Normalan... ili normalno nenormalan....

by - April 17, 2017


  Normalan. Čudan. Neshvaćen. Nenormalan. Ponovo normalan.

  Šta uopšte znači biti normalan? Ima li to ikakvog smisla u današnjem vremenu kada nam je jedini cilj da se uklopimo u društvo? Da budemo normalni prema standardima određene osobe ili grupe ljudi? Želimo li zaista da budemo normalni ili prosto unikatni- svoji, onakvi kavi smo.

  Nekome je normalno jedno, nekome drugom nešto sasvim drugačije, a sve je tako čudno i nesloženo, neformalno, nenormalno iako mi želimo da ga učinimo krajnje normalnim. A ovaj život, u svoj svojoj čudesnosti, ne podržava ni jedno ni drugo shvatanje. On protiče. Onako kako zna i ume, onako kako se njemu dopada, pa bili mi krajnje normalni ili nenormalni.

  Ne znam kakva sam ja, ili kakvi ste vi, šta je vama normalno, a šta vam je nenormalno, ali znam nešto mnogo važnije: Bili normalni ili nenormalni, moramo u tome uživati. Moramo znati kako i kada da se smejemo, kako da se osećamo lepo u svom telu, svojoj koži, svom celokupnom postojanju. 


  Stoga, neka vas ne bude briga da li ste po nečijim merilima normalni ili nenormalni, neka vam jedina briga koju imate bude vaša unutrašnja lepota, vodite računa o tome da se u svojoj koži osećate onako kako dolikuje, da vam bude lepo, krajnje udobno.

  Jer, kako kažu, bili normalni ili nenormalni, svima nam je ista čaša sudbine, svi ćemo jednog dana otići, napustiti ovaj svet, jedina je razlika u tome na koji način smo ga za života iskoristili.


Instagram: @marsyly
E-mail: marsapetojevic@gmail.com


You May Also Like

6 коментара

 1. Predivan post draga moja, potpuno se slažem 😊❤! Trudeći se da se negde uklopili zapravo izgubimo sebe, i ne shvatamo da ne uživamo nego se pravimo a tužno je kad shvatiš kad si ceo život potrošio na vreme da se nekome svidis i negde uklopis ❤! Za svaku osobu postoji neka barem slična, ne treba da radimo takve stvari po svaku cenu ❤❤! Fotke su divne!

  ReplyDelete
 2. Predivan post! Slazem se sa svim sto si napisala!

  ReplyDelete
 3. Divan post draga i čestitam na 300 followa!❤
  Pratim te , pa ako želiš uzvrati. Usput pogledaj novi post i ostavi komentar na njemu. ❤ ⬇
  Dreaming of - fashion and beauty

  ReplyDelete
 4. Slažem se u potpunosti. :)

  introvertna-holandjanka.blogspot.com

  ReplyDelete
 5. Mnogo originalan post! Bas si ga lepo napisala, obrazlozila, uklopila slike... ma sve mi se dopada, pogotovo poruka koju si uspela da nam preneses :D ♡♡
  "Teen Queen"

  ReplyDelete
 6. Složila bih se s ovim što si napisala. Danas je čudno biti ''nenormalan'', biti drugačiji i raditi nešto originalno, većina takvih ljudi je (nažalost) neshvaćena, ali ja sam uvijek najviše cijenila originalnost i kreativnost, pa samim tim moram pohvaliti i tvoju temu, ali i fotografije

  Delilah's Stories

  ReplyDelete