10 laži koje smo svi bar jednom izgovorili!

by - March 27, 2017


  Možda ne lažemo oko velikih stvari kao što su na primer pljačka banke, krađa mamine platne kartice, izdaja, ma kava vrsta prevare ili pak lažno sređivanje kuće i lažno ispunjavanje nekog obećanja, ali svi smo bar jednom slagali: sebe ili nekoga drugog- zavisi od nas samih (mada u većini slučajeva smo učinili i jedno i drugo, jer znate kako- nekada lažemo, a da nismo ni svesni da to činimo).

  S obzirom na to da su laži, kako smo već zaključili, ukorenjene u nama i da smo svi bar jednom rekli: Samo još jedna kockica čokolade!, mislim da bi bilo i više nego interesantno ovaj post prepustiti najčešće izgovaranim lažima, jer eto, svi mi nekada koristimo te male-velike zavrzlame koje nikome ne mogu naškoditi, ali su ipak prikrivanje istine ili njeno potpuno zataškavanje. Stoga, možemo početi!


Još samo jedna kockica/štanglica/ parče!
-Lažete, lažete, lažete! Uzećete jednu, a zatim još jednu, pa još jednu i eto, ode cela čokolada. Nisam li u pravu?

Nisam ja!
-Bar u šali i sa osmehom na licu jednom smo ovo zasigurno rekli tako prebacivši neku 'smešnu i nevažnu' krivicu na nekoga drugog ili ni na koga određeno. Prosto, rekli smo ovo, pa sad, možemo poricati od jutra do sutra, ali istina se ne menja.

Ne mogu sutra, idem kod...
-Rado bih išla sa tobom do grada sutra,  ali nikako ne mogu... idem kod zubara/doktora/bolesna sam/idem kod babe i dede/mnogo me nešto boli glava/mrtva sam umorna.... Budite iksreni prema sebi, koliko vam je puta nešto slično ovome bilo izgovor?

Počinjem da učim...
-...samo da se istuširam pa da budem odmorna za matemetiku, samo da odgledam još jednu epizodu serije, samo da pozovem drugaricu, samo  da poslušam još ovu pesmu.... Ima li kraja?

Samo ću proveriti šta ima na Instagramu.
-Proveriti i sat vremena gledati u telefon u ovom slučaju imaju isto značenje.


Srediću ormar.
-Svaka čast onoj devojci koja uspeva da ima uredan i čist ormar, ali moramo priznati i da je zaista ogroman broj onih čiji ormari definitivno izgledaju kao da je u njih pala nuklearna bobma koja je '44. bačena na Hirošimu. Ipak, koliko se god mi kanili da te ormare sredimo, činjenično stanje je da ćemo, kada veš-mašina opere još veša, čistu odeću samo nabacati preko haosa koji već vlada u ormaru.

Od ponedeljka počinjem sa dijetom!
-Naravno,  ovu (po mišljenju mnogih načešće izgovaranu laž) morali smo uvrstiti u ovu priču, jer kako bismo bez nje upotpunili sve ovo? Ipak, hoćete li od ponedeljka zaista početi zdravo da se hranite i redovno odlazite u teretanu?

Od danas idem ranije u krevet!
-23:00, sjajno, vreme je za spavanje... O, pa zaboravila sam da završim domaći iz matematike! A onaj referat koji je trebalo da napišem o magnetizmu? Ustaj, ustaj, ustaj!

Štedim!
-Ovih 100 dinara staviću  u štek, da, tako- odlično! Uh... Baš mi se sad jede nešto slatko, ma daj tu stotku 'vamo idem po sladoled.

_________


I eto, tako se to dešava, zar ne? Pa, da li ste ikada rekli neku od ovih laži? Verujem da jeste, dajte, budite iskreni!

Instgram: @marsyly
E-mail: marsapetojevic@gmai.com
You May Also Like

13 коментара

 1. Samo ću prelistati Instagram zvuči pooznato... :D I završim listajući feed goals profile i slučajno lajkujem sliku iz 1523.. :D Sjajan post, pronalazim se u svemu! ♥

  http://lifella2.blogspot.com/2017/03/zaful-accessories.html

  ReplyDelete
 2. Hahha samo ću provjeriti instagram :'D i onda zaglavim 2 sata iako treba da učim, tužna, ali nažalost istinita priča. Inače super post :D

  Delilah's Stories

  ReplyDelete
 3. Ne izgovaram sve od ovih laži koje si ti navela, ali me zato ova sa instagramom u potpunosti opisuje. :D

  Fashion, Beauty and Style

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mislim da nas ona gotovo sve opisuje, haha :D

   Delete
 4. Doslovno ja svaki dan!
  Apsolutno sve hahah, nekako je to prirodno, čak postaje simpatično u neku ruku jer smo sami svjesni svojih laži, posebno ovo za učenje!
  Divan post draga, kao i uvijek. ♥
  IvaFashionDiary

  ReplyDelete
 5. Odličan tekst,uživala sam čitajući i pronašla sam se u mnogim "lažima" :)

  ReplyDelete
 6. Jajah , baš si me nasmejala sam ovim postom ❤! Pronašla sam se u više njih ❤! Fotke su divne ❤!

  ReplyDelete
 7. Hahahah pa kad smo male slatke lažljivice, šta da se radi! Nisam ja I samo ću proveriti šta ima na Instagramu su definitivno moje laži. Divan post, baš si me nasmejala! :D ♥
  Dear Miss Modern

  ReplyDelete
 8. U svim ovim lažima sam se pronašla. Nema te sitne laži koju nisam izgovorila. Samo, moja je više 'od danas sam na dijeti' nego 'od ponedjeljka počinjem s dijetom', ali kako početi s tom dijetom kad pored tebe stoji najdraža čokolada? Nikako.

  I'm LM!

  ReplyDelete