Šta nam je to potrebno na putovanju? / Mali vodič

by - July 06, 2017


   Ne znam za vas, ali kada sam ja u pitanju, moj apsolutno omiljeni deo odlaska u neko drugo mesto/državu je sam put do tamo. Na neki način, od malena sam navikla da se u putu odmaram i da ga treba iskoristiti na najbolji način- ukoliko se putuje noću za odmaranje i spavanje, a ukoliko je ipak u pitanju put po danu, onda za uživanje uz knjigu i sok ili možda čak sopstveno pisanje nečega zanimljivog i inovativnog. Kao što rekoh, kako volim da se zabavljam tokom putovanja, danas sa vama delim "ultimativnu" listu stvari koje morate imati uz sebe tokom puta. Nadam se da će vam ovaj post biti od koristi! :)

  Na samom početku neophodna vam je Play lista pesama koje ćete slušati, jer na karaju, hteli ne hteli, vaše putovanje će se svesti na slušanje muzike. Pred vama je moja lista od tri najdraže pesme koje slušam po ceo dan u nedogled.


  Takođe vam preporučujem da uz sebe uvek imate i neki vid literature, to jest knjiga čije vas čitanje opušta. Bilo da su u pitanju ljubavni romani ili epska dela imajte uz sebe nešto što će vam prijati i pomoći vam da na izvestan način prekratite vreme.


 Ukoliko pak niste neko ko voli da čita knjige i to vam ne prija, svakako se možete poslužiti časopisima. Ono što vam preporučujem jeste da čak nabavite i više vrsta, pa kada jedan "izlistate" do iznemoglosti možete preći na drugi, a još jedan dobar vid zabave mogu vam biti osmosmerke i skandinavke. Zaista, iz ličnog iskustva vam kažem da osmerke postaju zaista užasno zarazne nakon nekoliko rešenih, pa posle nikako ne možete prestati da ih rešavate i uvek im se iznova i iznova vraćate. Ono što je pogotovo dobro kod njih jeste to što razvijaju moć opažanja i podstiču vas da "ukljičite vijuge".


    Nekada takođe može da se dogodi i da zaboravite neku putnu ispravu- što nije ni malo prijatno iskustvo, tako da evo jednog trika kako da nikako ne zaboravite svoj pasoš (pogotovo ukoliko ne verujete ni sami sebi-baš kao ja): uključite alarm koji će vas neposredno pred polazak opomenuti da proverite svoju torbu. Na ovaj način, koliko god to kliše zvučalo, zaista nećete zaboraviti ništa od dokumenata.


  Takođe preporučujem da uz sebe uvek imate i sveščicu u koju možete pisati neke važne stvari- to jest ono nešeto što nikako ne bi trebalo da zaboravite: spisak za kupovinu na moru, stvari koje želite da uradite... Nikad se ne zna šta je ono što će vam pasti na pamet kao važna ideja, a vi ćete na nju zaboraviti u najkraćem roku.

To bi bilo to kada je ovj post u pitanju, nadam se da vam se dopao!

Instgram: @marsyly


You May Also Like

15 коментара

 1. Sjajan post, draga! Knjiga je must have svakog puta, a playlistu stvaram usput. :D

  http://lifella2.blogspot.com/

  ReplyDelete
 2. Odlični predlozi! Muzika je definitivno neizostavna za bilo koga ko putuje! Materijal za čitanje takođe, a pored osmosmerke isto je odličan i sudoku. Što se tiče dokumenata, šta ja volim da radim jeste da ne pakujem ručni prtljag kad i kofer, već sve što mi treba u putu stavim pored ranca koji sa sobom nosim i baš pred polazak ga spakujem tako da sam sigurna da je sve tu. Ali i savet za alarm je odlična ideja :)
  PS ne znam da li si videla, ali pre nekog vremena sam ti poslala mejl pa da proverim da li si ga možda pročitala ili uopšte dobila? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Definitivno je i to dobra ideja, slažem se :D
   Upravo sam pogledala mejl, izgleda da se malo zagubijo u drugima :'D

   Delete
 3. Predivne fotografije Marso! Sve ove stvari najčešće imam uza sebe, iako moji pokušaji pisanja ili čitanja najčešće završe neuspjehom jer tata toliko brzo vozi da ne mogu niti ruku držati mirno, a od čitanja mi postaje mučno (a znaš da volim čitati) i ne mogu pratiti tekst. Ako idem sa kolegama onda ne mogu jer mi neka metal muzika vrišti na uho, kao i kolegica dok me gađaju hranom (ne šalim se). No, zato su pjesme spas! :)

  Fantastiko World

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti, mila moja <33
   ja nemam problem sa čitanjem u putu, amda znam da se mnoge moje drugarice muče sa istim :/
   Uvek je spas u muzici :D

   Delete
 4. Predivan post draga mojaa <33! U subotu putujem, tako da ce mi ove preporuke i vise nego dobro doci! Hvala ti na postu, prelepe su fotkice <33!

  novi post perfecthigh136.blogspot.com

  ReplyDelete
 5. Sjajnoo, sličice su prelepe! Ja, od malena, volim da radim osmosmerke dok putujem. Naravno, volim i da čitam i da slušam muziku, ali osmosmerke nekako obeležavaju moja putovanja :) <3

  Anja's diary

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti, Anice moaj <33
   Slažem se, osmosmerke su ljubav živa :D

   Delete
 6. Ovo su definitivno must-haves za sva putovanja, a sto se mene tice, knjiga ili neki casopisi su neizostavan deo! Sjajan post!
  https://sofijasjourney.blogspot.rs

  ReplyDelete
 7. Odlican post i fotkica. I ja mnogo volim dio pakiranja kada negdje putujem. Mislim da je alarm ili stimanje na kalendaru dan prije kao podsjetnik da sve provjerimo odlican nacin da budemo sigurni da smo sve neophodno ponijeli

  dnevnadozabloga.blogspot.com

  ReplyDelete