Kako učiniti da vikend traje duže?

by - June 19, 2017


 Sigurna sam da je mnogima od vas, kao i meni, protekli vikend prošao brže nego što smo očekivali: završna nedelja u školi, kod nekih haos na poslu, junski ispitni rok u punom jeku… Sve naše aktivnosti usko povezane sa našim nedeljnim navikama i vikend koji užasno brzo proleće.

 Jeste li ikada imali utisak da se tih 48 sati, predviđenih za odmor, pretvorilo u skromnih pola sata potrošenih na zamorno učenje, ispijanje kafe i buđenje u kasno jutro?

 Ako je vaš odgovor potvrdan, onda ste na pravom mestu. Baš pre par dana pročitah veoma interesantnu priču jednog tima studenata sa Harvarda o brzini proticanja vremena upravo vikendom.


 Vikend je, kaže njihovo istraživanje, deo nedelje koji najčešće koristimo na isti način: odlazak kod porodičnih prijatelja, učenje, kasno ustajanje, doručak koji dugo nismo jeli, ali ga jedemo svake subote…

 Sve su to radnje koje naš mozak pamti i shvata kao radnje po default-u. Iz tog razloga, kako što-šta iznova i iznova ponavljamo, radnje nam postaju dosadne i monotone, a nama se čini da ih obavljamo sve brže i da vreme oko nas leti.

 Stoga, ovo istraživanje poručuje da je jedini siguran lek za ovu boljku raznoliko planiranje naših vikenda. Ne ustajte više na desnu nogu, neka ovoga puta go bude leva! Ne pijte prvu jutarnju kafu zašuškani u kuhinji-izađite na terasu! Ne činite ono što vam ne prija, radite stvari koje će vas inspiristati i dati vam vetar u leđa- otkrijte novi način učenja, novog prijatelja, novi kutak kuće.


 Pažljivo planirajte svoje vreme i ne dozvolite da vam ikada bude dosadno! Ne zaboravite, škola je srednjoškolcima uskoro gotova, osnovci su završili još prošle nedelje, a osmaci su položili prijemne ispite, dok su studenti još malo pa gotovi sa junskim rokom. Iskoristite to da uživate u vremenu koje imate!


Instagram: @marsyly
E-mail: marsapetojevic@gmail.com


You May Also Like

5 коментара

 1. Predivan post, draga. Za mene je škola gotova, i poslušaću ove savete sledeće godine. Pokušaću da vikende provodim drugačije, a ne da ih provodim onako kako sam navikla.

  Misli jednog blogera - Collab sa Mihajlom | laAdda

  ReplyDelete
 2. Divan post mila, slike su prelepe ♥

  Pozdrav, Kristina ♥

  http://onlyforgirlsbykristina.blogspot.com/

  ReplyDelete
 3. Vrlo interesantan post! Meni je rijetko kada dosadno jer uvijek nađem nešto da radim i uvijek sam puna poslova, pa čak i preko ljeta. Slažem se da treba unositi promjene u život, dan, vikend jer ne želimo da jednog dana vidimo da smo život proveli u dosadi. :)

  Fantastiko World

  ReplyDelete
 4. Jako zanimljiv post. Kao apsolvent moje obaveze jos nisu gotove,ali cim budu, seticu se tvojih saveta koje cu poslusati :)

  https://allipreferyoung.blogspot.rs/

  ReplyDelete
 5. Eh pa ne znam kako, ali si u pravu. Tih 48 sati, prođe prebrzo, dok se npr ponedjeljak i utorak nenormalno oduže. Pretpostavljam da je to zbog navedenog kasnog buđenja, izlazaka, ali i gledanja serija i filmova. Sve u svemu drago mi je da više ne moram razmišljati o tome, jer mi od sutra počinje raspust, pa će mi svaki dan biti kao vikend xd

  Delilah's Stories | Filmtasticno

  ReplyDelete