti putem Komentara ili Instagrama.

Instagram: @marsyly

 

You May Also Like

40 коментара

 1. Svaka čast, ovo je super post! Drago mi je da sam o tebi saznala neke nove stvari i činjenice :)
  amna-tbhidc

  ReplyDelete
 2. Točno sam ZNALA da ćeš sponenuti Maksa kao svoj najbolji novogodišnji poklon! I idemo ja i ti skupa šetati po New Yorku i skakati od sreće po Central Parku!! ❤

  ReplyDelete
 3. Pročitala sam ovaj post od riječi do riječi i uživala u tvojim odgovorima. Pas ti je presladak i uvijek se razveselim kada vidim njegovu sliku. :)

  ReplyDelete
 4. Veoma zanimljiv post draga moja, uzivala sam u odgovorima! ❤ Također, Maks je prepresladak 😊


  Chanceux

  ReplyDelete
 5. Divan post! Hvala ti što si sa nama podelila još neke činjenice i stvari o sebi. :)

  Giveaway je na mom blogu-----> Fashion, Beauty and Style

  ReplyDelete
 6. Divan post, uživala sam čitajući☺♥

  http://nevergiveup656.blogspot.hr/

  ReplyDelete
 7. Ja još ne razumem šta znači skraćenica OET. Može pun naziv?
  Inače trebalo mi je oko sat vremena da pročitam ceo post, svaka čast za strpljenje da se ovaj đžak pitanja ispiše i odgovori☺

  dulyblog.wordpress.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti mnogo! ❤ OET je predmet čiji je pun naziv osnove elektrotehnike :D

   Delete
 8. Hvala ti [to si odgovorila na moja pitanja! Saznala sam neke stvari koje nisam znala, te mi je baš drago! Divne sličice<3333

  ReplyDelete
 9. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 10. Svaka čast draga moja na strpljjenju,mogu li i ja da vam se pridruzim u šetnji po Njujorku,ipak mi trebaju divni ljudi i profi fotografi haha ❤❤!Inače Maks je preesladak pomazi ga za mene ☺!Fotke su perff,ljubim te ❤❤!

  Novi post perfecthigh136.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ma naravno, Marsa, ti i ja ćemo obići cijeli grad u jedan dan i stati kod svakog mogućeg Starbucksa! 😉

   Delete
  2. Mogu li i ja sa vama? 💕

   Delete
 11. Odličan post!
  Svrati,GIVEAWAY je na mom blogu - https://eniiway.blogspot.hr/

  ReplyDelete
 12. Ne znam zašto, ali pitanja koje sam ja postavila u komentaru se nisu objavila. Možda sam nešto greškom kliknula dok sam pisala komentar, ali nema veze. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Baš šteta što se nije objavlio, ukoliko ipak ima nešto što bi želela da me pitaš, uvek to možeš učiniti. :) <33

   Delete
 13. Kao i uvek,savršen post draga moja!Obožavam Maksa,toliko je sladak da nemam reči.Inače,nekako si me inspirisala da upišem Teslu,pa se možda nekad i sretnemo haha.

  mywonderland-xoxo.blogspot.com

  ReplyDelete
 14. Predobar post zaista. Pročitala sam sve odgovore, svaka čast. Inače, da nije bilo ovog posta ne bih uopšte shvatila da imam skoro istu kameru: moja je Sony Steday Shot DSC - S5000. odličan post draga, ljubim te, najbolja si!♥♥

  http://sosihappylife.blogspot.ba/

  ReplyDelete
  Replies
  1. A pa ti imaš malo noviju verziju ;) Hvala ti, Sofija :) <33

   Delete
 15. Hvala ti sto si odgovorila na sva moja pitanja. Obozavala sam tebe i tboj blog pre ali te sada jos vise obozavam kada sam saznala da ti je omiljeni film Saw i da volis horore. Slazem se da je zaista savrsen i ove godine kako sam cula izlazi 8 deo i jedva cekam 😁😁😁
  Na sva pitanja si opsirno odgovorila i imala si strpljenja a vidim pitanja je bilo bas bas dosta! Svaka cast. Post je stvarno odlican ❤

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti mnogo, draga moja <33
   Nisam znala da izlazi još jedan deo, ali sada UMIREM OD SREĆE, bukvalno jedva čekam!

   Delete
 16. Kao prvo žao mi je što sam te usmrtila pitanjem u vezi instagrama i bloga! Žao mi je i što ti Harry nije sjeo, ali okej, svatko ima drugačiji ukus i to poštujem. Znači, da ja idem u tvoju školu, ja sam sigurna da bi već si našla nekog dečka! (Hhah, šalim se). Hm, sada kada gledam, tvoja škola bi bila oličenje mog sna, mislim obožavam matematiku, fiziku malo manje, ali ju volim. Sada sam se našla u groznoj gabuli jer sam na papir dodala i jednu takvu školu. To su tri škole za sada,a prema svemu sudeći, za sve moram učiti jer iako sve razrede prođem sa 5.0. ipak nemam dovoljno bodova. Već sada se brinem, jer doslovce svaki učitelj nas davi, a mi 7. razred. :/ :) <33

  Fantastiko World

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pa tVeruj mi, najbolje ti je da na vreme počneš da se trudiš, pa to posle sve ide lako,a elektrotehnika zna zaista da bude interesantna. :) <33

   Delete
 17. Veoma zanimljiv post! Baš sam se iznenadila kad sam vidjela da ti je Arsenal drag, jer ja za taj klub navijam već 10 godina! ❤

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ajoj, hvala ti :) Drago mi je da se slažemo po tom pitanju ;)

   Delete
 18. Ja ne mogu vjerovati da mi je netko pravilno napisao prezime! Haha, svi uvijek stave č, a mene to jako ljuti, hvala ti haha :)
  I hvala ti što si odgovorila i na moja pitanja :)
  Baš si se potrudila oko ovoga posta, bilo je tu dosta pitanja :)

  MMara

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha, drago mi je da sam pogodila ;)
   Hvala tebi što si mi postavila pitanja <33

   Delete
 19. Zaista sam uživala čitajući ovaj post. Sviđa mi se što si odgovorila na sva pitanja, i to nisi ponavljala odgovore na ista pitanja. Odnosno, uvek si dodavala nešto novo kako ne bismo čitali jedno te isto. Ako me razumeš hahahaha
  Bravo! ❤

  ReplyDelete
 20. Post jeste dugačak ali veoma zanimljiv za čitanje. Sve pohvale za slike.

  ReplyDelete
 21. Marso, par dana sam citala, ali sam procitala sve odgovore. Hvala ti mnogo sto si odgovorila na svaka, pa i moja pitanja. Necu nista komentarisati posebno, samocu ti predloziti da recimo sa svakim hodisnjim dobom pravis po jedan qia post, jer je ovo fenomenalno. Ti si predivna osoba ♡
  novi post:Teen Queen

  ReplyDelete