Stvari koje ćete razumeti samo ako imate brata/sestru

by - May 07, 2017


  Imati brata ili sestru, pa čak i oboje, svakako je velika sreća- imate svog prijatelja za ceo život, sa njim delite sve uspehe i neuspehe, oni su tu da vam pruže potrebnu utehu, ali uistinu, nekad su tako naporni! Diraju ono što ne bi trebalo, čeprikaju po vašim stvarima, kada neko kupi picu, oni su ti koji se nakako do nje dovuku i pojedu je gotovo celu, a da vi niste ni znali za nju. Ukoliko imate brata ili sestru, mislim da ćete u nekim od sledećih situacija svakako moći da se prepoznate!

  Privatnost ne postoji
Bilo da ste kao deca imali zajedničku sobu ili spavali u zasebnima, vaše stvari nikada nisu bile u potpnosti zaštićene od oštrog oka vašeg brata ili sestre. I na samom kraju, koliko se god vi trudili nešto da prikrijete, to bi na kraju uvek izašlo na svetlost dana.

Nastajali su radovi prilikom odabira TV programa
Kada ste bili mali, Internet gotovo uopšte nije bio popularan, pa je vašu pažnju tako okupirao čuveni televizor u dnevnoj sobi, a svakog jutra na više različitih programa puštani su dečiji filmovi ili crtaći. Malo je reći da je nastajao rat pri svakom dogovaranju koji će se program gledati.

Bar jednom ste se gađali hranom
Ukoliko je vaša sestra/brat tek nešto malđi od vas, onda ste se savim sigurno, kao mali, bar jednom gađali hranom. Bilo da je u pitanju bio sladoled koji su vam roditelji kupili dok ste se vraćali kući iz vrtića ili brokoli koji vam se nikada nije dopadao, uživali ste da ga prosipate u lice jedno drugom,  ma koliki nered ostavili za sobom i ma koliko se mama na vas kasnije ljutila.


Uvek ste sve radili zajedno
Dok ste bili deca, uvek ste išli u "paketu" i tu se zvaršavala svaka rasprava. Ukoliko jedno od vas tog dana nije išlo u školu ili vrtić, nije išlo ni ovo drugo. Ukoliko je jedno od vas dobijalo novu obuću, dobijalo bi je id drugo. Ukoliko je jedno od vas išlo na nečiji rođendan, išlo je i ovo drugo. prosto, bili ste sebi svojstven mali "paketić".😏

Kada ste konačno napunili 12 godina svađali ste se ko će sedeti na prednjem sedištu u kolima
Ko će sedeti na prednjem sedištu, uvek je bila glavna tema svađa mene i mog brata, a mislim da je definitvno svako ko ima brata ili sestru bar jednom imao raspravu istog tipa.Naravno, isto tako vam je uvek bilo veoma teško da izaberete odgovarajuću radio stanicu, a da se ne pokoškate i da na samom kraju roditelji ne moraju da reaguju.

Pokrivali ste jedno drugo kod roditelja
Iako ste često izdavali jedno drugo kod roditelja, kada ste malo porasli, počeli ste da jedno drugom budete podrška. Ako ste znali da je vaš brat posle škole otišao da se vidi sa devojkom, rekli biste roditeljima da je otišeo na basket sa drugovima ili na partiju igrica.  Naravno, kada je i vama bilo potrebno pokrivanje kod roditelja, on/ona je uvek bio tu da vam čuva leđa.

Na moru ste se do iznemoglosti prskali, sve dok na kraju neko od vas dvoje nije dobio "napad histerije"
Sigurna sam da ste se sa bratom ili sestrom na moru jako često prskali, ali uvek ste vi ili oni bili ona strana kojoj ta aktivnost nije baš najdraža. Igra bi se nastavljala, a jedno od vas bi ubrzo "pobesnelo", jer mu je slana voda ušla u oči ili prosto jer je voda previše hladna, a vi ne želite da se prskate. Poznat osećaj?


Instagram: @marsyly


You May Also Like

18 коментара

 1. Hahahah, baš si me lepo nasmejala i podsetila na neke stvari 💙! Imam mladju sestru, pa sam se dosta puta pronašla 💙! Kod nas je cuveno i oni da želimo da obučemo iste stvari isto dan, ali i medjusobno se mnogo pomažemo 💙!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti, Ađi moja :)
   Ja tebi i tvojoj sestri skroz zavidim, baš ste mi #siblinggoals :D

   Delete
 2. Imam stariju sestru i ovaj post me je baš nasmijao (vjerovatno zato što sve od navedenog radimo, hehehe). :D

  http://lifella2.blogspot.com/

  ReplyDelete
 3. Imam sestru koja je od mene mladja 4 godine, ali sam se u određenom broju situacija i sama skroz pronašla. :D Jako zanimljiv post, uživala sam čitajući. *-* <3

  Introverted dreamer

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala, draga moja <33
   Drago mi je da ti je post bio prijemčiv :D

   Delete
 4. Odlican post! Slike su fantasticne!
  Nadam se da ces kliknuti na linkove koji se nalaze na kraju mog posta i ostaviti komentar :) --> http://beautyshapes3.blogspot.hr/2017/05/haul-makeup-clothes-phone-casechokers.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala na lepom komentaru, ali ne bavim se spamovima.

   Delete
 5. Jaoo Marso, baš si me nasmijala. Imam brata i sve ove stvari nam se stalno dešavaju. Ali oni su nam ipak najveća podrška. :)

  mysweetlandd.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Slažem se, stvarno umeju i oni da budu katkad dobri :)
   Drago mi je da ti se post dopao <33

   Delete
 6. Hahahahaha, jako zanimljiv post. Ja imam i brata (6god) i sestru (12). Sa sestrom se uopste nisam dobro slagala pre, dok je sada drugacije. Najvise sam mrzila to sto sam morala da krijem neke stvari da mi ona ne bi uzimala. 😂

  ReplyDelete
 7. Hahah imam dva mlađa brata i pronalazim se su skoro svemu, baš me nasmejao ovaj post :)
  Dunja | http://beinghalcyon.blogspot.com

  ReplyDelete
 8. Hahahahaha ove situacije su me baš podsjetile na mene i moje 2 mlađe sestre. Slazem se da svako ko ima brata ili sestru mora nekada proći kroz sve ovo. Odličan post draga moja! ♥

  Novi post kod mene -> www.innisall.blogspot.com

  ReplyDelete
 9. Super post! Definitivno se slažem sa tobom u vezi ovih stvari. Ja imam brata mlađeg godinu dana i zapravo smo uvijek bili kao što si i napisala "paketić" i iako se znamo posvađati da ne pričamo 2-3 dana, volimo se najviše na svijetu <3 Divne fotografije!

  Novi post -> This Is My Life

  ReplyDelete
 10. Hahhahaha, fantastičan post. Ja imam četiri godine mlađu sestru i sve ove navedene stvari su mi itetkako poznate, posebno kada su u pitanju neke svađe, o privatnosit da i ne pričam xd

  Delilah's Stories

  ReplyDelete