"Lepotica i zver 2017."-film koji vredi pogledati ili bacanje novca i vremena?

by - April 02, 2017


  Sigurna sam da su svi čuli za novu formaciju Diznijevog filma Lepotica i zver koji je mnogim devojčicama u mlađim danima bilo omiljeno štivo koje se moglo naći za gledanje. Kako je ovo i moj najdraži crtani film iz detinjstva, malo je reći da nisam bila ravnodušna kada sam čula da će Dizni produkcija snimiti i film po uzoru na sam crtani, a takođe sam bila jako srećna kada sam saznala da će Bel tumačti jedna od mojih omiljenih glumica- Ema Votson.

  Pre par dana drug i ja smo se dogovorili da odemo na projekciju filma, a kako nismo bš obratili pažnju na ono napisano na kartama (da, često mi se to dešava), otišli smo na onu sinhronizovanu verzju. Pa sad, moram priznati da nisam veliki obožavalac sinhronizovanih filmova- crtani filmove mogu da gledam sinnhronizovane i sa tim nemam problem, ali filmove... pa i ne baš. Ipak, slagala bih ukoliko bih rekla da mi se ova verzija nije dopala, jer je zaista vrhunski prevedena, a neki od naših najpoznatijih glumaca na pravi način su svoje glaove pozajmili junacima, ali opet moram napomenuti da je zaista bilo malo čudno gledati Emu Votson i Dena Stivesa kako govore naš jezik.


  Takođe, nisam se mnogo informisla o filmu pre nego što sam ga pogledala (što takođe nije mnogo pametno), pa tako sada osećam odgovornost da svima onima koji planiraju da pogledaju najnoviju izvedbu Lepotice i zveri kažem da je u pitanju mjuzikl. Zaista obožavam mjuzikle i pogledala sam ih, čini mi se, bezbroj, te je tako i Lepotica i zver kao mjuzikl u opštem smisu na mene ostavio ogroman utisak. Svakako moram napomenuti da su Lejla Hot, Boris Režak, Đorđe David, Ljuba Ninković, Slobodan Stefanović i Ivana Knežević uradili izvrstan posao sinhronizovavši pesme iz ovog mjuzikla na srpski jezik- zaista sam oduševljena.


  Kada je sama priča filma u pitanju, većim delom se poklapa sa radnjom iz animiranog filma uz par manjih izmena koje će verovatno primetiti samo najveći poznavaoci ovog Diznijevog ostvarenja.

Generalni utisak je zaista jako pozitivan, te mislim da bi svaka osoba koja voli Diznijeve filmove zaista trebalo da pogleda i ovu varijantu Lepotice i zveri: odlični glumci, dobra sinhronizacija na naš jezik (mada bih, iskrena da budem, više volela da sam gledala originalnu englesku verziju), predivna scenografija i još lepši kostimi i šminka glumaca. Zaista, svaki ljubitelj ove bajke čiji koreni sežu još iz davne 1991. ovaj film mora pogledati!

UKUPNA OCENA: 10/10



Instagram: @marsyly
E-mail: marsapetojevic@gmail.com


You May Also Like

6 коментара

 1. Pogledala sam englesku verziju filma koja me oduševila. S obzirom da sam velika ljubiteljica i crtanog filma zamjetila sam male različitosti i sitne detalje koji se ne poklapaju s crtićem. Također, nisam se informirala o filmu prije odlaska u kino i iznenadila sam se kad sam vidjela da je riječ o mjuziklu. Volim mjuzikle pa me film još više ostavio bez teksta. :)

  I'm LM!

  ReplyDelete
 2. Svi pričaju o ovom filmu, mada ja još nijesam imala priliku da ga pogledam. Ja ne bih mogla da gledam sinhronizovan, bilo bi mi nekako čudno. :D

  http://lifella2.blogspot.com/

  ReplyDelete
 3. Ja sam išla u kino s prijateljicom čim je izašao, a u petak sam napisala recenziju za njega. Moram priznati da se ni ja nisam puno informisala, jer da jesam mislim da ga ne bih odgledala, jer ne volim mjuzikle :/ ali svakako mi se film dopao i drago mi je što nisam išla na sinhronizovanu verziju, jer ih ne podnosim kao ni ti. ODlična recenzija :D

  Delilah's Stories

  ReplyDelete
 4. Odlična recenzija, baš si se potrudila da nam dočaraš sve mane (iako ih jedva i ima) i prednosti ovog naizgled divnog filma. Nisam ga još pogledala ali planiram uskoro i ova recenzija mi je baš dobro došla. Odličan post draga!

  Novi OUTFIT post ---> Iammilitza ! ♡

  ReplyDelete
 5. Ja sam pre nedelju dana odgledala ovaj film, u 3D verziji, ali titlovanoj. Takođe nisam znala da je reč o mjuziklu, no ja ih obožavam, te mi se jako dopalo. U filmu je sve savršeno dočarano, jako lep odabir glumaca i mislim da ovakav film stvarno vredi pogledati. Divna recenzija<33

  ReplyDelete
 6. Ajoj zaista mi je drago sto si odlucila da nam pises upravo na ovu temu! Odusevljena sam! Nisam imala prilike da odgledam film, crtac naravno jesam ali sam uzivala u citanju tvoje recenzije i jako mi je drago sto si ovaj film ovako visoko ocenila, verujem da je zasluzeno.

  Gotičarka

  ReplyDelete