Promeni svakodnevicu- LETNJI IZAZOV

by - August 19, 2017


Da se užasavam svakodnevnice i jednoličnih radnji i navika, shvatila sam onog trenutka kada je kroz mene prozujao crv sumlje koji kao da je vrištao: Dosadno mi je! Tada sam stala i zamislila se- bio je početak jula, još jedan predivan dan letnjeg rasputa, a ja se, zaime sveta, dosađujem iako je toliko toga što mogu i želim da radim, samo što mi je potrebno ono nešto da me pokrene. Pitajući se šta mi je to potrebno kako bih se pokrenula i počela da se bavim nečim iole korisnim, shvatila sam da se i dalje mučim da pronađem uzrok svog problema, te sam tako odlučila da preispitam svoje svakodnevne navike i razotkrijem šta je ono što u celoj toj priči uzima maha i uništava sav moj još uvek dečiji polet.

Ustajanje rano ujutru- Oduvek sam ustajala rano i ova navika mi je oduvek prijala, jer bez nje, ja prosto nisam bila ja. Ukoliko se ujutro ne probudim u pola sedam/sedam, moj dan je gotovo propao, jer je jutro ono vreme kada sam najproduktivnija. Stoga, zaključaj je da ova navika nipošto nije smela biti otpisana.

Lična higijena, doručak- Još nešto bez čega se ne može, ponovo nije bilo načina da i ovde nešto promenim.

Šetnja sa Maksom- Maks je lud za šetnjom, trčanjem i maltretiranjem kako mene, tako i svakog drugog ukućanina. Nikako ne otpisujemo ovu stavku.

Paljenje računara i proveravanje odziva na društvenim mrežama i online poslovnoj platformi „UpWork“- Kod ove stavke sam morala zastati i zaitati se: Da li je to zaista ono to moram raditi svakog jutra. Da li je to ono što mi možda smeta? I tada sam shvatila da je odgovor konačan i da je moj problem zvani „dosadno mi je“ ukorenjen u samo jednom uređaju- računaru.

Razmišljajući o tome, došla sam do zaljučka da nije kriv smao taj jutarnji trenutak proveravanja svih internet platformi, već da su tu i svi oni sati provedeni na istom tokom dana, koji su zaludno potrošeni. Bilo je toliko toga što sam mogla da uradim za vreme gledanja tridesetominutnog haul videa na Jutjubu, toliko toga što je moglo biti završeno samo da nisam provela sate ljubomorišući nad ljudima na Instagramu. Toliko toga!


I odluka je pala- manje držanja laptopa u krilu, manje zurenja u telefon i znojavih dalnova od tih radom zagrejanih uređaja- vreme je da se pokrenem, pa da i ono što već radim i volim da radim učinim zanimljivijim. Jer i ta šetnja sa maksom koju volim najviše na svetu, pa i to rano buđenje, nakon nekog vremena postaju učestali i monotoni, pa iz navike prelaze u obavezu.  A ako nešto mrzimo to su obaveze! Zato odlučih da sastavim listu koja će mi pomoći da to iskorenim, ništa obavezno, već samo nekoliko jednostavnih koraka koji su tu da mi pomognu da krenem jednim boljim i lepšim putem: muzika uz šetnju, vožnja rolera umesto gledanja u laptop svake večeri, voda umesto soka, krompir umesto hleba, doručak napolju umesto unutra.


A mislim da je to ono što zaista prija, jer kada se neki deo nas promeni, mi postajemo svežiji, kako drugačije bismo rekli- noviji. I naravno, manje sumorni. Probajte i vi- izmenite tek najsitnije detalje i uverite se koliko svaki dan može biti lep na svoj način! 

Instagram: @marsyly


You May Also Like

8 коментара

 1. Divan post! Ja sam primjetila da svaki put kad uzmem mobitel u ruke odem a Instagram i to mi je počelo smetati tako da sam deinstalirala Instagram aplikaciju i sad već dva dana nisam bila na njemu i jako mi je lijepo. Motivirala si me da malo promijenim rutinu☺♥

  nevergiveup656.blogspot.hr

  ReplyDelete
 2. Divim ti se na tako ranom ustajanju, ja da budem iskrena mrzim rano ustajanje, iako se slažem s tobom, jednostavno ko kasno ustaje, potroši ono najljepše vrijeme ni na šta odnosno na spavanje. Inače, odličan post, možda nije još kasno da se malo promijenim, iako se bliži kraj raspusta :/

  Delilah's Stories | Filmtastično

  ReplyDelete
 3. Super post. Odlicna je ideja jeste da uvek kada shvatimo da nam je dosadno uradimo nesto drugacije, sto do sada nismo radili.

  Novi post na mom blogu
  https://smallwomenscorner.blogspot.rs

  ReplyDelete
 4. Odličan post draga! I mene si motivisala na neke promjene koje želim dugo vremena uvesti, od sutra se neke stvari mijenjaju :) <3

  Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

  ReplyDelete
 5. Divim ti se zato što možeš da ustaneš tako rano, ja pre 1 nema šanse da izađem iz kreveta što znam da je loše ali više volim noć nego jutro. Slažem se, dosta stvari je moglo da bude urađeno osim zurenja u ekran. Baš motivirajući post draga ♥


  Die with memories,not dreams

  ReplyDelete
 6. Super post i jako zanimljiva tema,iskreno ja bih se toliko voljela rano ustati ,ali jednostavno ne mogu,eto danas sam se probudila u podne :P užas! Rutina ti je baš lijepa i zanimljiva!<3
  novi post je na mom blogu:https://katysblogblogger.blogspot.hr/

  ReplyDelete
 7. Drago mi je da si se odlučila za promenu, Marso. Juče sam ustala negde oko 9 sati i osećala sam se puno produktivnije, nego kad ustanem oko 12 sati. Svaki dan sedim za računarom i telefonom, prelistavajući društvene mreže, ali eto, jednog dana sam odlučila da provedem taj dan bez tehnologije, već u prirodi i videla sam razliku.

  laAdda | BTS #2 - Study videos

  ReplyDelete
 8. Odličan post. Mnogo je zanimljiv i slažem se sa tobom. Sve te navike koje nam kasnije prežu u obavezu, trebamo mijenjati. Samo da ne postane monotono i dosadno ❤️❤️❤️

  Pratim te: Visit and follow ----> Marija's blog

  ReplyDelete