5 Razloga Da Posetite Fortress Muzički Festival Sledeće Godine!

by - August 05, 2017Oni najveći ljubitelji muzičkih festivala su verovatno već dobro upoznati sa domaćom scenom, ali i dalje ima dosta njih koji još uvek nisu čuli za Fortress Music Festival. To je nešto što se mora promeniti!
            Festival se održava svakog leta od 2015. godine na Smederevskoj tvrđavi i posvećen je pre svega elektronskoj muzici. Fortress je ove godine organizovan 28. i 29. jula, a na oba festivalska dana nastupalo je preko 30 izvođača, uključujući Vivo, Park and Ride i mnoge druge.
Ali šta ovaj događaj zapravo nudi i zbog čega ga treba posetiti?

1.     Jedinstvena atmosfera
Ono što Fortress razlikuje od mnogih drugih domaćih festivala, jeste što je sam događaj smešten u srcu Smederevske tvrđave. Sama tvrđava građena je 1428. godine i prostor odiše starinskim duhom.
Posetioci se u toku nastupa nalaze ispred bine okružene velikim srednjovekovnim zidinama, dok su nastupi upotpunjeni raznim vizuelnim i audio elementima, kao što su odlično ozvučenje, razni ekrani na podijumu i oko njega i tu i tamo po neki vatromet.


2.     Veličina festivala
Fortress od samog početka posećuje nekoliko hiljada ljudi, ne samo iz regiona, već i sa strane. Čak i ako gledamo samo koliko ga je ljudi iz inostranstva posetilo, možemo reći da spada u popularnije domaće festivale. Toliko je zaživeo da ga mnogi zovu i „Smederevskim Exitom“.

3.     Prateći događaji i dobra organizacija
Fortress Music Festival u sklopu dva festivalska dana obuhvata i razne prateće događaje. U sklopu samog festivala postoji i zasebna „dnevna žurka“, a osim nje ima i raznih promo žurki, after party na smederevskom bazenu i još jedan after koji se održava u klubu.
Jednodnevna karta košte 500 dinara, dok je karta za oba dana 800, a uz nju se mogu besplatno dobiti kucice u Fortress kamp naselju ili šatori u kojima može da se smesti i do 10 ljudi.

4.     Sama muzika
Ljubitelji elektronske muzike ovaj događaj mogu smatrati savršenim. Ogroman broj izvođača, koji čine čak i svetski poznati dj-evi, puštaju novu i popularnu muziku, ubacujući u sve to i razne remikse, stare hitove i dobru atmosferu.

5.     Odličan provod!
Reći bilo šta drugo bilo bi suvišno.

 Kako biste o ovom festivalu stekli pravi utisak, morali biste sami da ga posetite, a to je nešto što svakako moram da vam preporučim. Vidimo se tamo već sledeće godine!


-Olivera Mitić
Instagram: @kasiopeja2.0
Facebook stranica bloga: All about my book shelf


You May Also Like

3 коментара

 1. Bas originalan post!
  Atmosfera je itekako odlicna, sto se vidi i na slikama.
  Meni je zelja otici na ovakav jedan dogadjas ali jedino sto me ubijamo je ta guzva, ne znam haha. Obozavam muziku i volim igrati uz nju ali sva ta guzva me odbija nekako.
  Sigurna sam da cu prevazici taj moj 'strah' i otici jednom! :)
  Odlican post.

  Novi post, pogledaj ako zelis: http://happinessalwaysbringsbeauty.blogspot.rs/
  Instagram bloga: marija.lalala

  ReplyDelete
 2. Zanimljiv i drugačiji post!Festival stvarno izgleda vrlo lijepo i zanimljivo.
  Ne idem baš prečesto na festivale glazbe jer su oni uglavnom na moru,a ja nisam xd.
  Uglavnom,vjerojatno bih trebala da posjetim neki festival,možda ne ovaj,ali jedan sigurno! :)
  Uniquisi

  ReplyDelete
 3. Predivan post, ovaj festival mi se cini veoma zanimljivim,a i fotke su odlicne

  dnevnadozabloga.blogspot.com

  ReplyDelete