BMBP: Tegla bar

by - February 13, 2017

Belgrade's most beautiful places


   Kada sam prošlog meseca napisala post o beogradskoj poslastičarnici Mr. Waffle (OVDE), dosta vas me je zamolilo da na blog uvedem stalnu rubriku u kojoj ću vam predstavljati neka od najlepših mesta u Beogradu. Kako zaista volim svoj grad i kako mi veoma prija njegovo istraživanje i upoznavanje, odlučila sam da vam tu želju i ispunim, te će se na mom blogu od sada pojavljivati i rubrika postova pod nazivom Belgrade's most beautiful places u kojoj ću sa vama deliti neke od najlepših kutaka svog grada. Takođe, ukoliko želite da vidite kako Beograd izgleda kroz objektiv mog fotoaparata, možete pratiti i rubriku Streets of Belgrade.

  A u današnjem postu govorimo o Tegla baru, jednom od najlepše uređenih gradskih kaifća koji možete posetiti na tri lokacije u gradu:
 1. Na uglu Baba Višnjine i Krunske ulice na Vračaru
 2. U bulevaru Mihajla Pupina16a  na Novom Beogradu 
 3. U Shoppi Retail parku na Zrenjaninskom putu u Borči
  S obzirom na to da živim u Borči, lokacija u Shoppi-ju mi je samim tim i najbliža, a sva ta sreća koju sam osetila kada sam čula da će se u mojoj selendi otvoriti i Tegla bar i Aviator Coffe Explorer bila je zaista neverovatna- pa zamislite samo devojčicu ospednutu lepim mestima kako saznaje da njen kraj postaje tambler, ništa lepše od toga, znam. ;)

  Svakako, pre nego što je Tegla bar otvoren u mom kraju, imala sam prilike da ga posetim samo jednom i to sa bakom dok smo čekale moju mamu da se vrati sa posla, a ja sam u tom trenutku, na moju veliku žalost, bila lišena i svoje kamere, a lokacija na kojoj smo obišle ovaj kafić bila je ona na Vračaru. Ipak, kako mi je sada ovo predivno mesto veoma blizu, svakako sam morala da ga obiđem i u njemu obavim jedno fotografisanje, a samim tim i vama predstavim ovo zaista čarobo mesto.

  Zaista, ambijent je fantastičan, sve je tako lepo i uredno, a ponovo toplo i udobno. Ukoliko ste ikada zamišljali sebe kako sedite u nekom kafiću u centru Pariza ponavljajući gradivo pred ispit, a ljudi oko vas žamore, ovo je mesto koje zaista morate posetiti. Odaje zaista divnu 'parižansku' atmosferu koja će prijati svakom ljubitelju toplih boja i ličnog prostora kog ovde svako ima na pretek.

  Za ovih par puta koliko sam bila u Tegli zaista sam izgradila jedno divno mišljenje o samom kafiću kao i o osoblju (koje me je već zapamtilo kao onu devojčicu sa kamerom), a pored divnog ambijenta, ono što kod mene uvek udvostručuje divljenje jeste i sama muzika koja se pušta (kafić ne može biti dobar kafić bez odlčne muzike), te, kako je Tegla ispunila svaki od mojih zahteva, zaslužila je i ovaj post na mom blogu. :)

UKUPNA OCENA: 10/10
AMBIJENT I ATMOSFERA: 10/10
USLUGA: 10/10


*Ovaj post nije sponzorisan. *

Instagram: @marsyly
E-mail: marsapetojevic@gmail.com 

 

You May Also Like

8 коментара

 1. Kafić izgleda stvarno divno i pritajno! :) Pisanje ovakvih postova ti zaista odlično ide!

  Introverted dreamer

  ReplyDelete
 2. Zaista, Marso mnogo mi se dopada ova rubrika. Slike su fantastične, svaka čast! Po tvom opisu i po slikama, mogu da zaključim da je ovo jedno divno i prijatno mesto! :)

  littledreamer1110.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. Fenomenalno izgleda a i sviđa mi se ideja za novu rubriku. Taman dolazi lepo vreme i moći ću da švrljam po graduu pa tako i da malo odmorim u nekom od kafića.

  ReplyDelete
 4. Predivan post draga moja,obožavam Tegle bar tamo je preslatko i tako je lepa atmosfera ❤❤!

  ReplyDelete
 5. Prelepo mesto i predivne slike. Kafić je previše tambler, čim budem u Beograda posetiću ga ♥

  Die with memories,not dreams

  ReplyDelete
 6. Mislim da je Tegla Bar zaista divno mesto i sigurna sam da ću ga uskoro posetiti, iako ne idem često po kafićima (sem kada me tetka vodi i to su uvek neki tumblr kafići, DeGusto i The Flying Dutch, ako se ikada nađeš u Novom Sadu, obavezno poseti), mnogo mi se sviđaju njihovi izgledi spolja, pa me nekada i privuku da ih posetim, ali nikada to ne uradim xD Divan post!

  katieslittlecorner.blogspot.com

  ReplyDelete
 7. Nikada nisam bila u Tegla Baru, ali obavezno planiram da ga posetim uskoro. Izgleda jako tumblr i preslatko, obožavam tako kreativna mesta sa divnom atmosferom :). Divne sličice! ♥

  ReplyDelete
 8. Kafic izgleda zkroz Tumblr! Slike su za odusevljavanje, a sam post je u meni probudio jos veci zelju da posetim Teglu na Vracaju, jer mi je ta najbliza. Planirala sam sa drugaricama jedan takav poduhvat, i jedva cekam da se ostvari :D
  Teen Queen

  ReplyDelete