Monthly post

by - March 02, 2017


 I koliko god meni to neverovatno zvučalo, dogurali smo do drugog dana marta. I malo je reći da ovo drugog dana marta  ima veoma gorak ukus kada se izgovori. Drugi dan dan marta, kasnije poslednji dan marta, a onda prvi dan aprila i hop prođe cela godina dok pucnušmo prstima.

  Ipak,  februar je mesec koji će svakako biti vredan pamćenja: mnogo leph postova na blogu, mnnogo leph fotografija u mom fotoaparatu, mnogo osmeha i mnogo lepih trenutaka (kao i onih veoma blamiraćućih, ali o tome više u nastavku).

  Ono što zanima većinu vas, svakako su knjige pročitane u februaru. Kao što sam već stotinu puta pomenula, učestvujem u 52 weeks reading izazovu, pa je tako ovog februara trebalo da pročitam 4 knjige, međutim tu sam sa samo tri naslova. Ove i prošle nedelje uhvatio me je takozvani sindrom prazne stranice te nemam snage i volje za čitanjem, kao ni za pisanjem. Ipak, u martu ću se svakako potruditi da nadoknadim ovaj jedan naslov koji mi je iskliznuo iz ruku jer sam nabavila par kraćih knjiga koje već zaista dugo planiram da pročitam.
Knjige koje sam pročitala u februaru su:


1. BESKRAJNO MORE, Rik Jensi

  -Već sam vam govorila o celokupnom tomu knjiga Peti talas u OVOM  postu. Prvi deo pročitala sam krajem januara, a drugi i treći deo početkom februara, te više o prvom delu možete naći OVDE. Što se tiče samog drugog dela ove trilogije, moram priznati da mi je zaista najdraži od sva tri. Nekako, u njemu se razotkriva većina prevara, saznaje se ko je na čijoj strani i kome se može, a kome ne može verovati, dok nove tajne obasipaju naše glavne junake. Definitivno, ovo je knjiga koju sam pročitala u najkraćem roku u poslednjih par meseci.

2. POSLEDNJA ZVEZDA, Rik Jensi

  -Naravno, i kraj trilogije Peti talas, bio je pročitan u jednom dahu. Ipak, moram priznati da nisam baš najoduševljenija krajem cele trilogije. Naime, nekako sam od samog početka znala šta će se dogoditi, te mi je čitanje ove knjige tako brzo prošlo u čekanju da vidm hoće li se desiti ono što sam ja predviđala. Međutim, sama radnja je zaista jako lepa, a po mišljenju mnogo čitalaca ove trilogije, treći deo je i najlepši deo. Ipak, preporučujem vam da pročitate sva tri dela i izaberete stranu. :D

3. DEVOJKA OD PAPIRA, Gjom Muso

-Divna knjiga, zaista divna! Nisam pročitala sve Gijomove knjige, ali imala sam ranije iskustvo sa nekima od njih, tako da je Devojka od papira samo potvrdila Gijomovu moć pisanja i manipulisanja čitaocem. Ova knjiga govori o Tomu Bojdu, uspešnom piscu bestselera koji najednom ostaje bez svega što je ikada imao: Aurore, svoje velike ljubavi, kao i novca koji je ulepšvao njegov \ivot terajući ga da zaboravi na prošlost. Ponesen brigom o svom uništenom životu i propalim finansijama Tom više nema volje za pisanjem... bar dok se jednog olujnog dana u njegovoj kući ne pojavi devojka po imenu Bili koja tvrdi da je junakinja njegovih romana.

_____________________

  Moramo proglasiti i instgram profil meseca, reklo bi se. Ovom prilikom preporučujem vam Katarinin profil, jer da, u životu nisam videla nekoga ko češće menja boju kose, a uz to bra tako divne boje. I naravno, ono što ja posebno volim jeste lep feed:  zaista divne boje koje baš prijaju očima. :)


