Život koji se okreće u krug

by - July 07, 2017


  Ustajemo ujutro, ranije ili kasnije, svlačimo pidžamu i peremo zube. Započinjemo novi dan uz isti doručak svakog dana. Odlazimo na posao, u školu, na fakultet- svakog dana, svakog dana u isto vreme. Uveče se vraćamo kući: učimo, završavamo obaveze oko posla, večeramo-nezdravo i jednolično- oblačimo pidžamu, peremo zube i odlazimo nazad u krevet. I tako svakog dana u krug. Svakog dana ponovo i nanovo, jer jedino tako ima smisla, jedino je tako važno.

  Kasnije se pitamo zašto nismo uhvatili trenutak, zašto nismo poleteli kada smo mogli, a pravog i istinskog odgovora zaista nema- nismo želeli, nismo to smatrali vaznim i nismo pronalazili suštinu- u tome je stvar.

  Nekad nam se stvari čine idealnima, zanimljivima, nekada su za nas ključne, a mi ipak odbijamo da iskoristimo priliku- ne želimo to, ne možemo, nemamo razloga da zakoračimo napred. I kasnije žalimo za propuštenim prilikama... Ali za to nema mesta! Da smo nešto zaista smatrali važnim i neprikosnovenim, uložili bismo i poslednji atom snage da stignemo do cilja- ali nismo! I to je naše pravo, naša odluka, a kanjanju nema mesta!

  Ne možemo vratiti vreme, ne možemo zalečiti rane jednim previjanjem i ne možemo dozvoliti životu da nas ugnjetava, ali možemo mu dozvoliti da nastavi da se kreće u krug, da bude miran i staložen, poput panoramskog točka. Možemo ustajati svakog jutra u isto vreme, jesti isti doričak i istu večeru svakog dana, a možemo i nešto promeniti... ukoliko nam je stalo, naravno.

  Niko nas ni na šta ne može prisiliti, niko nas ne može naterati da odlučimo da promenimo svoju dnevnu idilu, do nas samih. Možemo ići svakoga dana na ista mesta i dopustiti ciklusu da se ponavlja, a možemo ga i prekinuti uraditi nešto krajnje neočekivano. Možda možemo nadmudriti život?

  Ostaje nam smo da probamo... Ukoliko imamo želje za to.Instgram: @marsyly
E-mail: marsapetojevic@gmail.com


You May Also Like

7 коментара

 1. Predivne fotografije i jako lijepo napisan tekst. Ne znam zašto, ali ja nemam nepropuštene prilike, sve što sam mogla sam iskoristila najbolje. Mrzim monotoniju i taj "krug" koji si navela, zato svake dan nešto mjenjam i dodajem jer to je život, a ne svakodnevno obavljanje istoga bez imalo "živosti". Volim rutinu, ali volim i živjeti kako spada, što ne znači da ne učim i obavljam svakodnevne obaveze. :)

  Fantastiko World

  ReplyDelete
 2. "Možda možemo nadmudriti život?" jako dobro pitanje, baš za razmišljanje. Divno si napisala tekst, stvarno super pišeš i slike se baš uklapaju.♥

  nevergiveup656.blogspot.hr

  ReplyDelete
 3. Ja ne mogu da ti opišem koliko ja uživam dok čitam tvoje tekstove. Zaista me svaki put sve više iznenadiš i ostaviš bez reči.
  Vrlo često uhvatim sebe kako razmišljam da li vredi rizikovati i uraditi nešto što će mi promeniti život iz korena ili samo uraditi ono što je i očekivano. Onda se setim, imamo samo jedan život, samo je jedna šansa, neće biti popravljanja grešaka, vredi rizikovati... ♥

  Teodora's small world

  ReplyDelete
 4. Divan post! Svi imamo tu svakodnevnu rutinu koju retko kad menjamo, te takodje mislim da stvarno vredi rizikovati. A ovo zadnje pitanje je zakon, stvarno vredi razmisljati o tome.
  https://sofijasjourney.blogspot.rs

  ReplyDelete
 5. Jako lep post, draga. Kao i uvek, veoma inspirativan. Meni se život uvek vrti u krug, ali pokušaću da nešto promenim, pokušaću da nadmudrim život. Fotkice su jako lepe, videla sam isti točak na Anđelinom blogu. Nadam se da ste se lepo provele.

  laAdda | Story time: Ukleto groblje

  ReplyDelete
 6. Divan post draga moja, slažem se sa time što si rekla 💙! Život je isuviše kratak da bi živeli svaki dan isto i monotono 💙💙!

  ReplyDelete
 7. Fotografije su zaista predivne. Moram se sloziti na neki nacin s tobom, ne bismo se trebali kajati za propustebim prilikama,iako se i sama cesto kajem, ali kao sto si rekla da je trebalo desilo bi se. Divan post


  dnevnadozabloga.blogspot.com

  ReplyDelete