Da li ste danas rekli svojoj majci da je volite?

by - April 20, 2017  Majke su, u većem broju slučajeva, u odrastanju svakog deteta jedan od najvažnijih karaktera. Očevi se obično smatraju onima koji za to kratko vreme detetove šetnje od pelena do pantalonica, bivaju kod kuće svake večeri pre no što će dete leći u krevet i čitaju mu priču pred spavanje. Ipak, majke su te koje za to vreme, dok se i one ne vrate svom poslu (što usledi veoma brzo, u najvećem broju slučajeva) te koje sa detetom provode veći deo dana. One su te koje presvlače pelene, igraju se autićima i Baribikama, one su te koje po ceo dan gledaju Princeze sirene i Nindža kornjače. Zato su majke dragocene, zato što nas vole, onako kako niko nikada neće, zato što znaju koliko je teško bilo na svet doneti i odgajiti jednog tako malog vragolančića- tebe.

  Jeste li jutros rekli svojoj majci koliko je volite? Jeste li joj rekli da je najbolja osoba koju ste ikada upoznali iako vam nije dozvolila da sinoć izađete sa prijateljima? Jeste li joj rekli da su njeni saveti najvalidniji, da uvek ima pravo? Prosto, jeste li joj rekli da baš volite to što vam je baš ona majka?  Niste? Nisam ni ja i zbog toga mi je sada kranje krivo. Moja mama je, baš kao i tvoja, jedna divna žena. Plave oči, slične mojima, plava kosa, ponovo slična mojoj- jer ona voli tako da se farba, baš namerno, da bismo ličile- moja mama. Mama kojoj se ovog jutra nisam zahvalila za sve što je ikada učinila za mene, kojoj se nisam zahvalila za svu tu ljubav koju mi je pružila, za sve zagrljaje koje mi je udelila. Moja mama kojoj nisam rekla hvala.

  Zahvalite se svojim mamama. One su divna bića koja zaslužuju svaki atom vaše ljubavi, one su ona divna bića koja će vam katkad reći: "Mila, dosta je bilo učenja, izađi malo na vazduh", a isto tako se mogu pretvoriti i u onu zabrinutu verziju sebe koja će reći: "Dosta je bilo gluvarenja za danas, mislim da te matematika i dalje čeka."

Volite: i mamu i tatu. Uložite u njih svoju volju i želju. Dajte im da budu deo vašeg života, ne izbegavajte ih. dajte im ljubavi onoliko koliko je imate.Instagram: @marsyly
E-mail: marsapetojevic@gmail.comYou May Also Like

14 коментара

 1. Predivan post, u meni je bas probudio emocije, ganula si me u srce ❤! Fotkice su divne, volela bih da mi se jednom ukaze prilika da probam pićence ❤❤❤!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti, Ađi <33
   Definitivno pišem recept prvom prilikom :D

   Delete
 2. Ajoj, baš divan post. :)
  U mom slučaju je sve to malo drugačije, ali si sve veoma lepo napisala, a fotografije su takođe sjajne. <3

  Novi post Introvertna Holanđanka

  ReplyDelete
 3. Rasplakala sam se!
  Pogotovo jer sam kilometrima daleko od svoje majke. Fakultet , daljina, nedostaje mi iz dana u dan, ali svaku večer ili jutro koristim da joj kažem koliko mi nedostaje i kako ju volim, roditelji su sve na svijetu i naravno da ih moramo najviše voljeti i ljubiti!

  Divan post, draga. ♥

  IvaFashionDiary

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti, draga moja <33
   Verujem da je daljina stvarno veliki faktor, ali sve to vremenom dođe na svoje mesto <33

   Delete
 4. Divan tekst. Ono što mogu da dodam jeste da tek kada sam postala majka polako počinjem da razumem neke stvari koje su mi smetale a mama mi ih je stalno ponavljala. U vreme kada mi je držala "predavanja" o životu to mi je izgledalo glupo i dosadno a sada sam joj beskrajno zahvalna na svakoj reči koju je izgovorila.

  ReplyDelete
 5. Znači svaka ti čast, ja se ovoga ne bi nikad sjetila. Uvijek je dobro imat takve teme. Dirnula si me i dala mi inspiraciju ♥

  https://anastazijaiemma.blogspot.hr/2017/04/kako-do-savrsene-kose.html

  ReplyDelete
 6. Potpuno si u pravu, naše mame su najvažnije osobe u našim životima i trebalo bi svakog dana da odvojimo vremena da im kažemo koliko ih volimo jer njima to mnogo znači. Post je predivan ♥♥.

  ReplyDelete
 7. Uvijek me inspirišeš i motivišeš svojim postovima, tako je bilo i s ovim. Morma priznati da je tema odlična, majke nam trebaju biti najvaćnije na svijetu, jer smo i mi najvažniji njim . Još jednom, preedivan post, pun emocija i ljubavi :D

  Delilah's Stories

  ReplyDelete
 8. Jako dirljiv post prelepo napisan, i iskreno kad god čitam nešto ovako stanem malo da razmislim. Treba svakome govoriti da ga volimo jer nekad ćemo žaliti što im to nismo govorili. Pogotovo majkama koje nas odgajaju i najviše nas vole.
  P.S. SLike su predivne!

  http://bethanyismybae.blogspot.com/

  ReplyDelete
 9. Nisam danas rekla mami, a mozda ni juce. Dan pre toga jesam, ali muslim da je ,,Mama, volim te i puno mi znacis" recenica koju bismo mamama morali govoriti svakodnevno. ♡ Odlicna ideja za post, i odlicno napisano

  "Teen Queen"

  ReplyDelete