5 ideja koje su propale!

by - March 05, 2017


  Dobre ideje i originalnost uvek su za pohvalu, mada je velika i tužna istina da većina tih dobrih ideja isprava ne bude prihvaćena, što od strane okoline, što od nas samih koji smatramo da naše ideje nisu dovoljno kvalitetne ili smo prosto lenji kako bismo ih sproveli u delo. Ipak, danas ću sa vama podeliti pet svojih ideja koje sam u datom trenutkusmatrala zanimljivima, a koje nisu bile ostvarene: što zbog toga što se drugima nisu dobaple, što zbog toga što je mene mrželo da im se posvetim.

1. KULTURNO UZDIZANJE SA PRIJATELJIMA
-Imala sam ja u osnovnoj školi taj neki svoj period kada sam želela da obilazim kulturna dešavanja: kada mi je bilo interesantno da na televiziji gledam muzejske snimke i uživam u pogledu na koncerte klasične muzike, balete ili predstave. Ipak, dvanaestogodišnja Marijana koja je svojim prijateljima iznela ideju da bi zajedno mogli da odu na neku izložbu bila je dočekana opaskama poput: Da li si ti normalna? To je tako dosadno! ili: Marijana, koji ti je đavo, muzeji su za babe i dede! I naravno, kao dete koje tek što je navršilo dvanaestu godinu i koje nije još bilo izgradilo nešto karaktera, od ove ideje sam odustala, iako je u tom trenutku bila zaista 'dobra'. Šta fali tome da se na vreme počne sa posećivanjem ovakvih manifestacija? Da se od  malih nogu uči kulturi, istoriji, umetnosti? Ipak, sada je došlo vreme kada sam dovoljno zrela da znam šta je za mene dobro, a šta nije, tako da sam zaista postala jedna od onih osoba koje će radije same otići na ovakvo dešavanje, nego što će terati druge, kojima takvi događaji nisu interesantni, da sa njima uživaju u čarim umetnosti.


 2. ZAJEDNIČKO UČENJE
-Učenje u grupi zaista je odlična stvar i predstavlja sjajan način razmene znanja, pa bilo da nas je dvoje, troje, petoro ili pak desetoro. Ipak, izneti ovakvu ideju u osnovnoj školi, gde je svima stalo do svega, samo ne do škole, krajnje je 'neprihvatljivo', kako bismo mi tadašnji klinci rekli. Ipak, možda je ovo odbijanje gledano s jedne strane i dobra stvar, jer, u sednom razredu osnovne škole, sve nam odvlači pažnju od prave treme našeg okupljanja (učenja). I verovatno bi takva skupina rezultirala višesatnim gledanjem televizije ili slušanjem muzike, a ne pravim učenjem. Mada, nikada nije loše probati, jer moglo se desiti da se tako nešto zapravo isplati- da se okupi grupica dece koja stvarno žele da uče i razmene koja znanja. Pa sve u svemu, ne bi bilo toliko loše probati.


 3. POST KOJI BI PREDSTAVIO BEOGRAD ŠIRIM MASAMA
-Čini mi se da negde od sredine aprila prošle godine planiram da napišem post koji bi ličio na turistički vodič kroz Beograd. Međutim, krivicu za nesispunjavanje ovog zadatka mogu prepisati isključivo sebi i svojoj lenjosti. Taj post trebalo je da sadrži segmente koji bi ljudima predstavili najbolji restoran, nabolji kafić, najbolje šetalište, najlepše mesto za odmaranje i slično, ali sve to spakovano u jedan post. Međutim, ovakav poduhvat zahtevao bi više dana rada koji možda ne bi usledili jedni za drugim, pa meni na taj način iz ruku uvek iskliznu fotografije koje sam planirala za taj post, pa ih pre toga uvek podelim na nekoj društvenoj mreži. Ipak, mislim da bih ovog leta zaista morala da završim sa tom pričom.


4.  ŠTEDNJA
-Mislim da ne postoji osoba na ovom svetu koja bar jednom nije rekla: Od danas štedim! S jedne strane gledano, svi smo ovo rekli, zar ne, ali s druge strane, koliko je nas u svojoj štednji istrajalo? Jako malo, zar ne? Pa, da, ne pripadam toj manjini, već sam u onoj drugoj grupi neštediša koji će potrošiti svaki dinar koji im padne u šake makar ga dali i za žvaku. Zaista, štednja je za mene nepojmljiva rabota, prosto, sav novac koji imam, ja moram potrošiti- ako ne sada, onda kroz par dana. Pa stoga i ovde moram prekoriti sebe zbog nedoslednosti, jer ko zna, da sam do sada štedela i čuvala novac koji sam dobijala, verovatno bih imala novu kameru. Pa ipak, moja ideja o štednji definitvno je propala.