  A sada, kada sam vam već na početku posta spomenula najveći blam mog života, mislim da bi bio red i da vam ispričam šta se to deslio. Naime, kako nikada nisam bila na baletu, odlučila sam da nagovorim mamu da odemo da pogledamo Labudovo jezero, na šta je ona veoma radosno pristala uz reči da na baletu nije bila od srednje škole. I ona je tako pogledala repertoar Narodnog pozorišta na internetu, videla da se Labudovo jezero daje u ustorak, četrnaestog februara. Kako mi je škola na pet minuta od Narodnog pozorišrta, u ponedeljak sam nakon časova svratila po krate, ni ne sluteći šta je ono što će se desiti. Sutradan, mama i ja smo se sredile (jer, pobogu, idemo na balet!)i uputile ka Narodnom pozorištu. I, konačno, dođosmo mi tamo, srećne i uzbuđene, stadosmo u red i pužismo blagajniku karte.
"Sada se daje Marija Stjuart", rekao je čovek koji je uzimao karte.
"Kuda onda mi treba da idemo?", pita ga mama.
"Dajte da vidim", kaže čovek, uzima nam karte i par sekundi gleda. "Pa, godpođo, ovo je bilo juče!"
I tako, ja vam sada kažem, ukoliko ikada odlučite da idete na balet, molim vas, proverite datum na karti, ne verujem da želite da vas ceo hol, kulturnih ljudi koji su se našli u Narodnom pozorištu gleda sa preyrivim osmehom na licu. :D


  I tako, dan za danom, i februar se okončao obeležen vraćanjem u školske klupe, testovima i nadoknadama izgubljenih časova. Ipak, svakako zaslužuje da bude proglašen jednim divnim mesecom. :)

Instagram: @marsyly
E-mail: marsapetojevic@gmail.com 

 

You May Also Like

15 коментара

 1. Joj, baš je čudno vidjeti kako vrijeme jako brzo prolazi, a kao da sam već jučer bila na zimskim praznicima, a k tome već i proljeće stiže uskoro. Cura sa Instagrama ima jako lijepu kosu i divan feed! Zanimljiv post, Marso ♥♥
  Chanceux

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti, draga <33
   Slažem se, kaće je sva predivna :D

   Delete
 2. Predivan post draga,ovi su mi omiljeni za čitanja ❤!Fotke su divne,nadam se da će ti mart biti još lepši ❤😍😚!

  ReplyDelete
 3. Odličan post, draga! Naime, jedva sam čekala da čujem nešto o Devojci od papira. ♥ Žao mi je što si propustila Labudovo jezero.. :D

  http://lifella2.blogspot.com/

  ReplyDelete
 4. Uvek imam osećaj da se dogovaramo oko ovih postova, jer nekako uvek ja izbacim dan nakon tebe isti ! Ai, sličnosti na stranu, zaista predivno ! Prvo, Marso, pa blam je stvarno ono blam, očekivala sam da ću te kao oraspoložiti u komentaru, ali je to strašno i da se to meni desilo, postoji ogromna verovatnoća da tamo ušla ne bih narednih nekoliko meseci. Divni naslovi. Što se i postova a i fotki tiče tokom februara, samo reči hvale draga moja. Sve si divno uradila, nemaš potrebe žalit' niti za jednim danom, bar koliko smo mi videli i čitali ! Ljubim te ❤

  ReplyDelete
 5. Jako lijep post, draga. Tvoj stil pisanja me sve više i više oduševljava. :)

  I'm LM!

  ReplyDelete
 6. Drugi dan marta ili poznatiji kao moj rođendan :D. Prelep post kao i uvek, tvoj stil pisanja je izvnaredan :D ♥♥

  Die with memories,not dreams

  ReplyDelete
  Replies
  1. Srečan rođendan uz malo zakašnjenje, Mici <33
   Hvala ti <33

   Delete
 7. Što se tiče 'Petog talasa', mislim da sam sve rekla u postu posvećenom njemu. Svaka čast na pročitanim knjigama, ne sumnjam da ćeš ispuniti izazov. Ja sam prošle godine baš pročitala 52 knjige (mada nisam učestvovala u tom izazovu), ova mi je nešto sporija, ali okej, čitam iz zadovoljstva tako da ne bih da se opterećujem ciframa. Što se tiče 'Labudovog jezera' nemaš pojma koliko mi je krivo što nisi bila! Ja sam baš išla 31. januara i oduševila sam se, stvarno je prelepo. Ali nema veze, biće drugih prilika, samo sledeći put pažljivo gledaj datum prikazivanja :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jao koliko je meni tek krivo zbog Labudovog jezera, haha :D Ali šta da se radi, čekam sledeće igranje :)
   Hvala na divnom komentaru, draga <33

   Delete
 8. Divan post draga *.* Jako volim mjesečne postove, i razumijem te, i meni vrijeme baš brzo prolazi i ne mogu vjerovati da je već počeo treći mjesec u ovoj godini koja je do prije neki dan bila nova godina xd Ove knjige nisam čitala, ali me zainteresovala ova ''Djevojka od papira'' i druge blogerke su je hvalile pa i ne sumnjam da je loša, još ju je napisao Gijom Muso :D

  Delilah's Stories

  ReplyDelete