Lična abeceda od A do Ž

by - June 22, 2017


Pročitah pre par dana u novinama intervju jedne veoma uticajne glumice na našim prostorima, a kako mi se koncepcija tog članka izrazito dopala, odlučih da na svom blogu načinim nešto slično. Danas ću sa vama podeliti svoje lično tumačenje abecede, pojmove na koje me određena slova podsećaju i moje prve dosetke koje imam kada ih čujem. Nadam se da će vam ovaj post biti interesantan i da ćete saznati nešto novo o meni. ☺

A- Alegorija
-Vidim svoj život kroz proširenu metaforu (aligoriju), volim sebe da zamišljam kao lika sopstvene bajke i nekoga oko koga se vije oblak magle koji ga čini tajanstvenim. Nekada mi je i zaista drago što me ljudi ne razumeju baš najbolje na prvu loptu.

B-Bananica
-Mislim da je čoko-bananicu bar jednom probao svaki žitelj Balkana, a ona je meni, kao i mnogim drugim klincima, upravo omiljeni slatkiš.

C- Cveće
-Oni koji me nešto duže prate zasigurno su mogli zaključiti da sam strastveni uživalac cveća. Volim ga u svim bojama, oblicima i mirisima i zaista mi ga nikada nije dosta. Klikom OVDE možete u sebe uliti malo ljubavi prema cveću.

Č- Čokolada
-Da li je potrebno dodatno objašnjavati? Ipak, čokolada, moj životni saputnik i sadrug, moja je prva asocijacija na slovo Č.

Ć- Ćebe
-Ništa lepše i voljenije od starog toplog ćebenceta usred zime, skoro da mi ovog 22. juna već nedostaje hladan period.

D- Dinar
-Verujemo da dinar raste, evo Večernje novosti prenose da je 1€ sada 121,99 dinara. Šalu na stranu, hteli ne hteli, svi negde duboko u podsvesti razmišljamo o novcu i to je ono što je odista teško promeniti. Stoga, dinar će i ovde biti moja prva asocijacija na slovo D.


Dž- Džrmper
-Pisanje ovog posta kod mene na neki način budi nostalgiju za zimom. Ipak, džemper kao džemper- najradije nošen odevni komad i moj najbolji prijatelj za hladne zimske dane.

Đ- Đevrek
-Najdraže pecivo- bilo da je pečen ili kuvan, uvek je dobar izbor! ☺

E- Elokvencija
-Volim samu ovu reč kao takvu, sviđa mi se kako zvuči i kako pristaje određenim ljudima, a uz to se i sama pronalazim u njoj.

F- Fatamorgana
-Kao mala bila sam opsednuta gledanjem crtanih filmova u kojima se pojavljuje ambijent pustinje, a sada, kada sam malo stasala, fatamorgana je ono što mi je od tada ostalo u sećanju. Sama pojava mi je fascinantna, a katkad volim i da je uobličim na sopstveni život.

G- Gavran
-Gavran, ptica zloslutnica. Od malena me je prababa plašila ovom pticom, te se do sada održlo neprijateljstvo između mene i nje.

H- Hibrid
-Bog sam zna zašto sam jedno vreme volela da izučavam GMO produkte, ali to je ipak bilo tako, te je iz tog buntovničkog perioda sedmog razreda kao asocijacija na slovo H ostala ‘hibridna hrana’.

I- Internet
-Internet je moja oaza mira iako možda ne bi trebalo tako da bude. Internet je, isto tako, nešto čime želim da se bavim kasnije kroz život- da budem web dizajner, web programer- neko ko će ovaj kutak na svoj način moći da učini još lepšim.


J- Jednorog
-Kao mala mislila sam da jednorozi postoje, mada i dalje nisam baš načisto sa tim- možda je jedan upravo sad ispod mog kreveta?

K- Knjiga
-Knjiga je ono što mi daje smisao, suštinski smisao. Bez čitanja, pa tako i pisanja, ja ne bih bila ja i zato sam zahvalna knjigama što su mi otkrile ko sam.

L- Lady
-Volim žene i devojke koje su dame, koje poznaju sebe i koje znaju šta im s pravom pripada. Dama je, nazovimo je tako, moj ideal ženskog postojanja, a svaka žena koja je dama, za mene je neprikosnovena.