5. KREIRANJE LIČNOG STILA OBLAČENJA
-Mislim da se i sada već dovoljno karaketistično oblačim, s obzirom na to da često nosim odeću i obuću koju niko iz moje okoline nikada ne bi stavio na sebe, ali još prošlog leta imala sam želju da oprobam nešto novo i autentično. Međutim, ništa ni od toga, jer priznajem, jesam večiti zaljubljenik u oksfordice, crne pantalone i široke majice. Mada, ko zna, možda se nešto i u tome promeni.


Pa to bi bile neke od moji ideja kojima nisam ostala dosledna kroz vreme. Ipak, ko zna, možda se već danas vratim planovima iz prošlosti i probam da ih realizujem. 😃 Nadam se da vam je ovaj post bio interesantan, pišite mi u komentarima koje su to vaše propale ideje. 😊

Instagram: @marsyly
E-mail: marsapetojevic@gmail.com

 

You May Also Like

20 коментара

 1. Jako zanimljiv post, Marso!
  Jedna od mojih propalih ideja jeste da imam workout rutinu, zato što nemam baš kondicije i obično sam lenja, ali od toga nema ništa. Ili nemam vremena ili me mrzi. Takođe, toliko sam puta želela da uštedim novac, ali bih ga potrošila.

  littledreamer1110.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti, draga moja <33
   Potpuno te razumem, nikako ne mogu da se nakanim na vežbanje :D

   Delete
 2. Amazing post and photos!
  I`m following ur blog with a great pleasure via Google+
  Please join me
  Sunny Eri: beauty experience

  ReplyDelete
 3. Ajme, molim te uhvati vremena i napravi taj post u kojem bi bio turistički vodič Beograda, puno bi mi značilo ♥

  my-world-hanna.blogspot.com

  ReplyDelete
 4. Prediva post draga,odlicna zamisao <33!! Imam dosta planova koji su propali,neki su bolji neki gori <33! Nadam se da ces sve svoje ubuduce uspeti da ispunis <33!

  novi post,nova rubrika perfecthigh136.blogspot.com

  ReplyDelete
 5. "Vodič kroz BEograd" je zaista odlična ideja draga i zaista se nadam da ćeš uspeti da je realizuješ do leta. Što se tiče učenja u grupama to nikada nije rezultiralo učenjem nego skrolovanjem netom u potrazi za svežim tračevima o Justinu Bieberu ili igranju GTA. Odličan post, draga ♥

  Die with memories,not dreams

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti, Mici <33
   Potrudiću se da vodič kroz beograd obistinim što pre :D

   Delete
 6. Imam jednu ideju za projekat koja još nije propala xD Nadam se da ću uspeti da je realizujem, odnosno taj projekat ima više projekata posvećenih više različitim stvarima :D

  ReplyDelete
 7. Veoma originalan i dobar post, odlična ideja zaista. Žao mi je što u tvoje ideje propale, čine mi se fantastičnima. Nadam se da ćeš ih jednog dana ipak ispuniti. Btw i ja sam imala na umu da stvorim svoj stil oblačenja, pa se ponekad oblačim ako, ali me mrzi smišljati stalno nove ideje za oblačenje xd

  Delilah's Stories

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti, Dalila <33
   Isto tako, baš sam lenja za to oblačenje :D

   Delete
 8. Uvijek me oduševiš sa svojim novim postom- slike, tekst, orginalnost.
  Svaka ti čast !

  everydayema.blogspot.ba

  ReplyDelete
 9. Super ti je post. Slike su ti odlicne. :)

  Ako zelis uclani se na moj blog, nova sam, uzvratit cu. :)

  http://littledreamer30.blogspot.ba/

  ReplyDelete
 10. Marijana draga, sjajan post! Jako mi se dopada ova tema, vrlo je simpaticna za pisanje. U vecinu tvojih 'propalih ideja' se i sam pronalazim. Kada je moja lista propalih ciljeva u pitanju, na prvom mestu je definitivno 'dijeta i zdrava ishrana' a odma zatim ide stednja koju si i sama spomenula.

  Gotičarka

  ReplyDelete
  Replies
  1. 'Dijeta i zdrava iskhrana' kod mene u samom startu padaju u vodu. :D
   Hvala ti na divnim rečima, Sandrice moja <33

   Delete
 11. Priznajem originalnost ovo posta. Imala sam ideje koje su propadale, recimo da svakog vikenda gledam po jedan film,da ucim svako vece kada sam druga smena i dodjem iz skole, da apsolutni svakogdana na raspustu idem negde... Ali kao sto i sama kazes, uvej je vremena da sd izniva oprobamo i zadamo srbi nove ciljeve :D
  "Teen Queen"

  ReplyDelete