Da li je to proleće?

by - March 22, 2017


Osećate li taj miris, tu toplinu, nežnost, te zrake sunca na svojoj koži? Osećate li proleće, leto koje nakon njega dolazi, zimu koja ponovo sledi? Osećate li kako je vreme prolazno, kako moramo uživati u ovom malom trenutku sadašnjosti? Ukoliko je odgovor na svako od postavljenih pitanja potvrdan, izvolite, udobno se smestite, uplovili smo u jedno od najmagičnijih i najšarenijih godišnjih doba- proleće.

  Želim da ovog proleća svi uživamo, da se radujemo, smejemo, plešemo, skačemo, čujemo lepe vesti, mazimo sa svojim psima i mačkama, da nas lepo vreme posluži, da bude dosta sunčano, da nebo uvek bude vedro, da ne pada mnogo kiše, da temperature budu prijatene, da fotografije koje uslikam budu magične. Želim da sve vrišti proleće, da sve podseća na lepotu života- na ovaj divni trenutak sadašnjosti koji podseća na magičnost naših života.


  Može li se nešto više od toga poželeti? Treba li nam nešto više osim da sebično tragamo za lepim vremenom i osmehom na našim licima. Sebično, rekoh. Pa da, nekada je dozvoljeno biti sebičan, u onim trenucima kada naša sebičnost neće povrediti druge, kada nije zlonamerna i kada nismo sebični prema ikome drugom do prema vremenu koje prolazi. I zato vam kažem, kada je proleće u pitanju, budite beskonačno sebični! Uživajte u lepom vremenu, uživajte u hladu ispod drveta, u sladoledu na točenje ili onom iz Nestle frižidera (ako više volite i Frikom će biti u redu, mada od mene jedno veliko NO za njega), a kasnije uživajte u šetnji gradom, koupovini odeće, a vi velike i male maturantkinje, kao i vi veliki i mali maturanti, uživajte u potrazi za savršenom kombinacijom za to vaše lepo veče koje dolazi, spremajte se za završne i prijemne ispite, za sve te stresne trenutke kojima ćete se jednog dana smejati. Mi ostali ćemo da učimo čisto onako- za sebe, a možda i za nagrade koje su nam roditelji obećali ukoliko u školi posignemo određeni useh (kako samo volim taj deo školovanja!).


  I još jednom vas podsećam: proleće 2017. je samo ove godine! Sledeće godine dolazi neka sasvim druga priča, prošle godine je bilo nešto apsolutno deseto, a ove je ovo što sada imamo i u čemu treba da uživamo. Zato, neka se ovo proleće pamti: po osmesima, putovanjima, sreći, dečku, devojci, šetnjama, lepom nebu, zavezdama- svemu onome što nas uveseljava!

Zahvaljujm se kajsiji u mom dvorištu koja nije odbila da pozira.

Instgram: @marsyly
E-mail: marsapetojevic@gmail.com


You May Also Like

16 коментара

 1. Marso, opet si me oduševila tvojim novim post, pa tako i slikama. Ne mogu da verujem da nam je proleće došlo, ali kako god, važno je da je došlo. Željno sam ga očekivala i eto, ono je došlo.

  P.S. Nikada neću posumnjati u tvoje fotografske veštine, jer uvek imaš tako lepe slike.❤

  ReplyDelete
 2. Marso mislim da više ne mogu pronaći riječi ta tvoje postove, nego samo reći nešto haha. Reći ću ti nešto što se danas dogodilo, ja sam ujutro sva sretna i radosna došla u školu, a kada sam vidjela lica svojih kolega, zaprepastila sam se, svi depresivni, ne vide ništa oko sebe. Znam ja da imamo test iz matke, ali zar je to bilo toliko važno da ne stave niti mali smiješak na lice, stvarno ne razumijem što se dogodilo. Svako proljeće je priča za sebe, kad bi uspoređivali moj život prije godinu dana i sada svi bi rekli da sam se promjenila i to jako. Želim da ovo proljeće provedem kao nasmijana, vrckasta djevojčica sa odličnim uspjehom u školi. Proljeće je pravo vrijeme za nešto novo, tako da sam ja odlučila otići u malu školu ribolova, jedva čekam da mi nastava počne jer mislim da ću uživati pecajući, a ako i shvatim da to nije za mene, ipak je vrijedilo probati. :)

  Fantastiko World

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti mnogo, draga moja :)
   Apsolutno se slažem, čemu nervoza kad je život tako divan? :D

   Delete
 3. Zaista predivan post draga. Slažem se proleće 2017. godine se dešava samo sada i da je to jedna posebna priča koju treba da upotpunimo. Kao i uvek ovaj post (kao i slike) prevazilazi granice savršenog. Novi izgled bloga je takođe prelep ♥

  Die with memories,not dreams

  ReplyDelete
 4. Jako lep post, draga. Na jako divan način si dočekala proleće. Slažem se sa svima što si navela. Proleće 2017. se dešava samo jednom i nikad više. Moram da pohvalim novi izgled bloga, predivan je i jako originalan.

  laAdda

  ReplyDelete
 5. Proleće je moje omiljeno godišnje doba i uvek unese neku posebnu sreću u moj život.
  P.S. Sjajan post. Kajsija je odlično pozirala. :D

  Fashion, Beauty and Style

  ReplyDelete
 6. Replies
  1. Hmmm, ne znam, uvek sam bila Nestle babe ;)

   Delete
  2. Ma nije toliko loše :D

   P.S Evo pesme za tebe https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiNtOCmovLSAhUDIpoKHZsLB7gQtwIIHTAA&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DUmJbMG0qr20&usg=AFQjCNG9XeK9nMV-Imgyt23OF5OrtRgzXw&sig2=6hoUMFCNMuOwIHrYdYki3g

   Delete
 7. Veoma inspirativan post! Prijalo mi je citanje, zaista sam uzivala. pored toga zelim da pohvalim tvoj novi izgled bloga, i baner! Zaista plene lepotom, te mi se tvoj blog sad jos vise dopada!

  Gotičarka

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti najlepše, sandrice moja <33

   Delete
 8. Aaa oduševljena sam fotografijama, kao i postom. I ja sam veliki ljubitelj proljeća, kao što kažeš da osjećaš toplinu na svojoj koži i sunce, to je zapravo ono što mi je najviše i nedostajalo i što je konačno ponovo tu :D

  Delilah's Stories

  ReplyDelete