Lj- Ljubav
-Nisam ja neki stručnjak za ljubav, ali volim da pričam priče o istoj, da ih kreiram i dizajniram- onako kako se to meni dopada. Evo moje poslednje priče na ovu temu KLIK KLIK.

M- Maks
-Ovih deset dana provedenih na moru bez mog malog psa, izrazito su neispunjeni i dosadni. Nema onoga ko će me svakog jutra u cik zore pozvati u šetnju, nema onog kog ću kupati po vrelom letnjem danu. Maks je svakako, jedna velika celina mog srca.

N- Nečastivi
-Ovo zvuči apsolutno grozno kad se napiše, ali nije toliko grozno kad se objasni. Moja baka ima običaj da mi kaže da sam ‘nečastivi’ kada napravim neku glupost, tako da je to ono što je upamćeno kao moj nadimak u određenim situacijama.

Nj- Njujork
-Kao mala želela sam da živim u Njujorku, a isto tako i sada, kada sam svesna da se nešto tako možda neće obistiniti, i dalje želim isto- nezavisno od mogućnosti i nemogućnosti za njegovo obistinjavanje.

O- Oko
-Ili kako Petrarka to lepše kaže: kapija tuge i radosti.

P- Porodica
-Moja porodica je moja sigurna luka, moj beg od stvarnosti ispunjen ljudima koji me razumeju. Porodica je ono što volim i cenim najviše na svetu.

R- Radoznala
-Ponekad želim sve da znam, saznam, otkrijem, u svemu da učestvujem. Volim svašta da vidim, svakoga da čujem, sa svakim da razgovaram. Takođe, obožavam i radoznale ljude.


S- Slatko od jagoda
-Jagode su ljubav i jagode su da se vole, baš kao i slatko od jagoda.

Š- Šum
-Ponekad sam paranoična i čujem ono što ne postoji. Koliko god to bilo iritantno, ponekad je i interesantno. Volim svoju horor priču.


T- Tišina
-Tiha noć i sloboda misli- ono što svakom čoveku ponekad treba.

U- Ulice grada
-Volim svoj grad i sve što se njega tiče.

V- Vožnja
-Bilo da je u pitanju automobil ili gradski autobus, vožnja predstavlja veoma važan deo mog života.

Z- Zabava
-Uživajmo u svakom trenutku svog života. Ne dozvolimo da nam ma koji njegov trenutak ne bude interesantan i da se ikada dosađujemo.

Ž- Ženstvenost
-Rekoh već da mnogo cenim žene koje su dame, a isto tako su mi posebno drage i one koje tu osobinu ističu.


Instagram: @marsyly
E-mail: marsapetojevic@gmail.comYou May Also Like

8 коментара

 1. Post je skroz interesantan, baš sam se zabavila čitajući! Divna si mi bloggerica, obožavam tvoje postove, you go girl.
  messy hair and hot coffee

  ReplyDelete
 2. Predivan post, draga, kao i veom originalan. Kad čujem slovo I i ja pomišljam na Internet, kad čujem slovo P pomišljam na Porodicu a kad čijem slovo Z, naravno, na Zabavu.

  Summer Bucket List | laAdda

  ReplyDelete
 3. Divan post mila, slike su prelepe, jako zanimljivi odgovori ♥

  Pozdrav, Kristina ♥

  http://onlyforgirlsbykristina.blogspot.com/

  ReplyDelete
 4. Savršena ideja za post, baš kao i njeno obistinjavanje! Bilo mi je jako zanimljivo ovaj post pročitati od početka do kraja, imaš predivna razmišljanja. :) <33

  Introverted dreamer

  ReplyDelete
 5. Wow, mislim da ću se uvijek diviti tvojim idejama za post (i zaviditi xd). Ne znam kako si uspjela napisati svaku riječ za svako slovo, uglavnom sve pohvale. ja volim sve ešto ima dodira s bananom, rolat s bananom, voćnu salatu, i naravno bananicu *O*

  Delilah's Stories | Filmtasticno

  ReplyDelete
 6. Post je tako zanimljiv i originalan! Skroz sam oduševljena! Bananica-život!<33

  ReplyDelete
 7. Predivan i jako zanimljiv i neobican post <33! Totalno se razumemo u odredjenim asocijacijama! <33

  ReplyDelete
 8. Komentara bez... svaka čast na originalnosti, uživala sam čitajući i saznajući neke nove stvari o tebi :))

  ReplyDelete